yag.gen.tr
yağ
Sosyal Medyada Paylaş
Köpek Yağı
Sakal Yağı
Atık Yağ Toplama
Yılan Yağı Nasıl Elde Edilir
Bebeklerde Balık Yağı Kullanımı
Çay Ağacı Yağı Sivilce
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Acı Kayısı Çekirdeği Yağı
Don Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
İguana Yağı
Susam Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Deve Dikeni Yağı
Zambak Yağı
Aspir Yağı Zararları
Zade Yağ
Örümcek Yağı
Balık Yağı Boy Uzatırmı
2 Zamanlı Motor Yağı
Gres Yağı
Beyaz Yağ
İnsan Yağı
Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Biberiye Yağı Nasıl Yapılır
5w 40 Motor Yağı
Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır
Çörek Otu Yağı Sinüzite İyi Gelirmi
Yılan Yağı Saç Uzatırmı
Badem Yağı Nasıl Kullanılır
Hint Yağının Cilde Faydaları
Bronzlaştırıcı Yağ
Yılan Yağı Kullanımı
Yonca Yağ
Bölgesel Yağ Eritme
Yılan Yağı Zararları
Tüm Sayfalar >>









Acı Badem Yağı Faydaları

Acı Badem Yağı Faydaları, Badem genel olarak doğada iki türlü olarak yetişmektedir. Acı badem ve tatlı olarak yetişmekte olan bademler kişilerce tatlı olan türü tercih edilmektedir. Acı badem yenilmeyen bir türdür. Acı badem ağacının meyvesi acımsı ve keskin kokulu olmaktadır. Acı badem içeriğinde siyanhidrik asit ve uçucu bir yağ bulundurmaktadır ve bademe acı tadını vermekte olan bu maddedir. Acı badem yağı krem yapımında, koku yapımında ve ayakkabı boyası yapımında kullanılmaktadır. Acı badem gıda olmayıp yiyeceği olmayıp zehirli bir bitki olarak bilinmektedir. Bu badem üç dört adet yenildiği zaman öksürük kesici, idrar sökücü ve kurt düşürücü olarak bilinse de fazlasının kullanımında zehirleyici etkisi olmaktadır ve bu yüzden tüketilmesi çok fazla önerilmez. Acı badem yağı esans yapımında ve uçucu yağlar ile zehirli asit içermesi ile bilinen yağdır. Acı badem yağı ve badem yağı çok farklı türden bilinen yağlardır ve bu yüzden birbirleri ile kesinlikle karıştırmalıdır. 

Acı badem yağı faydaları 

Acı badem yağı genellikle öksürük giderici ve şeker düşürücü olarak kullanılmaktadır. Bu bitkinin zehirli yönleri olduğu için kesinlikle doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır. Çeşitli kişilerin bilgileri ve kulaktan dolma sözler ile kendinize zarar verebilirsiniz. Bu bitki yağını tüketmeden önce mutlaka güvenilir kaynaklardan araştırın. Acı badem yağının faydası olduğu kadar bir de zararları bulunmaktadır. Acı badem yağı zararlı bir yağ olduğu için 10 miligramı alınması bile kişiyi öldürücü etki oluşturması olabilir. Acı badem yağı ile tarif verenler kesinlikle suç işlemektedir. Acı badem yağının cilde faydaları ise cilt germe, cilt bakımı ve cilt gençleştirme açısından faydaları olan bitkisel bir yağ türüdür. Acı badem yağının içeriğinde protein, şeker ve amigdalin maddesi bulunmaktadır. Faydası ise ciltte nemlendirici, kuru ve çatlak ciltler için kullanılır. Aynı zaman da stres oluşumunu ve yorgunluk oluşumunu da gidermektedir. Acı badem yağı günde üç defa bir bardak suya ve şekere iki damla damlatılarak alınır. Bebeklerde oluşmakta olan kabızlığa eşit miktarda bal ve pekmeze karıştırılarak 5- 6 saatte bir çay kaşığı verilir. Avı badem yağının olduğu bir krem ise cilde çok faydalıdır. Yatmadan önce cildinizi acı badem yağı ile iyice ovalayın, sabah kalktığınızda ise ılık su ile duş alıp durulanın. Cildiniz oldukça yumuşak ve pürüzsüz bir hal alacaktır. Acı badem yağı daha çok eczanelerde satışa çıkarılmaktadır ve bu badem yağını ışıktan uzak, serin bir bölgede ağzı sıkı  kapalı olarak saklayınız. Birde acı bademden yapılmakta olan acı badem kremi bulunmakta olup bu krem yoğun nemlendirici ve hızlı olarak emici güce sahiptir. Bundan dolayı ciltte kuruluk oluşmasını ve çatlakların oluşmasını engellemektedir. Özellikle bu krem hamile bayanlara daha fazla önerilmektedir. Çünkü bu krem hamile olan bayanlarda oluşan yırtıkları ve çatlakları onarır, cildi besler ve cilde güzellik katar. 

Acı Badem Yağı Faydaları
Acı badem yağı faydaları arasında seyrek kaşlara ve kirpiklere sahip olanların bu seyrekliği gidermesinde yardımcı olur. Acı badem yağını her gece seyrek olan kirpik ve kaşlarınıza uygulayın kirpik ve kaşlarınız sıklaşarak uzun bir hal alacaktır. Acı badem yağı vücutta kullanılır ise tüylenme yapabilir. Bu yüzden cilt bakımında bademin sütünü kullanmayı tercih edebilirsiniz. 

Acı badem yağının diğer faydaları ise
  • Saç derisinde oluşmakta olan pullanmayı ve oluşan kepeği önler
  • Canlı deriyi meydana çıkarır
  • Saçın tellerini yumuşatır
  • Derinin ölü hücrelerinden kurtularak yenilenmesine yardımcı olur
  • Saç derisinde oluşmakta olan iltihaplanma ve enfeksiyonları giderir
  • Saçı güçlendirir ve saçın şekillenmesine yardımcı olur
Acı badem yağının belirtilmekte olan faydalarının cildinizde görülmesi için acı bademi düzenli olarak kullanın ve bir müddet sonra etkisini kesinlikle göreceksiniz.

Yayınlanma Tarihi : 30.07.2015 16:00:30

Acı Badem Yağı Faydaları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Acı Badem Yağı Faydaları"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Balık Yağının Bebeklere Faydaları

Balık Yağının bebeklere faydaları, Bebek sağlığı öncelikle hamilelik döneminde başlar. Bebeğin zihinsel ve bedensel gelişimi annenin beslenmesiyle doğrudan alakalıdır. Anne adaylarının hamilelikleri boyunca beslenmelerine çok dikk...

Yağ Aldırma Ameliyatı

Yağ Aldırma Ameliyatı, Yağ aldırma son zamanlarda kişilerin sıkça tercih etmiş olduğu bir ameliyat olmaktadır. Kişilerde oluşmakta olan fazla kilolar oldukça can sıkıcı olmaktadır ve bizler bu yağlardan hızlı bir şekilde kurtulma...

Yağ Asitleri

Yağ Asitleri, atom zincirlerinde 7-24 atomu bulunan organik asitlerdir. İki tür yağ asidi türü vardır. Bunlar; doymuş yağ asitleri ve doymamış yağ asitleridir. Bilinen tüm yağlar içerinde bu asitlerden bulunmaktadır. Fakat asitler...

Havuç Yağının Faydaları

Havuç Yağının Faydaları, Havuç yağı, havuç özünden elde edilen cildi besleyici ve sağlıklı bir yağ türüdür. İnsan sağlığı açısından birçok faydası bulunan havucun yağı da güzellik ve şifa dağıtmaktadır. Kozmetik sektöründe neredey...

Güneş Yağı

Güneş Yağı, Cilt kanserinin en büyük sebebi güneş ışınlarına direk ve uzun süreli maruz kalmaktır. Güneş ışınlarına uzun süreler maruz kalındığında deri altında bulunan elastin ve kallojen yapıları zarar görür. Bunun sonucu olarak...

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Hindistan Cevizi Yağı faydaları saç bakımından cilt bakımına, kolesterolün dengelenmesinden bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine kadar birçok konuda kendini gösterir. Biliyoruz ki normalde doymuş yağ oranı yüksek olduğunda sağl...

Bitki Yağları

Bitki yağları, her biri farklı tedaviler de kullanılan farklı faydaları olan doğal içerikli yağlardır. Her bir bitki yağında farklı maddeler ve bileşenler vardır bunların her biri de farklı tedavi yöntemlerinde kullanılır. Kimi bi...

Kayısı Yağının Faydaları

Kayısı Yağı Faydaları, Bilindiği üzere kayısı Doğu Anadolu bölgesinde yetişen ve bu bölgede  en çok Malatya ilinde yetişmekte olan bir bitkidir. Kayısının faydalarından kozmetik ilaç yapım şirketleri de faydalanmıştır. Bu bitkinin...

Gül Yağının Faydaları

Gül yağının faydaları, gül yağı pembe, kırmızı ve beyaz güllerden elde edilmektedir. Gül yağının hem cilt için hem de genel sağlık adına faydaları sayılamayacak kadar çoktur. Ancak günümüzde genellikle kozmetik alanda sık tercih...

Kakao Yağının Faydaları

Kakao Yağının Faydaları , Kakao yağı açık sarı olan bir renge sahip olan, saf olarak doğada bulunan kakao çekirdeğinin kavrulması ile elde edilmektedir. Kakao koka bitkisinin meyvesinden elde edilir. Kakao yağının raf ömrü  oldukç...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yağ, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017