yag.gen.tr
yağ
Sosyal Medyada Paylaş
Köpek Yağı
Sakal Yağı
Atık Yağ Toplama
Yılan Yağı Nasıl Elde Edilir
Bebeklerde Balık Yağı Kullanımı
Çay Ağacı Yağı Sivilce
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Acı Kayısı Çekirdeği Yağı
Don Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
İguana Yağı
Susam Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Deve Dikeni Yağı
Zambak Yağı
Aspir Yağı Zararları
Zade Yağ
Örümcek Yağı
Balık Yağı Boy Uzatırmı
2 Zamanlı Motor Yağı
Gres Yağı
Beyaz Yağ
İnsan Yağı
Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Biberiye Yağı Nasıl Yapılır
5w 40 Motor Yağı
Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır
Çörek Otu Yağı Sinüzite İyi Gelirmi
Yılan Yağı Saç Uzatırmı
Badem Yağı Nasıl Kullanılır
Hint Yağının Cilde Faydaları
Bronzlaştırıcı Yağ
Yılan Yağı Kullanımı
Yonca Yağ
Bölgesel Yağ Eritme
Yılan Yağı Zararları
Tüm Sayfalar >>









Acı Kayısı Çekirdeği Yağı

Acı kayısı çekirdeği yağı, hafif, neredeyse kokusuz fakat yağ asitleri ve antioksidan vitaminlerle yüklü bir yağdır. Acı kayısı çekirdeği yağı her yaşta her vücudun hem iç hem de dış sağlığı için faydalıdır. Ayrıca esansiyel yağları inceltmek için kullanabileceğimiz taşıyıcı yağlardandır. Bu yağ acı kayısı çekirdeklerinin soğuk preslenmesiyle elde edilmektedir. Linoleik (Omega-6) ve oleik asit ( Omega-3) bakımından oldukça zengindir. Tarihte tümör gelişmesini durdurma k için kullanılmıştır. İngiltere'de 1600'lü senelerde tümör ve ülser tedavisinde kullanılmışken, Arap doktorlar tarafından hemoroid kulak ağrısı gibi durumlarda kullanılmıştır. Acı kayısı çekirdeği yağı cildi gençleştirdiği için aroma terapide kullanılan en iyi taşıyıcı yağlardan biridir. Hücre duvarının oluşmasını sağlayan yağ asitleri  nedeniyle cildi şekillendirir, cilde hayat verir. Acı Kayısı Çekirdeği YağıAcı kayısı çekirdeği yağının yararları:
  • İçerisinde bulunan linoleik asit, oleik asit ve palmitik asit sayesinde hücre duvarının yapısının oluşturulmasını sağlar. Bu da sivilce, akne, cilt kuruluğu, saç dökülmesi gibi sorunların çözülmesine yardımcı olur. Kullanıldığında kısa sürede etkisini göstermektedir.
  • İçerdiği A vitamini, magnezyum, betakaroten, karotin ve kalsiyum gibi maddeler bulunması nedeniyle tüm ciltler için uygun olan acı kayısı çekirdeği yağı; cilde canlılık verir, cildin nemlenmesini sağlar. Ciltteki kırışıklıkları gidermede oldukça etkilidir.
  • Bunlarla birlikte kabızlık, şeker hastalığı, bronşit, hırıltılı öksürük, amfizem, sedef hastalığı ve bağırsak parazitlerinin yok edilmesinde kullanılmaktadır.
  • Sabun olarak ve de kolay emilme özelliği sayesinde masaj yapımında da kullanılan bir yağdır. Özellikle selülitleri gidermek için sorunlu bölgeye bu yağ uygulanabilir.
  • Yani özetle; cildi nemlendirir cildi besler, cilt tarafından kolayca emilir, A ve E vitaminleri bakımından oldukça zengindir, güneşe karşı koruma sağlar, kırışıklıkları geciktirir, kaşıntılı cilt hastalıklarına iyi gelir, cildin elastikliğini arttırır, cildi yağlandırmaz.
Acı kayısı çekirdeği yağı, yüzü temizlemek ve cilt problemlerinde gece veya gündüz kullanılabilir. Gece yatmadan önce yağla nemlendirilmiş pamuk yüz ve boyun çevresine sürülür. Gündüz nemlendirici olarak kullanılabilir. Kuru cilde sahip olanların her gün kullanması gerekmektedir. Cilt kırışıklıklarını gidermek için ise günde 2 defa uygulamak önemlidir. Bağırsak parazitlerini gidermek için, bir su bardağı suya 4-5 damla acı kayısı çekirdeği yağı damlatılır ve içilir. Selülitleri gidermek için, sorunlu bölgeye dairesel hareketlerle masaj yapılması faydalı olacaktır. Acı kayısı çekirdeği yağı hamilelere veya 10 yaşından küçüklere bir doktora danışılarak kullanılmalıdır. Ayrıca çok güneşli havalarda kullanılırken dikkatli olunmalıdır.

Yayınlanma Tarihi : 27.07.2015 02:49:55

Acı Kayısı Çekirdeği Yağı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Acı Kayısı Çekirdeği Yağı"

hande

Kayısı çekirdeği yağını saçımda da uyguladım çok güzel parlatıyor besliyor. Sonra keratin yağını keşfettim. önce likit keratin bakımı yaptım ardından da keratin yağı uyguladım. Sonuç görülmeye değer

2016-08-08

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Lycopene

Lycopene, domatese, pembe greyfurta ve karpuza kırmızı rengi veren maddedir. Sıradan bir renklendirici olmayıp, güçlü bir antioksidandır. Detoks yapıcı tesiri vardır. Erkeklerde prostat kanseri oluşumunu engeller. Sağlığımızı renk...

Hodan Yağı Ne İşe Yarar

Hodan yağı ne işe yarar, son zamanlarda faydaları ile adından sıkça söz ettirmiştir bu yağ. Hodan bitkisinden elde edilir. Sağlık ve cilt güzelliği açısından oldukça faydalıdır. Hodan yağının faydaları ise, iltihap ve enfeksiyonla...

Çin Yağının Faydaları

Çin Yağının Faydaları, Çin yağı Almanya da üretilip bizler için ülkemize ithal edilir. Bu yağ naneye benzer bir bitkiden elde edilmektedir. Bir nevi nane bitkisinin bir türevi de denilebilir. Bu yağ bir çok hastalığın tedavisinde...

Balık Yağının Bebeklere Faydaları

Balık Yağının bebeklere faydaları, Bebek sağlığı öncelikle hamilelik döneminde başlar. Bebeğin zihinsel ve bedensel gelişimi annenin beslenmesiyle doğrudan alakalıdır. Anne adaylarının hamilelikleri boyunca beslenmelerine çok dikk...

Yağ Yakmak

Yağ Yakmak, Özellikle yaz aylarında insanların büyük sorunlarından biri fazla kilolardır. Fazla kiloların ise nedeni vücutta bulunan fazla yağlardır. Fazla yağlar genç yaşlı, kadın, erkek  yani herkesin problemidir. Fazla yağları...

Yasemin Yağının Faydaları

Yasemin Yağının Faydaları, Yasemin yağı elde edilmekte olan yasemin bitkisi her mevsim yeşil ya da yaz aylarında yeşil olmaktadır ve bu bitki sarılıcı ya da dik olarak yetişmektedir. Yasemin bitkisi sıcaklığa dayanabilen bir bitki...

Yağ Aldırma Ameliyatı

Yağ Aldırma Ameliyatı, Yağ aldırma son zamanlarda kişilerin sıkça tercih etmiş olduğu bir ameliyat olmaktadır. Kişilerde oluşmakta olan fazla kilolar oldukça can sıkıcı olmaktadır ve bizler bu yağlardan hızlı bir şekilde kurtulma...

Yağ Asitleri

Yağ Asitleri, atom zincirlerinde 7-24 atomu bulunan organik asitlerdir. İki tür yağ asidi türü vardır. Bunlar; doymuş yağ asitleri ve doymamış yağ asitleridir. Bilinen tüm yağlar içerinde bu asitlerden bulunmaktadır. Fakat asitler...

Havuç Yağının Faydaları

Havuç Yağının Faydaları, Havuç yağı, havuç özünden elde edilen cildi besleyici ve sağlıklı bir yağ türüdür. İnsan sağlığı açısından birçok faydası bulunan havucun yağı da güzellik ve şifa dağıtmaktadır. Kozmetik sektöründe neredey...

Rüyada Yağ Görmek

Rüyada yağ görmek, mirasa,mutlu yuvaya,hayatın eşsiz nimetlerinden istediği kadar yararlanmaya, keyfine para harcamaya yorumlanır. Eğer bu yağın kokulu olduğu görülürse çirkin söze, ahlaksız bir kadına işarettir. Yağ tortulu ise s...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yağ, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017