yag.gen.tr
yağ
Sosyal Medyada Paylaş
Köpek Yağı
Sakal Yağı
Atık Yağ Toplama
Yılan Yağı Nasıl Elde Edilir
Bebeklerde Balık Yağı Kullanımı
Çay Ağacı Yağı Sivilce
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Acı Kayısı Çekirdeği Yağı
Don Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
İguana Yağı
Susam Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Deve Dikeni Yağı
Zambak Yağı
Aspir Yağı Zararları
Örümcek Yağı
Balık Yağı Boy Uzatırmı
2 Zamanlı Motor Yağı
Gres Yağı
Beyaz Yağ
İnsan Yağı
Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Biberiye Yağı Nasıl Yapılır
5w 40 Motor Yağı
Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır
Çörek Otu Yağı Sinüzite İyi Gelirmi
Yılan Yağı Saç Uzatırmı
Badem Yağı Nasıl Kullanılır
Bronzlaştırıcı Yağ
Yılan Yağı Kullanımı
Yonca Yağ
Bölgesel Yağ Eritme
Yılan Yağı Zararları
5 40 Motor Yağı
10 60 Motor Yağı
Tüm Sayfalar >>









Acıbadem Yağı

Acıbadem Yağı, Acı ve tatlı badem yağı olmak üzere iki tür badem yağı vardır. Bunlar insanların kullandıkları bitkisel ilaçlardan biridir. Faydaları olduğu kadarda zararları ya da yan etkileri olan badem yağları bir çok yerde kolaylıkla bulunabilen bitki yağlarından biridir. Badem ülkemizde de çok fazla yetiştiği için alınan badem yağları kolay bir şekilde elimize ulaşabilmektedir. Tatlı badem insanlar tarafından bol miktarda tüketilen bir bitkidir. Bunun yanında tüketilmeyen ve tadı adı da üzerinde olduğu gibi acı olan acı badem özü alınarak yağı kullanılmaktadır. Eskilerde arabaların yakıtı olarak kullanılan bitkisel yağlar katagorisinde olan bu bademin yağı şimdi sadece ilaçlarda, cilt masajların da vs. kullanılmaktadır. Acı badem ağacı gül giller katagorisine girmektedir. keskin ve sert bir kokuya sahip olan badem oldukça acıdır. Boş şekilde tüketilemez. Çünkü içerisindeki yağ kişide birçok soruna neden olabilmektedir. Bu badem içerisinde aşırı uçucu bir yağ bulunmaktadır. Acıbadem yağı içeriği yönüyle insanlara bazı  faydaları bulunmaktadır. Bu bitkinin acı olmasının asıl nedeni bu uçucu yağdır. Acı badem zehirli bir bitkidir. Bu bitki kesinlikle bir gıda gibi görülmemelidir. Bazı şeker hastalığı sorunu olan insanlar bu bademi tüketsede tıbbi olarak tavsiye edilmemektedir. 

Acı badem  içerisindeki yağla birlikte kişide bulunan stresin azalmasına ve hastalığına şifa olmasına rağmen tüketilmemelidir. Çünkü buna benzer ve zehirli olmayan bitkilerin bunun yerine tüketilmesi çok daha mantıklı olmaktadır. Bazı otomobil aksesuar firmaları bu badem yağlarını arabaların iç aksamının siyah plastik bölgelerini parlatma amaçlı kullanmaktadır. Araçlar yıkandıktan sonra tozsuz yerlerine sürülür. Kayganlık hissi veren bu yağ sürülen kısmın uzun süreler boyunca parlak kalmasına ortam sağlar ve diğer yağlar gibi tozu emmez. Bu yağın çok fazla tüketilmemesi önerilmektedir ve diğer yağlarla kesinlikle karıştırılmaması gerekmektedir.  Acı badem, tatlı bademle alakası yoktur. Görüntüleri birazda olsa benzese bile  tadi ve içerisindeki asit miktarı çok farklıdır.

Acıbadem Yağı
Acı badem yağının faydaları:
  • Acı badem yağı öksürük giderici olarak bilinmektedir. Aynı zamanda vücuttaki şeker dengesini düzenlemektedir .Bu nedenle şeker hastalığının bulunduğu insanlarda oldukça işe yaramaktadır.
  • Bu yağ sırt masajların da cilt bakımında oldukça kullanılan bir bitkisel ilaç niteliğindedir.
Diğer yağlar gibi pek  faydası bulunmayan acı badem yağı kesinlikle doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır. Bu yağ, zehirli ve içerinde bulunan asit miktarının çok olmasından dolayı dikkatli be bilinçli kullanılmalıdır.  İnternet ortamında görülen bilgiler, badem yağının asılsız faydaları gerçekten öğrenilmeden  kişi kendi kafasına göre kullanmamalıdır. Badem yağını küçük çocuklarınızdan uzak tutmalısınız. Bu yağ sizlere ve ailenize çeşitli zararlar verebilmektedir.

Faydalarını kısaca açıkladıktan sonra şimdi badem yağı zararlarını da kısaca açıklayalım:
  • Acı badem yağının az bir miktarı bile kişide zehirlenmelere yol açarak midede sorunlar ortaya çıkarabilmektedir. Bu nedenle kullanırken oldukça dikkat edilmesi gereken şeylerden biridir.
  • Acı badem yağı faydasının az olması gibi zararlarıda azdır ama unutulmamalıdır ki içerisinde bulunanlar nedeniyle kişide büyük sorunlara neden olmaktadır.

Yayınlanma Tarihi : 30.07.2015 15:59:28

Acıbadem Yağı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Acıbadem Yağı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güneş Yağı

Güneş Yağı, Cilt kanserinin en büyük sebebi güneş ışınlarına direk ve uzun süreli maruz kalmaktır. Güneş ışınlarına uzun süreler maruz kalındığında deri altında bulunan elastin ve kallojen yapıları zarar görür. Bunun sonucu olarak...

Atık Yağ Yönetmeliği

Atık yağ yönetmeliği 30 temmuz 2008 çarşamba günü Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından resmi gazetede yayınlanmıştır. Atık yağ yönetmeliği  sadece yaşadığımız kara için değil soluduğumuz havadan yer altı sularına kadar önemli yere...

Yağ Aldırma

Yağ Aldırma, Son zamanlarda kişilerde oluşmakta olan aşırı derecede yağlanmalar can sıkıcı bir husus olmaktadır. Kişilerin fazla olan kilolarından kurtulmaları ve özellikle de bayanların bu hususta çok hassas davranmaları yağ aldı...

Yağ Aldırma Ameliyatı

Yağ Aldırma Ameliyatı, Yağ aldırma son zamanlarda kişilerin sıkça tercih etmiş olduğu bir ameliyat olmaktadır. Kişilerde oluşmakta olan fazla kilolar oldukça can sıkıcı olmaktadır ve bizler bu yağlardan hızlı bir şekilde kurtulma...

Trans Yağ

Trans Yağ, Doğal olarak et ve tereyağ gibi hayvansal ürünlerde bulunan ve doğal hali ile oldukça faydalı olan bir çeşit yağdır. Trans yağlar doğal olarak tüketildiği zaman kanserojen etki göstermektedir ancak günümüzde tüketilen t...

Kanola Yağı Faydaları

Kanola yağı faydaları, kanola yağı kolza bitkisinin ıslah edilmesiyle elde edilen tohumlarda üretilmiş olan bir yağdır. Kolza normalde canlılar için zararlı olan glukosinolat ve erüsik asit içermektedir. Yapılan çalışmalarla bu iç...

Yumurta Yağı

Yumurta yağı, kozmetik ve doğal cilt bakımında yumurta yağı sıkça kullanılır hale gelmiştir. Kaş ve kirpik uzatmada kullanılır fakat dikkatli kullanmak gerekir. Gözün içine kaçınca ciddi sorunlara yol açar. Bu yağ özellikle de yan...

Balık Yağı Ne İşe Yarar

Balık yağı ne işe yarar, kişinin ihtiyacına göre değişkenlik gösterebilir. Balık yağları, genellikle uskumru, ton balığı, kefal, sardalye gibi yağlı balıklardan elde edilir. Balık yağını bu balıkları tüketerek ya da bu balıklardan...

Havuç Yağının Faydaları

Havuç Yağının Faydaları, Havuç yağı, havuç özünden elde edilen cildi besleyici ve sağlıklı bir yağ türüdür. İnsan sağlığı açısından birçok faydası bulunan havucun yağı da güzellik ve şifa dağıtmaktadır. Kozmetik sektöründe neredey...

Lavanta Yağının Faydaları

Lavanta Yağının Faydaları, Lavanta, gümüş renkli ince uzun yaprakları bulunan, çalı görünümünde olan bir bitkidir. Çiçekleri insan ruhunu okşayan müthiş bir kokuya sahiptir. Açtığı çiçeklerin görünümüyle de büyüleyici olan bu b...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yağ, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017