yag.gen.tr
yağ
Sosyal Medyada Paylaş
Köpek Yağı
Sakal Yağı
Atık Yağ Toplama
Yılan Yağı Nasıl Elde Edilir
Bebeklerde Balık Yağı Kullanımı
Çay Ağacı Yağı Sivilce
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Acı Kayısı Çekirdeği Yağı
Don Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
İguana Yağı
Susam Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Deve Dikeni Yağı
Zambak Yağı
Aspir Yağı Zararları
Zade Yağ
Örümcek Yağı
Balık Yağı Boy Uzatırmı
2 Zamanlı Motor Yağı
Gres Yağı
Beyaz Yağ
İnsan Yağı
Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Biberiye Yağı Nasıl Yapılır
5w 40 Motor Yağı
Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır
Çörek Otu Yağı Sinüzite İyi Gelirmi
Yılan Yağı Saç Uzatırmı
Badem Yağı Nasıl Kullanılır
Hint Yağının Cilde Faydaları
Bronzlaştırıcı Yağ
Yılan Yağı Kullanımı
Yonca Yağ
Bölgesel Yağ Eritme
Yılan Yağı Zararları
Tüm Sayfalar >>









Çay Ağacı Yağı Faydaları

Çay ağacı yağı faydaları, Hint defnesi olarak da bilinen çay ağacı yağı Avustralya kökenli bir ağaç türüdür. Cilt sağlığı ve bakımı için yaygın bir şekilde kullanılan bir bitkisel yağdır. Yapılan araştırmalara göre cilt problemleri üzerinde oldukça etkili olduğu söylense de asla doktor önerisi olmadan kullanılmamalıdır.

Çay Ağacı Yağı Faydaları

Sivilcelere Karşı: Çay ağacı yağının sivilceler üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Siyah nokta, akne gibi cilt problemlerine karşı çay ağacı yağından yararlanılabilir.

Ağız İçi Yaraları: Ağız içinde çıkan ve çoğu insanın maruz kaldığı yaralar, nefes kokusu, diş ve diş iltihabı gibi ağız sağlığı için çay ağacı yağının faydalarından yararlanmak mümkündür. Ağız içinde oluşan ve aft olarak adlandırılan yaralara karşı 3 damla çay ağacı yağı 3-4 damla su ile inceltilerek kullanılabilir. Aynı zamanda diş eti çekilmelerine karşı da aynı tarif faydalı olur.

Vajinal Akıntı: Vajinal akıntı ve mantar tedavisine karşı çam ağacı yağı oldukça faydalı bir bitkisel yağdır. Evli bayanlar çay ağacı yağını bir tampona 3 damla kadar damlatarak fitil şeklinde kullanabilir. Vajinal iltihabı ve kötü kokuyu engelleyici etki sağlar.

Çay Ağacı Yağı Faydaları

Uçuk Tedavisi: Virüs nedeniyle ortaya çıkan uçuk özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde daha fazla görülür. Uçuk tedavisi için ilk olarak mutlaka doktor tedavisi gerekir. Alternatif olarak çay ağacı yağı uçuğa yol açan virüsün çoğalmasını ve yayılmasını engelleyici etki yaratır. Uçuk bölgeye çay ağacı yağı inceltilerek uygulanmalıdır.

Seboreik Dermatit: Yağlı ve kepekli saçlar için çare arayanlar çay ağacı yağından yararlanabilir. Eğer saç derisinde kaşıntı, yağ ve kepeklenme varsa ilk olarak sorunun neden kaynaklandığını tespit etmek için bir doktora başvurulmalıdır. Çünkü saçlarda açığa çıkan bu sorunlar birçok sağlık probleminden dolayı ortaya çıkabilir. Alternatif olarak sorunu çözmek için çay ağacı yağı kullanılabilir.

Ayak Bakımı: Çay ağacı yağı ayak mantarı ve ayak kokusuna karşı kullanılabilecek mucizevi bir yağ türüdür. Ayak mantarı için günümüzde oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Cilt Yaraları İçin Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı neredeyse tüm cilt enfeksiyonlarına karşı kullanılabilen bitkisel yağlardan biridir. Cilt enfeksiyonlarına karşı çay ağacı yağı şu şekilde kullanılabilir;

  • 10 damla çay ağacı yağı
  • 1 su bardağı su

Hazırlanışı: 1 su bardağı ılık suyun içine 10 damla çay ağacı yağı eklenerek seyreltilir. Elde edilen karışım günde 3 defa ciltte enfeksiyon bulunan sorunlu bölgeye sürülür. Düzenli kullanımlarda cilt yaralarına karşı büyük ölçüde çare olabilir.

Yayınlanma Tarihi : 30.07.2015 15:49:34

Çay Ağacı Yağı Faydaları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Çay Ağacı Yağı Faydaları"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Balık Yağının Bebeklere Faydaları

Balık Yağının bebeklere faydaları, Bebek sağlığı öncelikle hamilelik döneminde başlar. Bebeğin zihinsel ve bedensel gelişimi annenin beslenmesiyle doğrudan alakalıdır. Anne adaylarının hamilelikleri boyunca beslenmelerine çok dikk...

Yağ Aldırma Ameliyatı

Yağ Aldırma Ameliyatı, Yağ aldırma son zamanlarda kişilerin sıkça tercih etmiş olduğu bir ameliyat olmaktadır. Kişilerde oluşmakta olan fazla kilolar oldukça can sıkıcı olmaktadır ve bizler bu yağlardan hızlı bir şekilde kurtulma...

Yağ Asitleri

Yağ Asitleri, atom zincirlerinde 7-24 atomu bulunan organik asitlerdir. İki tür yağ asidi türü vardır. Bunlar; doymuş yağ asitleri ve doymamış yağ asitleridir. Bilinen tüm yağlar içerinde bu asitlerden bulunmaktadır. Fakat asitler...

Havuç Yağının Faydaları

Havuç Yağının Faydaları, Havuç yağı, havuç özünden elde edilen cildi besleyici ve sağlıklı bir yağ türüdür. İnsan sağlığı açısından birçok faydası bulunan havucun yağı da güzellik ve şifa dağıtmaktadır. Kozmetik sektöründe neredey...

Güneş Yağı

Güneş Yağı, Cilt kanserinin en büyük sebebi güneş ışınlarına direk ve uzun süreli maruz kalmaktır. Güneş ışınlarına uzun süreler maruz kalındığında deri altında bulunan elastin ve kallojen yapıları zarar görür. Bunun sonucu olarak...

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Hindistan Cevizi Yağı faydaları saç bakımından cilt bakımına, kolesterolün dengelenmesinden bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine kadar birçok konuda kendini gösterir. Biliyoruz ki normalde doymuş yağ oranı yüksek olduğunda sağl...

Bitki Yağları

Bitki yağları, her biri farklı tedaviler de kullanılan farklı faydaları olan doğal içerikli yağlardır. Her bir bitki yağında farklı maddeler ve bileşenler vardır bunların her biri de farklı tedavi yöntemlerinde kullanılır. Kimi bi...

Kayısı Yağının Faydaları

Kayısı Yağı Faydaları, Bilindiği üzere kayısı Doğu Anadolu bölgesinde yetişen ve bu bölgede  en çok Malatya ilinde yetişmekte olan bir bitkidir. Kayısının faydalarından kozmetik ilaç yapım şirketleri de faydalanmıştır. Bu bitkinin...

Gül Yağının Faydaları

Gül yağının faydaları, gül yağı pembe, kırmızı ve beyaz güllerden elde edilmektedir. Gül yağının hem cilt için hem de genel sağlık adına faydaları sayılamayacak kadar çoktur. Ancak günümüzde genellikle kozmetik alanda sık tercih...

Kakao Yağının Faydaları

Kakao Yağının Faydaları , Kakao yağı açık sarı olan bir renge sahip olan, saf olarak doğada bulunan kakao çekirdeğinin kavrulması ile elde edilmektedir. Kakao koka bitkisinin meyvesinden elde edilir. Kakao yağının raf ömrü  oldukç...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yağ, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017