yag.gen.tr
yağ
Sosyal Medyada Paylaş
Köpek Yağı
Sakal Yağı
Atık Yağ Toplama
Yılan Yağı Nasıl Elde Edilir
Bebeklerde Balık Yağı Kullanımı
Çay Ağacı Yağı Sivilce
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Acı Kayısı Çekirdeği Yağı
Don Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
İguana Yağı
Susam Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Deve Dikeni Yağı
Zambak Yağı
Aspir Yağı Zararları
Zade Yağ
Örümcek Yağı
Balık Yağı Boy Uzatırmı
2 Zamanlı Motor Yağı
Gres Yağı
Beyaz Yağ
İnsan Yağı
Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Biberiye Yağı Nasıl Yapılır
5w 40 Motor Yağı
Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır
Çörek Otu Yağı Sinüzite İyi Gelirmi
Yılan Yağı Saç Uzatırmı
Badem Yağı Nasıl Kullanılır
Hint Yağının Cilde Faydaları
Bronzlaştırıcı Yağ
Yılan Yağı Kullanımı
Yonca Yağ
Bölgesel Yağ Eritme
Yılan Yağı Zararları
Tüm Sayfalar >>









Çörek Otu Yağı

Çörek Otu Yağı, Çörek otu yağının elde edildiği çörek otu ülkemizde yetişmekte olan ve insan sağlığı açısından çok önemli bir yere sahip olan bir bitki olarak bilinmektedir. Çörek otunun ülkemizin hemen hemen her yerinde yetişme olanağı vardır. Çörek otu boyutları kısa olmaktadır aşağı yukarı 40 - 45 santimetre arasında değişme göstermektedir. Bu bitkinin dalları üzerinde bulunmakta olan kapsülün içerisinde bulunmakta olan tohumlara çörek otu denilmektedir. Çörek otu kullanımı bir çok rahatsızlığa oldukça iyi gelmekte olup olumlu sonuçlar vermektedir ve çörek otunun kullanılması kesinlikle önerilir. 

Çörek otu yağı içeriğinde bir çok türden vitamin, protein, karbonhidrat ve yine bir çok türden bitkisel yağlar içermektedir. Bu yağ omega 3 ve omega 6 içerdiğinden dolayı oldukça faydalıdır. Bunun yanı sıra aşırı derecede bir vitamin deposu olarak bilinir. Bu yağın tüketilmesini uzman kişiler sürekli olarak önermektedir. Çörek otu yağının içeriğinde kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri bulunmaktadır.

Çörek Otu Yağı
Çörek Otu Yağı Faydaları
  • Çörek otu yağının kullanılması kadınlarda görülen adet düzensizliklerini gidermede etkili olmaktadır 
  • Çörek otu yağının iştah açıcı etkisi vardır
  • Çörek otu yağı idrar ve adet söktürücü etkiye sahiptir
  • Bu yağın kullanılması sinüzite oldukça faydalı olmaktadır, sinüslerde oluşmakta olan iltihaplanmaları giderir ve burun geniz akıntısını giderir
  • Bağışıklık sisteminizin çalışmasında oldukça iyidir
  • Vücudunuzda bulunmakta olan ve sizlere zarar vermekte olan virüs, bakteri gibi enfeksiyonlara karşı koruma sağlar
  • Kanser ile savaşmanın en önemli yoludur. Kanser hastalığına iyi gelir ve bunun yanı sıra AIDS hastalarının kullanılması uygun görülmektedir ve kullanımında da oldukça fayda sağlamaktadır
  • Vücutta oluşmakta olan yaraların kapanmasında ve oluşan iltihaplanmaların giderilmesinde kullanılır
  • Oluşum gösteren nefes darlıkları ve göğüs rahatsızlıklarına oldukça iyi gelmektedir
  • Solunum zorluğu çeken kişilerin solunum yollarının açılmasına yardımcı olmaktadır
  • Karaciğerde oluşmakta olan yağlanmalara ve oluşan karaciğer iltihaplanmasına çok iyi gelmektedir
  • Kolon kanseri, hücre kanseri ve prostat rahatsızlığının ilerlemesini engellemekte oldukça önemli bir yere sahiptir
  • Şeker hastalığı bulunan kişilerin kullanması önerilmekte olup şeker hastalığına çok iyi gelmektedir, bu rahatsızlığı olan hastaların her gün kullanması önerilir
  • Oluşmakta olan egzema ve alerji cinsinden rahatsızlıklara çok iyi gelir ve bunların oluşmasını önler
  • Mide hastalığı olanlara, gastrit rahatsızlığı olanlara ve mide ülseri gibi rahatsızlığı olan kişilere kullanılması önerilir
  • Kalp damar hastalarına önerilir ve kalp damar yollarının açılmasını sağlar
  • Kişilerin kan şekerinin düzenlenmesinde yardımcı olur
Çörek otu yağının kullanımı belirtildiği üzere kullanılmasında oldukça fayda vardır ve bir çok hastalığa çok iyi gelmektedir. Çörek otunun baş edemeyeceği hastalık yok diyebiliriz. Bu yağın kullanılmasında ve günlük olarak tüketilmesinde vücutta oluşmakta olan bir çok türden hastalığın, enfeksiyonun, mide rahatsızlıklarının giderilmesi sağlanır. Çörek otu yağı günde 2 ya da 3 kez bir fincan suya bir kaç damla damlatılarak içilir bu sayede vücudu dirençli tutar. Çörek otu yağının saçlarda kullanılmasında da oldukça önemli bir yeri vardır saç dökülmelerini önlemekte olup, saçın parlak olmasını ve gür çıkmasını sağlar. Aynı zaman da çörek otu yağının zayıflatıcı etkisi vardır. Zayıflamada çörek otu yağı kullanımı ise :
Sabah kahvaltıları ve yenilen yemeklerden yarım saat önce yani günde üç öğün çörek otu yağının kullanılması kişilerde zayıflatıcı bir etki oluşturmaktadır. Bu yağın dozajında kullanılmasında hiç bir zarar olmayacaktır. Sağlıklı günler. 

Yayınlanma Tarihi : 30.07.2015 15:52:17

Çörek Otu Yağı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Çörek Otu Yağı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Balık Yağının Bebeklere Faydaları

Balık Yağının bebeklere faydaları, Bebek sağlığı öncelikle hamilelik döneminde başlar. Bebeğin zihinsel ve bedensel gelişimi annenin beslenmesiyle doğrudan alakalıdır. Anne adaylarının hamilelikleri boyunca beslenmelerine çok dikk...

Yağ Aldırma Ameliyatı

Yağ Aldırma Ameliyatı, Yağ aldırma son zamanlarda kişilerin sıkça tercih etmiş olduğu bir ameliyat olmaktadır. Kişilerde oluşmakta olan fazla kilolar oldukça can sıkıcı olmaktadır ve bizler bu yağlardan hızlı bir şekilde kurtulma...

Yağ Asitleri

Yağ Asitleri, atom zincirlerinde 7-24 atomu bulunan organik asitlerdir. İki tür yağ asidi türü vardır. Bunlar; doymuş yağ asitleri ve doymamış yağ asitleridir. Bilinen tüm yağlar içerinde bu asitlerden bulunmaktadır. Fakat asitler...

Havuç Yağının Faydaları

Havuç Yağının Faydaları, Havuç yağı, havuç özünden elde edilen cildi besleyici ve sağlıklı bir yağ türüdür. İnsan sağlığı açısından birçok faydası bulunan havucun yağı da güzellik ve şifa dağıtmaktadır. Kozmetik sektöründe neredey...

Güneş Yağı

Güneş Yağı, Cilt kanserinin en büyük sebebi güneş ışınlarına direk ve uzun süreli maruz kalmaktır. Güneş ışınlarına uzun süreler maruz kalındığında deri altında bulunan elastin ve kallojen yapıları zarar görür. Bunun sonucu olarak...

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Hindistan Cevizi Yağı faydaları saç bakımından cilt bakımına, kolesterolün dengelenmesinden bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine kadar birçok konuda kendini gösterir. Biliyoruz ki normalde doymuş yağ oranı yüksek olduğunda sağl...

Bitki Yağları

Bitki yağları, her biri farklı tedaviler de kullanılan farklı faydaları olan doğal içerikli yağlardır. Her bir bitki yağında farklı maddeler ve bileşenler vardır bunların her biri de farklı tedavi yöntemlerinde kullanılır. Kimi bi...

Kayısı Yağının Faydaları

Kayısı Yağı Faydaları, Bilindiği üzere kayısı Doğu Anadolu bölgesinde yetişen ve bu bölgede  en çok Malatya ilinde yetişmekte olan bir bitkidir. Kayısının faydalarından kozmetik ilaç yapım şirketleri de faydalanmıştır. Bu bitkinin...

Gül Yağının Faydaları

Gül yağının faydaları, gül yağı pembe, kırmızı ve beyaz güllerden elde edilmektedir. Gül yağının hem cilt için hem de genel sağlık adına faydaları sayılamayacak kadar çoktur. Ancak günümüzde genellikle kozmetik alanda sık tercih...

Kakao Yağının Faydaları

Kakao Yağının Faydaları , Kakao yağı açık sarı olan bir renge sahip olan, saf olarak doğada bulunan kakao çekirdeğinin kavrulması ile elde edilmektedir. Kakao koka bitkisinin meyvesinden elde edilir. Kakao yağının raf ömrü  oldukç...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yağ, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017