yag.gen.tr
yağ
Sosyal Medyada Paylaş
Köpek Yağı
Sakal Yağı
Atık Yağ Toplama
Yılan Yağı Nasıl Elde Edilir
Bebeklerde Balık Yağı Kullanımı
Çay Ağacı Yağı Sivilce
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Acı Kayısı Çekirdeği Yağı
Don Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
İguana Yağı
Susam Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Deve Dikeni Yağı
Zambak Yağı
Aspir Yağı Zararları
Zade Yağ
Örümcek Yağı
Balık Yağı Boy Uzatırmı
2 Zamanlı Motor Yağı
Gres Yağı
Beyaz Yağ
İnsan Yağı
Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Biberiye Yağı Nasıl Yapılır
5w 40 Motor Yağı
Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır
Çörek Otu Yağı Sinüzite İyi Gelirmi
Yılan Yağı Saç Uzatırmı
Badem Yağı Nasıl Kullanılır
Hint Yağının Cilde Faydaları
Bronzlaştırıcı Yağ
Yılan Yağı Kullanımı
Yonca Yağ
Bölgesel Yağ Eritme
Yılan Yağı Zararları
Tüm Sayfalar >>









Çuha Çiçeği Yağı Faydaları

Çuha çiçeği yağının faydaları, Öncelikli olarak çuha çiçeğinin en belirgin özelliğini belirtecek olursak, bağışıklık sistemine çok büyük katkıda bulunmaktadır. Gelişme çağındaki çocuklarınızın bağışıklık sistemi zayıf olabilmektedir, çocuklarınıza çuha çiçeği kürleri uygulayarak onları daha dinç ve zinde yapabilirsiniz. Diğer bir iyi gelen nokta ise bayanların özel günlerinde meydana gelen karın ağrıları ve kramplar için gayet iyi gelen bir şifalı çiçektir. Kadınlarda ve erkeklerde yaşlanmayı geciktirici etkileri de bulunmaktadır. Özellikle bayanlarda menopoz semptomlarında azaltıcı etkisi de görülmektedir. Cildinizde oluşan kuruluklar ve çatlaklar için gayet iyi gelen bir bitkidir. Aynı zamanda sivilceli ciltlere de çok iyi gelmektedir. Çuha çiçeği yağı saçlara uygulandığı zaman saçların koparak dökülmesine ve saçlarda kepeklenme görülmesine engel olur. Kireçlenme sorunu yaşayan hastalara da çuha çiçeği çok iyi gelmektedir. Özellikle bel, boyun ve sırt ağrısı yaşayan hastalara da çok faydalı olmaktadır. Fazla kilolu kişilerde ve obezite sorunu yaşayan hastalarda da faydalı olduğu bilinmektedir. Egzama ve sedef hastalığı yaşayan insanların ciltlerinin tekrardan sağlığına kavuşmasına da yardımcı olur. Çuha çiçeği çinko ile birlikte bir kür olarak hazırlanır ise ergenlik döneminde meydana gelen sivilcelere de çok iyi gelmektedir. Sigara ve alkol kullanımı sonrasında vücutta oluşan toksik(zehirli) etkiler içinde çok faydalı olmaktadır. Romatizmal ve mafsal ağrılar yaşayan insanlara da çok iyi geldiği bilinmektedir. Son dönemlerde halk arasında romatizma için çokça kullanıldığı bilinmektedir. Fakat kimi insanların bazı çiçeklere karşı alerjileri olabilmekte, çuha çiçeği yağını kullanmadan önce bir hekime başvurmanızda yarar vardır. 

Çuha Çiçeği Yağı Faydaları
Çuha çiçeği yağı eklemlerde oluşan ağrılara ve şişliklere de iyi gelmektedir. Çuha çiçeği yağı tansiyon düzenleyici etkiye de sahiptir. Yüksek tansiyonu ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olmaktadır. Bayanlarda adet düzensizliklerinin giderilmesine yardımcı olur. Ayrıca yaşlılık belirtilerinin giderilmesi içinde insan vücutlarına çok faydalı olmaktadır. Yorgunluk ve çalışma sonrasında meydana gelen halsizlik için çok faydalı olmaktadır. Uykusuzluğa iyi gelmektedir, yatağınızdan uykunuzu almış bir şekilde ve dinç olarak uyanırsınız.Çocuklarınızda ki hiperaktiviteyi azaltıcı etkisi de vardır. Kan dolaşımı içinde çok faydalı bir çiçek yağı olan çuha çiçeği yağı, kan pıhtılaşmasına ve vücutta inmelerin yaşanmasına da iyi gelmektedir. Aynı zamanda beyin kanamaları yaşanması riskini de azaltmış olacaktır. Tırnaklarınızda kırılmalar ve mantar oluşumları içinde çok faydalı bir çiçek yağıdır. Kalp krizi geçirme riski yüksek olan insanlar için de kullanılması tavsiye edilir, kalp krizi geçirme olasılığını çok aşağılara çektiği bilinmekte. Stres, umutsuzluğa kapılma, çaresizlik gibi duygulara kapılmış kişilerde de etkili olduğu bilinmektedir. MS adındaki hastalığın ilerlemesine engel olmaktadır. Çuha çiçeği yağı bel fıtığı için de etkili bir tedavi şekli olmaktadır. Çuha çiçeği yağı birçok hastalığa şifalı olabilmektedir. Çuha çiçeği yağı şifalı çiçekler arasında en zengin içeriğe sahip olan bitkilerden birisidir. Ancak şunu unutmayın şifalı olduğu bilinen her şey herkese aynı derece etki edeceği bilinmemektedir. Öncelikle bir hekime başvurup ona göre şifalı bitkilere başvurmanızda yarar olacaktır. 

Yayınlanma Tarihi : 30.07.2015 15:44:18

Çuha Çiçeği Yağı Faydaları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Çuha Çiçeği Yağı Faydaları"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Trans Yağ

Trans Yağ, Doğal olarak et ve tereyağ gibi hayvansal ürünlerde bulunan ve doğal hali ile oldukça faydalı olan bir çeşit yağdır. Trans yağlar doğal olarak tüketildiği zaman kanserojen etki göstermektedir ancak günümüzde tüketilen t...

Güneş Yağı

Güneş Yağı, Cilt kanserinin en büyük sebebi güneş ışınlarına direk ve uzun süreli maruz kalmaktır. Güneş ışınlarına uzun süreler maruz kalındığında deri altında bulunan elastin ve kallojen yapıları zarar görür. Bunun sonucu olarak...

Atık Yağ Yönetmeliği

Atık yağ yönetmeliği 30 temmuz 2008 çarşamba günü Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından resmi gazetede yayınlanmıştır. Atık yağ yönetmeliği  sadece yaşadığımız kara için değil soluduğumuz havadan yer altı sularına kadar önemli yere...

Yağ Ayırıcı

Yağ ayırıcı, kullanılan yağı sudan ve diğer kısımlardan ayırmak için imal edilmiş cihazlardır. Araştırmalara göre bir litre atılan yağ bir milyon litre suyu kirletebilmektedir. Atılan yağlar donarak atılan su hatlarında tıkanmalar...

Yağ Asitleri

Yağ Asitleri, atom zincirlerinde 7-24 atomu bulunan organik asitlerdir. İki tür yağ asidi türü vardır. Bunlar; doymuş yağ asitleri ve doymamış yağ asitleridir. Bilinen tüm yağlar içerinde bu asitlerden bulunmaktadır. Fakat asitler...

Bitki Yağları

Bitki yağları, her biri farklı tedaviler de kullanılan farklı faydaları olan doğal içerikli yağlardır. Her bir bitki yağında farklı maddeler ve bileşenler vardır bunların her biri de farklı tedavi yöntemlerinde kullanılır. Kimi bi...

Kayısı Çekirdeği Yağı Faydaları

Kayısı Çekirdeği Yağı Faydaları, Kayısı meyvesinin çekirdeğinden elde edilmekte olan kayısı çekirdeği yağı sağlığımız açısından kullanımında çok fayda vardır. Kurutulmuş olan kayısı çekirdeğinin içerisinde bulunmakta olan yağların...

Hint Yağının Faydaları

Hint Yağının Faydaları, Hint ağacı, diğer isimleri, Hint baklası, dedemene, generçek, hindiye ve kenek olan bu bitki, yaprak şekli elsi olan, çok uzun yıllar yaşayan, parça parça şekilde olan çalı şeklinde otsu bir bitkidir. Bu...

Kayısı Çekirdeği Yağı

Kayısı çekirdeği yağı, gülgiller familyasından olan sevilen meyvelerden kayısının çekirdeğindeki bitkisel yağların damıtılması ile elde edilen bir yağdır. Üretimi soğuk presleme yolu ile olmaktadır. Kayısı çekirdeği yağının ciltte...

Gül Yağının Faydaları

Gül yağının faydaları, gül yağı pembe, kırmızı ve beyaz güllerden elde edilmektedir. Gül yağının hem cilt için hem de genel sağlık adına faydaları sayılamayacak kadar çoktur. Ancak günümüzde genellikle kozmetik alanda sık tercih...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yağ, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2017