yag.gen.tr
yağ
Sosyal Medyada Paylaş
Köpek Yağı
Sakal Yağı
Atık Yağ Toplama
Yılan Yağı Nasıl Elde Edilir
Bebeklerde Balık Yağı Kullanımı
Çay Ağacı Yağı Sivilce
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Acı Kayısı Çekirdeği Yağı
Don Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
İguana Yağı
Susam Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Deve Dikeni Yağı
Zambak Yağı
Aspir Yağı Zararları
Zade Yağ
Örümcek Yağı
Balık Yağı Boy Uzatırmı
2 Zamanlı Motor Yağı
Gres Yağı
Beyaz Yağ
İnsan Yağı
Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Biberiye Yağı Nasıl Yapılır
5w 40 Motor Yağı
Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır
Çörek Otu Yağı Sinüzite İyi Gelirmi
Yılan Yağı Saç Uzatırmı
Badem Yağı Nasıl Kullanılır
Hint Yağının Cilde Faydaları
Bronzlaştırıcı Yağ
Yılan Yağı Kullanımı
Yonca Yağ
Bölgesel Yağ Eritme
Yılan Yağı Zararları
Tüm Sayfalar >>









Defne Yağı

Defne yağı, bir diğer adıyla Laurusm Nobilis olarak da bilinen defne, genellikle Akdeniz bölgesinde yetişir ve kaynatma, dağıtma usulü ile yağı çıkartılır. Defne yağı ülkemizde zeytinyağı ile beraber karıştırılır ve sabunu elde edilir. Bunun yanında esansiyel ve tıbbı alanda kullanılır. Özellikle kozmetik alanda pek çok ürünlerin içerisinde defne yağına yer verilmiştir. Nedeni ise hem kokusunun güzel olması hem de şifa verici özelliğinden kaynaklanmaktadır. Defne yaprakları yaz ve kış fark etmeksizin her mevsim yeşilliğini koruyabilmektedir. Bu defne yapraklarına ve yağına ulaşımı kolaylaştırmaktadır. Saç sağlığı ve cilt sağlığı alanında defne yağı çok tercih edilmektedir. Defne yağı güzellik alanında tercih edildiği gibi yemeklerin içerisine de dahil edilip tüketilirse vücut sağlığına da fayda sağlayacaktır. Defne yağı tıpkı zeytinde olduğu gibi defne ağacının meyvelerinden yapılmaktadır. Kendine has kokusu, enerji verici özelliği ve sıcaklığı ile pek çok kişi defne yağı kullanımında çok fayda görmüştür. Ancak gebelik sürecinde defne yağı kullanımı doktorlar tarafından önerilmemektedir.

Defne yağının en bilindik özelliği güçlü bir antiseptik olması ve ağrıların giderilmesinde fayda sağlamasıdır. Romatizmal ağrılar, cilt güzelliği ve sağlığı, kas gevşetici ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarda defne yağı kullanımı fayda sağlamaktadır. Aynı zamanda saçlardaki kepek sorunu ve yağlanma gibi problemlerinde giderilmesinde fayda sağlayan bir çeşididir.

Denge Yağının Faydaları

  • Grip, soğuk algınlığı, öksürük gibi gribal hastalıkların tedavisinde ek takviye olarak kullanılabilir ve bu tip hastalıklara önlem almak içinde tercih edilebilir.
  • Bazı cilt hastalıklarının tedavisinde defne yağı haricen kullanılabilir. Özellikle egzama, deri döküntüsü, sedef, cilt kaşıntısı ve isilik gibi hastalıklara fayda sağlamaktadır. Aynı zamanda tahriş olmuş cilt yapısının düzelmesinde ve güzelleşmesinde fayda sağlar.
  • Uyku sorunu yaşan kişilerin yatmadan önce bir su bardağı ılık suyun içerisinde birkaç damla defne yağı damlatıp içmeleri önerilir. Bu rahat bir gece geçirmenize ve uykunuzu almanıza yardımcı olacaktır.
  • Yemeklerin, çorbaların ve salataların içerisinde birkaç damla defne yağı damlatmanız midenize iyi gelecektir ve şişlik vermeyecektir.
  • Kronikleşmiş baş ağrılarında veya akut yaşanan baş ağrıları için alın bölgesine masaj yapılarak uygulanabilir.
  • İyi bir iştah açıcı özelliği olduğu gibi mide gazı sorununa iyi gelmektedir.
  • Kan dolaşımını denge tutmaya yardımcı olur.
  • Saçlara uygulandığı zaman hem parlaklık verecektir hem de yumuşaklık hissi verecektir.
  • Banyo suyunuzun içerisine birkaç damla defne yağı damlatıp birkaç dakika bekletirseniz, rahatlamanıza fayda sağlayacaktır.
  • Saçlarda eğer kepek sorunu var ise masaj yapılarak defne yağı uygulanabilir. Aynı zamanda şampuanların veya duş jellerinin içerisinde defne yağı damlatıp bu şekilde de faydalanabilirsiniz.
  • Defne yağının bilindik özelliği adet ve idrar söktürücü olmasıdır. Bu nedenden dolayı adet göremeyen bayanların ve idrara çıkamama sorunu yaşayan kişilerin defne yağından faydalanabilirler.

Defne Yağı

Defne Yağı Nasıl Kullanılır?

Defne yağı yemeklerin içerisinde veya içecek olarak tercih edilirse bir fincan sıcak suyun içerisinde 4 damla defne yağı yeterli gelecektir. Birkaç dakika beklettikten sonra içilebilir. Aynı zamanda saçlar için tercih edilecek ise defne yağından parmak uçlarınıza damlatın ve masaj yaparak saç diplerine uygulayabilirsiniz. Cilt güzelliğinde defne yağı çeşitli maskelerin içerisinde dahil edilip kullanılabilir. Ayrıca pamuğa batırıp cildin temizliği sağlanabilir. 

Defne Yağının Zararları

  • Defne yağının insan sağlığı açısından bilindik çok fazla zararı yoktur. Özellikle çok hassas cilt yapısına sahip olan kişilerin doğrudan cilt üzerine defne yağı kullanımından sakınmaları gerekir. Sıcak bir yağ olduğu için cildin daha fazla zarar görmesine neden olabilir.
  • Fazla güneşe maruz kalmış kişilerin cilt bakımından defne yağı kullanımına ara vermeleri gerekir. aksi halde cildin daha fazla hasar görmesi kaçınılmaz olacaktır.
  • Gebelik sürecinde defne yağı kullanımına doktor tarafından müsaade verilmemektir.
  • Fazla içilmesi halinde kusturucu olabilir. Bu nedenden dolayı tüketiminde dikkatli olmak gerekir.
  • Defne yağı da uçucu bir yağ olduğu için hazırlanmasında metal malzemelerle yağlar hazırlanmamalıdır. 

Yayınlanma Tarihi : 30.07.2015 15:47:31

Defne Yağı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Defne Yağı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Balık Yağının Bebeklere Faydaları

Balık Yağının bebeklere faydaları, Bebek sağlığı öncelikle hamilelik döneminde başlar. Bebeğin zihinsel ve bedensel gelişimi annenin beslenmesiyle doğrudan alakalıdır. Anne adaylarının hamilelikleri boyunca beslenmelerine çok dikk...

Yağ Aldırma Ameliyatı

Yağ Aldırma Ameliyatı, Yağ aldırma son zamanlarda kişilerin sıkça tercih etmiş olduğu bir ameliyat olmaktadır. Kişilerde oluşmakta olan fazla kilolar oldukça can sıkıcı olmaktadır ve bizler bu yağlardan hızlı bir şekilde kurtulma...

Yağ Asitleri

Yağ Asitleri, atom zincirlerinde 7-24 atomu bulunan organik asitlerdir. İki tür yağ asidi türü vardır. Bunlar; doymuş yağ asitleri ve doymamış yağ asitleridir. Bilinen tüm yağlar içerinde bu asitlerden bulunmaktadır. Fakat asitler...

Havuç Yağının Faydaları

Havuç Yağının Faydaları, Havuç yağı, havuç özünden elde edilen cildi besleyici ve sağlıklı bir yağ türüdür. İnsan sağlığı açısından birçok faydası bulunan havucun yağı da güzellik ve şifa dağıtmaktadır. Kozmetik sektöründe neredey...

Güneş Yağı

Güneş Yağı, Cilt kanserinin en büyük sebebi güneş ışınlarına direk ve uzun süreli maruz kalmaktır. Güneş ışınlarına uzun süreler maruz kalındığında deri altında bulunan elastin ve kallojen yapıları zarar görür. Bunun sonucu olarak...

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Hindistan Cevizi Yağı faydaları saç bakımından cilt bakımına, kolesterolün dengelenmesinden bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine kadar birçok konuda kendini gösterir. Biliyoruz ki normalde doymuş yağ oranı yüksek olduğunda sağl...

Bitki Yağları

Bitki yağları, her biri farklı tedaviler de kullanılan farklı faydaları olan doğal içerikli yağlardır. Her bir bitki yağında farklı maddeler ve bileşenler vardır bunların her biri de farklı tedavi yöntemlerinde kullanılır. Kimi bi...

Kayısı Yağının Faydaları

Kayısı Yağı Faydaları, Bilindiği üzere kayısı Doğu Anadolu bölgesinde yetişen ve bu bölgede  en çok Malatya ilinde yetişmekte olan bir bitkidir. Kayısının faydalarından kozmetik ilaç yapım şirketleri de faydalanmıştır. Bu bitkinin...

Gül Yağının Faydaları

Gül yağının faydaları, gül yağı pembe, kırmızı ve beyaz güllerden elde edilmektedir. Gül yağının hem cilt için hem de genel sağlık adına faydaları sayılamayacak kadar çoktur. Ancak günümüzde genellikle kozmetik alanda sık tercih...

Kakao Yağının Faydaları

Kakao Yağının Faydaları , Kakao yağı açık sarı olan bir renge sahip olan, saf olarak doğada bulunan kakao çekirdeğinin kavrulması ile elde edilmektedir. Kakao koka bitkisinin meyvesinden elde edilir. Kakao yağının raf ömrü  oldukç...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yağ, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017