yag.gen.tr
yağ
Sosyal Medyada Paylaş
Köpek Yağı
Sakal Yağı
Atık Yağ Toplama
Yılan Yağı Nasıl Elde Edilir
Bebeklerde Balık Yağı Kullanımı
Çay Ağacı Yağı Sivilce
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Acı Kayısı Çekirdeği Yağı
Don Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
İguana Yağı
Susam Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Deve Dikeni Yağı
Zambak Yağı
Aspir Yağı Zararları
Zade Yağ
Örümcek Yağı
Balık Yağı Boy Uzatırmı
2 Zamanlı Motor Yağı
Gres Yağı
Beyaz Yağ
İnsan Yağı
Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Biberiye Yağı Nasıl Yapılır
5w 40 Motor Yağı
Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır
Çörek Otu Yağı Sinüzite İyi Gelirmi
Yılan Yağı Saç Uzatırmı
Badem Yağı Nasıl Kullanılır
Hint Yağının Cilde Faydaları
Bronzlaştırıcı Yağ
Yılan Yağı Kullanımı
Yonca Yağ
Bölgesel Yağ Eritme
Yılan Yağı Zararları
Tüm Sayfalar >>









Fındık Yağı

Fındık yağı, kavrulmuş fındığın preslenmesi yoluyla elde edilen taşıyıcı özellikte bir yağdır. Bu nedenle su ya da başka bir maddeyle karıştırmaya gerek olmadan direkt olarak cilde sürülerek kullanılabilir. İçeriğinde % 80 oleik asit, E vitamini, % 12 linoleik sit, çinko, demir, kalsiyum ve potasyum barındırır. İçeriğindeki oleik asit miktarı zeytinyağından bile yüksek orandadır. Yüksek tansiyon riskini azaltan, iyi kolesterolü yükseltirken, kötü kolesterolü düşüren oleik asit fındık yağında yeterince bulunmaktadır. Bunun yanında kalp ve damar hastalıklarını önleyen, şeker hastalarındaki insülin gereksinimini azaltan ve dolayısıyla kan şekerinin düzenlenmesini sağlayan etkileri de vardır. Vücutta tümör gelişimine engel olarak, kanserden koruyucu etki yapar. Fındık yağı içeriğindeki B1, B2, B6 ve E vitaminleri sayesinde protein, karbonhidrat ve yağ metabolizmasını dengeleyici etki yapar. Kalsiyum içeriğiyle çocukların gelişiminde, kemik ve diş gelişiminde yararlı etkileri vardır. Cilt sağlığında, saçlarda, varislerde kullanımıyla fındık yağı, mükemmel bir destektir. Cilde yapılan masaj sırasında, cilt altına kolayca nüfuz ederek cilt elastikiyetini sağlar ve yaşlanmaya karşı etkili olur. 

Fındık Yağı

Fındık yağı nerelerde kullanılır?

Cilt bakımında: Cilt esnekliğini sağladığından, özellikle doğumdan sonra oluşabilecek cilt çatlaklarına karşı yararlı etkileri olur. Ciltte oluşan selülit karşısında sıkılaştırıcı etkileri vardır. Özellikle kuru ciltleri nemlendirme etkisi fazladır. Uçucu özellikteki hoş kokulu lavanta yağı gibi yağlarla karıştırılarak cilde sürülürse, bu kokuların kalıcı olmasını sağlar. Ciltte oluşan aknelere karşı kullanılabilir. İçeriğinde bulunan anti bakteriyel maddeler sayesinde akne ve sivilcelerin oluşmasında etkili olan bakterilerin yok edilmesini sağlar. Gözeneklerin sıkılaştırılmasında etkilidir.

Yemeklerde: Fındık yağı 220 dereceye kadar bulunan yanma derecesine sahiptir. Bu nedenle yemeklerin içinde rahatlıkla kullanılabilir. Toksik etkiye neden olmaz. Kızartmalarda gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Kokusu ve rengi olmadığından, salatalarda, yemeklerin içinde olumsuz etkiye neden olmaz. Ayrıca oldukça lezzetli bir bitkisel yağdır. Yemeklerinize güzel tatlar katabilir.

Saç bakımında: Saçlarınızın daha bakımlı, canlı olmasını fındık yağı sayesinde sağlayabilirsiniz. Saçlarınızı kimyasalların etkisinden korur, güçlenmesini sağlar, saç tellerindeki kırıkları temizler, beslenmesini sağlar. Yıpranmış saçlara gereken desteği vererek, güzelliğe katkıda bulunur.

Genel sağlık üzerindeki etkileri: Yüksek tansiyon riskini azaltan, kalp ve kolesterol değerlerini dengeleyen, damar hastalıklarını önleyen, kan şekerini düzenleyen, tümör gelişimine engel olan bir yağdır. E vitamini sayesinde üreme sistemine olumlu etkileri bulunmakta, alyuvarların parçalanmasına engel olarak kansızlığa çözüm olmaktadır. Vücut hücrelerini korur ve yaşlanmayı geciktirir. Alzheimer ve Parkinson hastalıklarına karşı koruyucu etki yapar.

Yayınlanma Tarihi : 30.07.2015 15:48:51

Fındık Yağı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fındık Yağı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Balık Yağının Bebeklere Faydaları

Balık Yağının bebeklere faydaları, Bebek sağlığı öncelikle hamilelik döneminde başlar. Bebeğin zihinsel ve bedensel gelişimi annenin beslenmesiyle doğrudan alakalıdır. Anne adaylarının hamilelikleri boyunca beslenmelerine çok dikk...

Yağ Aldırma Ameliyatı

Yağ Aldırma Ameliyatı, Yağ aldırma son zamanlarda kişilerin sıkça tercih etmiş olduğu bir ameliyat olmaktadır. Kişilerde oluşmakta olan fazla kilolar oldukça can sıkıcı olmaktadır ve bizler bu yağlardan hızlı bir şekilde kurtulma...

Yağ Asitleri

Yağ Asitleri, atom zincirlerinde 7-24 atomu bulunan organik asitlerdir. İki tür yağ asidi türü vardır. Bunlar; doymuş yağ asitleri ve doymamış yağ asitleridir. Bilinen tüm yağlar içerinde bu asitlerden bulunmaktadır. Fakat asitler...

Havuç Yağının Faydaları

Havuç Yağının Faydaları, Havuç yağı, havuç özünden elde edilen cildi besleyici ve sağlıklı bir yağ türüdür. İnsan sağlığı açısından birçok faydası bulunan havucun yağı da güzellik ve şifa dağıtmaktadır. Kozmetik sektöründe neredey...

Güneş Yağı

Güneş Yağı, Cilt kanserinin en büyük sebebi güneş ışınlarına direk ve uzun süreli maruz kalmaktır. Güneş ışınlarına uzun süreler maruz kalındığında deri altında bulunan elastin ve kallojen yapıları zarar görür. Bunun sonucu olarak...

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Hindistan Cevizi Yağı faydaları saç bakımından cilt bakımına, kolesterolün dengelenmesinden bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine kadar birçok konuda kendini gösterir. Biliyoruz ki normalde doymuş yağ oranı yüksek olduğunda sağl...

Bitki Yağları

Bitki yağları, her biri farklı tedaviler de kullanılan farklı faydaları olan doğal içerikli yağlardır. Her bir bitki yağında farklı maddeler ve bileşenler vardır bunların her biri de farklı tedavi yöntemlerinde kullanılır. Kimi bi...

Kayısı Yağının Faydaları

Kayısı Yağı Faydaları, Bilindiği üzere kayısı Doğu Anadolu bölgesinde yetişen ve bu bölgede  en çok Malatya ilinde yetişmekte olan bir bitkidir. Kayısının faydalarından kozmetik ilaç yapım şirketleri de faydalanmıştır. Bu bitkinin...

Gül Yağının Faydaları

Gül yağının faydaları, gül yağı pembe, kırmızı ve beyaz güllerden elde edilmektedir. Gül yağının hem cilt için hem de genel sağlık adına faydaları sayılamayacak kadar çoktur. Ancak günümüzde genellikle kozmetik alanda sık tercih...

Kakao Yağının Faydaları

Kakao Yağının Faydaları , Kakao yağı açık sarı olan bir renge sahip olan, saf olarak doğada bulunan kakao çekirdeğinin kavrulması ile elde edilmektedir. Kakao koka bitkisinin meyvesinden elde edilir. Kakao yağının raf ömrü  oldukç...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yağ, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017