yag.gen.tr
yağ
Sosyal Medyada Paylaş
Köpek Yağı
Sakal Yağı
Atık Yağ Toplama
Yılan Yağı Nasıl Elde Edilir
Bebeklerde Balık Yağı Kullanımı
Çay Ağacı Yağı Sivilce
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Acı Kayısı Çekirdeği Yağı
Don Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
İguana Yağı
Susam Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Deve Dikeni Yağı
Zambak Yağı
Aspir Yağı Zararları
Zade Yağ
Örümcek Yağı
Balık Yağı Boy Uzatırmı
2 Zamanlı Motor Yağı
Gres Yağı
Beyaz Yağ
İnsan Yağı
Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Biberiye Yağı Nasıl Yapılır
5w 40 Motor Yağı
Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır
Çörek Otu Yağı Sinüzite İyi Gelirmi
Yılan Yağı Saç Uzatırmı
Badem Yağı Nasıl Kullanılır
Hint Yağının Cilde Faydaları
Bronzlaştırıcı Yağ
Yılan Yağı Kullanımı
Yonca Yağ
Bölgesel Yağ Eritme
Yılan Yağı Zararları
Tüm Sayfalar >>









Haşhaş Yağının Faydaları

Haşhaş yağı, haşhaş bitkisinin tohumlarından elde edilen vücudumuz için gerekli olan en önemli bitkisel yağlardandır. Yeni yeni keşfedilen haşhaş yağı son zamanlarda en fazla dikkat çeken bitkisel yağlardandır. Özellikle saç ve cilt sorunlarında etkisini gösterdiği için vücudumuzun bu bölgelerinde kullanılması tavsiye edilmektedir. Çünkü haşhaş yağının, saç ve cilt sorunları başta olmak üzere, birçok sağlık sorunun oluşmasını önceden önleyip ekarte ettiği bilimsel olarak keşfedilmiştir.

Haşhaş yağı, saç ve cilt bakımında kullanıldığında gerçekten de harikalar yaratıyor. Saçların yıpranmasını, kökünün zayıflamasını ve dökülmesini önlediği ve saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını sağladığı gerçektir. Ciltte ise adeta bir gençlik iksiri yaratarak vücudumuzun genç ve diri kalmasını sağlıyor. Ayrıca, içerisinde bulunan omega 6 ve omega 9 yağ asitleri, yüksek orandaki E vitamini sayesinde, vücudumuzda bulunan doku hücrelerin yapı taşını oluşturup, vücudumuzun onarımına faydası olup bağışıklık sistemimizi güçlendirerek kan dolaşımının hızlanmasına ön ayak oluyor. Kozmotolojide cilt ürünlerine, cilt serumlarına çok sayıda kullanılan bir yağdır. Cildi besleyici, çeşitli dokuları tetikleyerek, yeni hücre oluşumunu sağlar. Bağışıklık sistemimizi güçlendirerek zararlı maddelerin oluşumunu önleyici bir yağdır. Yüzdeki sarkmalarda, ciltteki sarkmalarda, ince çizgilerin giderilmesinde de haşhaş yağıyla yapılan formüllerde çok etkili bir ürün olarak kullanılmaktadır.

Haşhaş Yağının Faydaları
Haşhaş yağı nasıl kullanılır?

Haşhaş yağı, yarım çay bardağı suyun içine damlatılarak tüketilmelidir. Düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde saç sağlığından tutunda çok değişik mütenevvi hastalıklara kadar yararlı ve etkili şifalı bitkiler arasındadır. Hem cilde, hem saça hem de bedene çok önemli şifası ve faydası bulunan haşhaş yağının aşırı dozda kullanmamaya dikkat edilmelidir aksi halde negatif sonuçlar doğurabilir. Örneğin, vücudumuzda halsizlik meydana gelir ve uykumuz da bir sıkıntı meydana gelebilir. Gündelik işlerimizden geri kalmamak işlerimizi aksatmamak için düzenli bir şekilde kullanmaya özen göstermeliyiz.

 Haşhaş yağının faydaları ve iyi geldiği hastalıklar
  • Tansiyonumuz çok yüksekse düşürür.
  • Rahat ve ferah bir şekilde uyku uyumamızı ve dinç uyanmamızı sağlar.
  • Ağrı kesici özelliği vardır ve bilhassa da diş ağrılarına çok iyi gelir.
  • Kabızlığı önleyen bir yağdır.
  • Keyif veren bir yağdır.
  • Harici olarak vücutta çıban varsa sürülebilir.
  • Cildi besler ve ciltteki onarılacak yerler varsa onları onarır.
  • Saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar ve saç uçlarını besler.
  • Çeşitli sağlık birimlerinde masaj yağı olarak da kullanılabilir.
  • Ayrıca evdeki hamur işlerinde, çeşitli yemeklerde, salata ve soslara özel aroma katmak içinde kullanılır.

Yayınlanma Tarihi : 30.07.2015 15:45:19

Haşhaş Yağının Faydaları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Haşhaş Yağının Faydaları"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Balık Yağının Bebeklere Faydaları

Balık Yağının bebeklere faydaları, Bebek sağlığı öncelikle hamilelik döneminde başlar. Bebeğin zihinsel ve bedensel gelişimi annenin beslenmesiyle doğrudan alakalıdır. Anne adaylarının hamilelikleri boyunca beslenmelerine çok dikk...

Yağ Aldırma Ameliyatı

Yağ Aldırma Ameliyatı, Yağ aldırma son zamanlarda kişilerin sıkça tercih etmiş olduğu bir ameliyat olmaktadır. Kişilerde oluşmakta olan fazla kilolar oldukça can sıkıcı olmaktadır ve bizler bu yağlardan hızlı bir şekilde kurtulma...

Yağ Asitleri

Yağ Asitleri, atom zincirlerinde 7-24 atomu bulunan organik asitlerdir. İki tür yağ asidi türü vardır. Bunlar; doymuş yağ asitleri ve doymamış yağ asitleridir. Bilinen tüm yağlar içerinde bu asitlerden bulunmaktadır. Fakat asitler...

Havuç Yağının Faydaları

Havuç Yağının Faydaları, Havuç yağı, havuç özünden elde edilen cildi besleyici ve sağlıklı bir yağ türüdür. İnsan sağlığı açısından birçok faydası bulunan havucun yağı da güzellik ve şifa dağıtmaktadır. Kozmetik sektöründe neredey...

Güneş Yağı

Güneş Yağı, Cilt kanserinin en büyük sebebi güneş ışınlarına direk ve uzun süreli maruz kalmaktır. Güneş ışınlarına uzun süreler maruz kalındığında deri altında bulunan elastin ve kallojen yapıları zarar görür. Bunun sonucu olarak...

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Hindistan Cevizi Yağı faydaları saç bakımından cilt bakımına, kolesterolün dengelenmesinden bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine kadar birçok konuda kendini gösterir. Biliyoruz ki normalde doymuş yağ oranı yüksek olduğunda sağl...

Bitki Yağları

Bitki yağları, her biri farklı tedaviler de kullanılan farklı faydaları olan doğal içerikli yağlardır. Her bir bitki yağında farklı maddeler ve bileşenler vardır bunların her biri de farklı tedavi yöntemlerinde kullanılır. Kimi bi...

Kayısı Yağının Faydaları

Kayısı Yağı Faydaları, Bilindiği üzere kayısı Doğu Anadolu bölgesinde yetişen ve bu bölgede  en çok Malatya ilinde yetişmekte olan bir bitkidir. Kayısının faydalarından kozmetik ilaç yapım şirketleri de faydalanmıştır. Bu bitkinin...

Gül Yağının Faydaları

Gül yağının faydaları, gül yağı pembe, kırmızı ve beyaz güllerden elde edilmektedir. Gül yağının hem cilt için hem de genel sağlık adına faydaları sayılamayacak kadar çoktur. Ancak günümüzde genellikle kozmetik alanda sık tercih...

Kakao Yağının Faydaları

Kakao Yağının Faydaları , Kakao yağı açık sarı olan bir renge sahip olan, saf olarak doğada bulunan kakao çekirdeğinin kavrulması ile elde edilmektedir. Kakao koka bitkisinin meyvesinden elde edilir. Kakao yağının raf ömrü  oldukç...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yağ, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017