yag.gen.tr
yağ
Sosyal Medyada Paylaş
Köpek Yağı
Sakal Yağı
Atık Yağ Toplama
Yılan Yağı Nasıl Elde Edilir
Bebeklerde Balık Yağı Kullanımı
Çay Ağacı Yağı Sivilce
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Acı Kayısı Çekirdeği Yağı
Don Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
İguana Yağı
Susam Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Deve Dikeni Yağı
Zambak Yağı
Aspir Yağı Zararları
Örümcek Yağı
Balık Yağı Boy Uzatırmı
2 Zamanlı Motor Yağı
Gres Yağı
Beyaz Yağ
İnsan Yağı
Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Biberiye Yağı Nasıl Yapılır
5w 40 Motor Yağı
Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır
Çörek Otu Yağı Sinüzite İyi Gelirmi
Yılan Yağı Saç Uzatırmı
Badem Yağı Nasıl Kullanılır
Bronzlaştırıcı Yağ
Yılan Yağı Kullanımı
Yonca Yağ
Bölgesel Yağ Eritme
Yılan Yağı Zararları
5 40 Motor Yağı
10 60 Motor Yağı
Tüm Sayfalar >>









Kavram Yağı

Kavram yağı: Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda arka kısmında bulunan Kazan bölgesi dediğimiz yerdeki yağa kavram yağı denilmektedir. Et ürünleri olarak isimlendirdiğimiz sosis, hazır köfte, salam, sucuk gibi malzemeleri satan firmalar üretimde kullandığı birçok çeşitleri aynı zamanda restoranlarda kasaplarda, lokantalar için türk gıda kodeksine uygun olarak ve Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının izniyle üretilebilmektedir. Dana kavram yağı toptan poşetle ambalajlanarak da satılabilir. Büyükbaş hayvanlardan edilen bu yağları temizleme işlemi yapıldıktan sonra gerekli kontroller yapılır.Kavram yağı et ürünlerinde önemli bir yağ çeşidi olduğu için herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir.

Kavram yağının özellikleri

  •  Eve köfte yapacağınız yada sosis, sucuk yapacağınız da kavram yağını orantılı kullanmanız bu yiyeceklere ekstra lezzet katacaktır.
  • Kavram yağının kullanmasının lezzet katmasından başka ette oluşan gevşekliğin iyileştirilmesi ve sucuk sosis gibi tamamı et ile yapılan ürünlerin maliyeti yüksek olacağı için kavram yağının katılarak maliyetin düşürülmesi gibi işlemleri vardır. 
  • Kavram yağları, et ürünleri üretiminde vazgeçilmez bir ham madde olarak hem sanayide hem de evde  kullanabilirsiniz.
  • Kavram yağını şarküteri ürünlerinde ve köftede direkt olarak kullanılabilir.
  • Kavram yağı eriterek etten ayrıştırılır. Bir yandan etten ayrılırken diğer yandan da ete nüfuz ederek etin lezzetini arttırmaktadır. 
  • Biriken yağlar ise kekik, nane, kereviz, havuç, pancar, lahana, maydanoz, zencefil, soğan gibi baharat ve sebzelerle 8-9 saat kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Sonunda kıvamına gelen bu yağ kullanıma hazır hale gelebilmektedir.
  • Kavram yağının kullanabilmek için uygun teknolojilerle kavram yağının kıvama getirilmesi gerekir. Eğer doğrudan kullanılırsa yağın ağır yapısı insanlara zarar verebilir. Bu yüzden etin mutlaka işlem görmesi gerekir. 
  • Kavram yağını et ürünlerinde kullanılırken etin kaliteli olması gerekir. Kesimhanede elde edilen hayvansal yağlar, genellikle soğuk hava depolarında muhafaza edilmektedir. Uzun süre depolama da yağ oksitlenme yapmaktadır. Buda etin tadını, kokusunu değişerek lezzetini azalmaktadır. 
  • Hayvansal yağların bozulmasını engellemek ya da uzun süre depolanmasını sağlamak istiyorsanız, dondurma işlemi yapılmalıdır. Uzun depolama sırasında yağ ve diğer yağların kalitesinin bozulmasının başlıca nedenleri üründeki yağın oksidasyona uğraması ve eski lezzetini kaybetmesidir. 
  • Bunu azaltmanın en iyi yolu dondurmakdır.
  • Kavram yağın oksidasyonla engellenmesinde ya da yağ oksidasyonunu stabilize edilerek arttırılmasında en iyi madde antioksidandır ve geçmişten günümüze bu yöntem kullanılmaktadır. 
  • Sıvı ya da katı yağlar da kullanabilecek antioksidanın başlıcaları Butillenmiş hidrosiyanozil ve Butillenmiş hidroksitoluen maddelerdir. Butillenmiş hidrosiyanozil, hayvan yağların oksidasyonu engellemede bitkisel yağlardan daha etkili olduğu kanıtlanmıştır. Bu iki madde birlikte kullanılması durumunda sinerjist etki gösterdikleri bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır.

Yayınlanma Tarihi : 24.11.2016 15:51:14

Kavram Yağı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kavram Yağı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güneş Yağı

Güneş Yağı, Cilt kanserinin en büyük sebebi güneş ışınlarına direk ve uzun süreli maruz kalmaktır. Güneş ışınlarına uzun süreler maruz kalındığında deri altında bulunan elastin ve kallojen yapıları zarar görür. Bunun sonucu olarak...

Atık Yağ Yönetmeliği

Atık yağ yönetmeliği 30 temmuz 2008 çarşamba günü Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından resmi gazetede yayınlanmıştır. Atık yağ yönetmeliği  sadece yaşadığımız kara için değil soluduğumuz havadan yer altı sularına kadar önemli yere...

Yağ Aldırma

Yağ Aldırma, Son zamanlarda kişilerde oluşmakta olan aşırı derecede yağlanmalar can sıkıcı bir husus olmaktadır. Kişilerin fazla olan kilolarından kurtulmaları ve özellikle de bayanların bu hususta çok hassas davranmaları yağ aldı...

Yağ Aldırma Ameliyatı

Yağ Aldırma Ameliyatı, Yağ aldırma son zamanlarda kişilerin sıkça tercih etmiş olduğu bir ameliyat olmaktadır. Kişilerde oluşmakta olan fazla kilolar oldukça can sıkıcı olmaktadır ve bizler bu yağlardan hızlı bir şekilde kurtulma...

Trans Yağ

Trans Yağ, Doğal olarak et ve tereyağ gibi hayvansal ürünlerde bulunan ve doğal hali ile oldukça faydalı olan bir çeşit yağdır. Trans yağlar doğal olarak tüketildiği zaman kanserojen etki göstermektedir ancak günümüzde tüketilen t...

Kanola Yağı Faydaları

Kanola yağı faydaları, kanola yağı kolza bitkisinin ıslah edilmesiyle elde edilen tohumlarda üretilmiş olan bir yağdır. Kolza normalde canlılar için zararlı olan glukosinolat ve erüsik asit içermektedir. Yapılan çalışmalarla bu iç...

Yumurta Yağı

Yumurta yağı, kozmetik ve doğal cilt bakımında yumurta yağı sıkça kullanılır hale gelmiştir. Kaş ve kirpik uzatmada kullanılır fakat dikkatli kullanmak gerekir. Gözün içine kaçınca ciddi sorunlara yol açar. Bu yağ özellikle de yan...

Balık Yağı Ne İşe Yarar

Balık yağı ne işe yarar, kişinin ihtiyacına göre değişkenlik gösterebilir. Balık yağları, genellikle uskumru, ton balığı, kefal, sardalye gibi yağlı balıklardan elde edilir. Balık yağını bu balıkları tüketerek ya da bu balıklardan...

Havuç Yağının Faydaları

Havuç Yağının Faydaları, Havuç yağı, havuç özünden elde edilen cildi besleyici ve sağlıklı bir yağ türüdür. İnsan sağlığı açısından birçok faydası bulunan havucun yağı da güzellik ve şifa dağıtmaktadır. Kozmetik sektöründe neredey...

Lavanta Yağının Faydaları

Lavanta Yağının Faydaları, Lavanta, gümüş renkli ince uzun yaprakları bulunan, çalı görünümünde olan bir bitkidir. Çiçekleri insan ruhunu okşayan müthiş bir kokuya sahiptir. Açtığı çiçeklerin görünümüyle de büyüleyici olan bu b...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yağ, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017