{ "title": "Acı Badem Yağı", "image": "https://www.yag.gen.tr/images/aci-badem-yagi.gif", "date": "20.01.2024 13:18:03", "author": "ayşe yeşilcan", "article": [ { "article": "

Acı Badem Yağı, Acı badem ruhu diye de adlandırılan badem türü siyanhidrik asit ve uçucu denilen yağları ihtiva eder. Bu meyveye acı tad veren etkin maddeler bunlardır. Protein, şeker ve amigdalin ihtiva etmektedir. Genellikle tatlı badem türü çerez olarak tercih edilmesine rağmen acı badem normal olarak tüketilmesine imkân olmadığı için çoğu kez yağ olarak kozmetik sanayinde kullanılmaktadır. İsminden de anlaşılacağı üzere normal koşullarda tüketilemeyecek kadar acı bir tada sahiptir. Yani atıştırmalık olarak kullanılamaz. Gülgillerden bir meyve ağacından elde edilen meyvesi daha önce de belirttiğimiz gibi acımsıdır ve keskin bir kokusu vardır. Acı badem yağı çoğu kez krem yapımı, koku sanayi ve ayakkabı boyası yapımı için tercih edilmektedir. Acı bademin kendisinin de yağının da fazla tüketilmesi zehirli bir etki yaptığı için dikkatli kullanımı önem arz etmektedir. Çoğu kez psikolojik durumlarda adı geçmektedir. Fakat bu depresyon durumuna daha zararsız yağlar uygulanabileceği için acı badem yağı çok fazla önerilmemektedir.

Not: Acı badem yağı ile badem yağı ayrı yağ çeşitleridir birbirleri yerine kullanılamazlar ve aynı etkiyi vermeleri çok fazla beklenmemelidir. Bilhassa acı badem yağının kullanım dozuna son derece özen gösterilmelidir.

Acı Badem Yağının Faydaları Nelerdir?
Acı Badem Yağının Zararları Nelerdir?
Not: Uçucu bir yağ türü olmasından dolayı serin, ışıksız bir ortamda ve kapalı bir bir şişe içerisinde muhafaza edilmelidir.
" } ] }