Ceviz yağı ham maddesi olan ceviz gibi çok yararlıdır. İçerisinde kalsiyum, omega 3, demir, B1, B2, B3, çinko ve magnezyum bulundurur. Yemeklerde de kullanılabilen ceviz yağı yemeğe acı bir tat verir. Ceviz yağının kullanma ve saklama süresi en fazla 10 aydır.
Ceviz Yağının Faydaları Nelerdir?
Öksürük gidericidir.
Sindirim ve boşaltım sistemini düzenler.
Cilt nemlendiricidir ve cildin elastikiyetini koruyucudur.
Saç bakımı için kullanılmaktadır.
Saç besleyicidir.
Hafıza güçlendiricidir.
Kan şekeri dengeleyicidir.
Kozmetik ürünlerinde kullanılır ve çok etkisi vardır.
Göz çevresindeki kırışıklıklara, koyu renkteki halkalara, saç bakımına, kirpiklere ve kaş bakımına iyi gelir, kirpik gürleştirir, siğiller ve cilt lekesi için kullanılır.
İştah kesme özelliği olduğu bilindiğinden zayıflamak isteyenler tarafından da kullanılır.
Cilde sürülerek güneşlendiğinde bronzlaştırır.
Romatizma ağrısı için faydalıdır.
Kuru ciltlerde yumuşatıcı etkisi vardır.
Masaj yaparken masaj yağı olarak da kullanılabilir.
Yıpranan ciltleri onarıcıdır.
Cildi yenileyici ve kırışıklık gidericidir.
Günde bir çay kaşığı kadar içildiğinde kolesterolü düşürücüdür.
Ruhsal sorunlar karşısında kullanılabilir.
Yaralarda çabuk iyileşmeye yardımcıdır.
Hormon seviyesini normale döndürücü etkisi vardır.
Ağız, diş ve boğazdaki rahatsızlıklara karşı kullanılabilir.
Yüksek tansiyonu engelleyicidir.
Mantar, parazit, egzama, sedef vb. Hastalıklarda ilerlemeyi önler ve tedavide destekleyici olarak kullanılır.
Ceviz Yağı Nasıl Kullanılır?
Mantar tedavisi için kullanılırken 2 yemek kaşığı mantar ve bir adet soğan karıştırılır ve mantarın bulunduğu yere sürülür.
Ceviz yağı kırışıklıklar için kullanılırken iki şekilde kullanılabilir. Birinci seçenek kırışıklığın bulunduğu bölgeye sürerek 2 saat bekleyip yıkamaktır. İkinci seçenek ise yemeklerde kullanmaktır.