{ "title": "Çörek Otu Yağı Sinüzite İyi Gelirmi", "image": "https://www.yag.gen.tr/images/corek-otu-yagi-sinuzite-iyi-gelir-mi.jpg", "date": "19.01.2024 04:40:28", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "
Çörek otu yağı sinüzite iyi gelir mi, Burun ve göz etrafındaki kemiklerin içerisinde yer alan boşluklara \"sinüs\"; bu boşlukların içini döşeyen mukozanın iltihaplanmasına \"sinüzit\" denir. İnsanlarda 10-20 dolaylarında büyüklü-küçüklü sinüs yer alır. Her sinüsün bir tek ya da gruplar şeklinde burna açılan drenaj kanalları vardır. Bu kanallardan geçtiğimiz koku alma organı mukozası, bir odanın badanası benzeri sinüs içini çepeçevre örter. Normal koşullarda, bu mukoza aynen tükürük ya da gözyaşı benzeri duru bir salgı üreterek bu kanallardan koku alma organı içerisine akıtır ve solunum yönteminin nemli olmasını olanağı sağlar. Yetişkin bir insanda aşağı yukarı olarak gün içerisinde 500 cc civarı normal sinüs akıntısı genze akar ve yutulur. Bu akıntı rahatsızlık belirtisi değildir. Akıntıyla beraber burna ve sinüslere girmiş olan toz parçacıkları ve bakterilerde taşınabilir. Mideye giden bakteriler mide asidi aracılığıyla parçalanarak tesirsiz duruma gelir. Fakat birtakım vaziyetlerde akıntı huzursuz edici duruma gelebilir. Alerjik koku alma organı hastalığında, meydana gelen akıntı fazla miktardadır ve su gibi akışkan ve renksizdir, miktarı fazlalaştığı zaman yapışkan duruma gelir ve yutulması zorlaşır; sinüzit halinde ise akıntı hem yapışkan benzer zamanda irin sebebiyle sarımsı yeşil renkte olabilmektedir. Sinüsler, burnun her 2 yakınında ve 4 ayrı isimde bulunurlar. Burnun anında yan taraflarında yer alan ve sinüslerin en büyüğü meydana gelen sinüs maksiller sinüstür. Bunun dışarısında burnun üst tarafında, alın kemiği içerisinde yer alan sinüse frontal sinüs, burnun art ve üst tarafında yer alan ve orta üstelik bir meydana gelen sinüse sfenoid sinüs denir. Bununla beraber burnun yan ve üst taraflarında bir bir sürü minik boşluktan ibaret kısımlara de etmoid sinüs denir. Tüm bu sinüsler bir delik tarafından koku alma organı içerisine açılırlar. Burna açılan bu delikler sinüslerin havalanmasını da sağlarlar. Erişkinlerde enfeksiyon en sık maksiller sinüslerde görülür, Bunu etmoidler, frontal ve sfenoid sinüsler takip eder. Çocuklarda ise en sık sık etmoid sinüsler etkilenir. Birden fazla sinüsün enfeksiyonuna polisinüzit, tüm sinüslerin enfeksiyonuna pansinüzit ismi verilir.

Sinüsler ne işe yarar?

Aslında bu sinüslerin fonksiyonları tam anlamıyla aydınlatılmış değildir, fakat sesin rezonansının sağlanması, solunum havasının nemlendirilmesi ve ısıtılması ile zarar veren partiküllerin tutulması benzeri vazifeleri vardır. Sinüslerin surat kemiklerine hafiflik verdiği ve sonuç olarak en başta balansı sağladığı da savunulmaktadır.

Çörek otu yağı ile sinüzit tedavisi nasıl yapılır?

Çörek otu yağı hem damlatılabilir hem dahilen kullanılabilir. Çörek otu yağı yardımıyla bir ayda sinüzitten kurtulabilirsiniz. Bununla beraber bol ılık su için. Zira sinüslerde gün içerisinde tahmini 2 litre kadar su döngüsü olur. Sinüslerin temizlenebilmesi için bu döngü gereklidir. Her 2 burna birer damla damlatılabilir bununla beraber bir çay kaşığı içilebilir. Bir aydan hemen ardından sinüsler rahatlar yakıntılar azalmaya başlar ve siz ek olarak rahat soluk almaya, ağrılardan kurtulmaya başladığınızı görebilirsiniz. Her gece yatmadan öncesinde, birer damla çörek otu yağını 2 koku alma organı deliğine damlatın. 30-40 gün bu küre aynı ritimde devam ediniz.
" } ] }