{ "title": "Defne Yağı", "image": "https://www.yag.gen.tr/images/defne-yagi.gif", "date": "21.01.2024 14:50:37", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Defne yağı, bir diğer adıyla Laurusm Nobilis olarak da bilinen defne, genellikle Akdeniz bölgesinde yetişir ve kaynatma, dağıtma usulü ile yağı çıkartılır. Defne yağı ülkemizde zeytinyağı ile karıştırılır ve sabunu elde edilir. Bunun yanında esansiyel ve tıbbı alanda kullanılır. Özellikle kozmetik alanda pek çok ürünlerin içerisinde defne yağına yer verilmiştir. Nedeni ise hem kokusunun güzel olması hem de şifa verici özelliğinden kaynaklanmaktadır. Defne yaprakları yaz ve kış fark etmeksizin her mevsim yeşilliğini koruyabilmektedir. Bu defne yapraklarına ve yağına ulaşımı kolaylaştırmaktadır. Saç sağlığı ve cilt sağlığı alanında defne yağı çok tercih edilmektedir. Defne yağı güzellik alanında tercih edildiği gibi yemeklerin içerisine de dahil edilip tüketilirse vücut sağlığına da fayda sağlayacaktır. Defne yağı tıpkı zeytinde olduğu gibi defne ağacının meyvelerinden yapılmaktadır. Kendine has kokusu, enerji verici özelliği ve sıcaklığı ile pek çok kişi defne yağı kullanımında çok fayda görmüştür. Ancak gebelik sürecinde defne yağı kullanımı doktorlar tarafından önerilmemektedir.

Defne yağının en bilindik özelliği güçlü bir antiseptik olması ve ağrıların giderilmesinde fayda sağlamasıdır. Romatizmal ağrılar, cilt güzelliği ve sağlığı, kas gevşetici ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarda defne yağı kullanımı fayda sağlamaktadır. Aynı zamanda saçlardaki kepek sorunu ve yağlanma gibi problemlerinde giderilmesinde fayda sağlayan bir çeşididir.

Denge Yağının Faydaları Nelerdir?
Defne Yağı Nasıl Kullanılır?

Defne yağı yemeklerin içerisinde veya içecek olarak tercih edilirse bir fincan sıcak suyun içerisinde 4 damla defne yağı yeterli gelecektir. Birkaç dakika beklettikten sonra içilebilir. Aynı zamanda saçlar için tercih edilecek ise defne yağından parmak uçlarınıza damlatın ve masaj yaparak saç diplerine uygulayabilirsiniz. Cilt güzelliğinde defne yağı çeşitli maskelerin içerisinde dahil edilip kullanılabilir. Ayrıca pamuğa batırıp cildin temizliği sağlanabilir.

Defne Yağının Zararları Nelerdir?
" } ] }