{ "title": "Hardal Yağının Faydaları", "image": "https://www.yag.gen.tr/images/hardal-yaginin-faydalari.gif", "date": "20.01.2024 21:57:36", "author": "perihan çolak", "article": [ { "article": "
Hardal Yağının Faydaları, Hardal, Akdeniz bölgesinde yetişen ve turpgillerden olan bir bitkidir. Beyaz ve sarı renkli çiçekleri olan bu bitkinin tohumlarında eterik denilen yağ bulunmaktadır. Siyah hardal ve beyaz hardal diye iki çeşidi bulunmaktadır. Siyah hardal çeşidinin, çiçekleri sarı renklidir, meyvesi dört köşe şeklinde kısa ve sivridir. Hardalın bu çeşidi genellikle göğüs hastalıklarında kullanılmaktadır. Beyaz hardal ise beyaz veya soluk kırmızı renginde çiçekleri vardır. Meyvelerinin şekli siyah hardalınki gibidir fakat ebadı daha büyüktür. Birçok faydaları bulunan hardal, özellikle beyin ve akciğere giden kanın zarar verici duruma geldiği hallerde faydalıdır. İç organlarda biriken kanı dışarıya çeker. Bronşit ve zatürreden dolayı ortaya çıkan şikâyetleri yok eder. Ayrıca hazmı kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Hardal suyu kaynatılıp içilerek ya da sofrada tüketilip faydalarından yararlanılacağı gibi yağı çıkarılarak yağından da faydalanılabilir. Hardal gibi, hardal yağının da içerisinde omega 3 yağ asidi, demir, kalsiyum, selenyum, fosfor, çinko, lif ve magnezyum barındırdığından birçok faydası bulunmaktadır. Hardal yağının faydalarından bazılarını sizlerle paylaşalım.

Hardal yağının faydaları nelerdir?
Faydaları saymakla bitmeyen hardal yağı, doğru zaman ve doğru şekilde kullanıldığı zaman yan etkileri oluşmamaktadır. Hardal yağı dâhilen kullanıldığı zaman, bir çay bardağı suyun içerisine bir damla hardal yağı damlatıp, günde iki defa bu şekilde kullanılabilir. Hardal yağı haricen kullanılacağı zaman, zeytinyağı ile karıştırılıp cilde masaj yöntemi ile uygulanmalıdır. Ayakları rahatlatmak için ise hazırlanılan suya 4-5 damla damlatılarak kullanılır. Hardal yağı kullanımında dikkat edilmesi gereken bir husus vardır. Hardal yağı tek başına cilde uygulandığı zaman yakıcı ve tahriş edici özelliği bulunmaktadır. Bu yüzden özellikle zeytinyağı ile karıştırılarak cilde uygulanmalıdır ve ciltte uzun süre bekletmemeye dikkat edilmelidir.
" } ] }