{ "title": "Hindistan Cevizi Yağı", "image": "https://www.yag.gen.tr/images/hindistan-ceviziyagi.gif", "date": "21.01.2024 06:14:39", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Hindistan cevizi yağı, doğadan gelen mucizevi etkileri olan bitkisel yağlardan biridir. Saç ve cilt sağlığı için oldukça faydalı bir yağ olmasının yanı sıra vücut sağlığı içinde faydalıdır. Hindistan cevizi yağı yemeklerde, kozmetik alanda, ilaç sanayi gibi daha pek çok alanda güvenle kullanılmaktadır. Sıvıyağ kullanılarak yapılan yemek, pasta gibi tariflerde Hindistan cevizi yağı kullanılabilir. Yemeklerde ve hamur işi tariflerinde hafif eritilerek kullanılabilir. Özellikle Hindistan cevizi yağı kullanılarak yapılan pasta ve kek tarifleri çok daha lezzetli ve kıvamlı olur.

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Nelerdir?
Hindistan Cevizi Yağı Cilde Faydaları Nelerdir?

Hindistan cevizi yağı cilt üzerinde birçok alanda kullanılabilir. Ciltte oluşan çizik ve açık yaralar, çatlaklar üzerinde oldukça etkili olan yağın faydaları şu şekilde sıralanabilir.

Göz sağlığı: Göz çevresi hassas ve kuru olan kişiler Hindistan cevizi yağından yararlanabilir. Göz etrafında oluşan ve kaz ayağı olarak tanımlanan çizgiler üzerinde oldukça etkilidir. Gece yatmadan yarım saat önce bir iki damla olacak şekilde göz etrafına hafif masaj hareketleriyle sürülebilir.

Nemlendirici: Hindistan cevizi yağı doğal bir nemlendirici olarak vücut için kullanılabilir. Özellikle banyo yaptıktan sonra tüm vücuda hafif dairesel hareketlerle sürülerek yedirilir. Yağ cilt tarafından hemen emildiği için yağlı bir görünüm bırakmaz. Dirsek ve dizlerde oluşan kararmalara karşı faydalıdır.

Dudak kremi: Kurumaya ve çatlamaya meyilli olan dudaklarda krem olarak tercih edilebilir. Peeling uygulandıktan sonra Hindistan cevizi yağı dudaklara nemlendirmek için kullanılabilir.

Makyaj temizleme: Makyaj temizlemek için kimyasal içerikli ürünler kullanmak istemeyenler Hindistan cevizi yağını tercih edebilirler. Bir parça pamuk üzerine damlatılıp makyaj temizlenebilir.

El, ayak ve vücut bakımı: Deniz tuzu ve esmer şekerle karıştırılıp peeling olarak tüm vücutta kullanılabilir. Peeling olarak uygulanacaksa haftada bir kez uygulanması tavsiye edilir.

Tırnak bakımı: Manikür yapmadan önce tırnak etlerini yumuşatmak için kullanılabilir. Uygulama sayesinde tırnaklara daha kolay bakım yapılabilir. Manikürden sonra ise ellerde tamamen bakım ürünü olarak kullanılabilir.

Güneş sonrası: Cildi güneşten sonrası kuruma ve gerilmeye karşı korumak için faydalarından yararlanabilecek doğal bir yağdır. Güneşe maruz kalınan uzun bir günden sonra cilde masaj yapılarak sürülebilir.

Sedef ve egzama için: Egzama ve sedef hastalığıyla mücadele etmek için ml shea yağı, ml Hindistan cevizi yağı, 15 ml jojoba yağı, 5 ml E vitamini ve 5 ml çay ağacı yağı karıştırılır. Hazırlanan karışım sorunlu bölgelere bir gün arayla sürülür.

Hindistan Cevizi Yağı Saça Faydaları Nelerdir?

Özellikle boyadan, fönden yıpranmış, kurumuş saçlar için kullanılabilecek etkili bir yağdır. Badem yağıyla birlikte kullanıldığında çok daha başarılı sonuçlar alınabilir.

Saç kremi: Hindistan cevizi yağı duşa girmeden önce kuru saçlara uygulanıp en az 40 dakika bekletilir. Bu sayede saçlar kaybetmiş olduğu nemi tekrar kazanarak doğal bir görünüme kavuşur.

Dolgun saçlar için: 5 damla Hindistan cevizi yağı saç diplerine sürülüp elle iyice yedirilir. Bu sayede saçlar daha dolgun ve parlak bir görünüm kazanır.

Saç maskesi: Saç için hazırlanan her türlü maske içinde Hindistan cevizi yağına yer verilebilir. Hindistan cevizi yağı hazırlanan maskeyi daha etkili ve faydalı hale getirir.

Kepek için: 50 ml Hindistan cevizi yağı, 5 ml çay ağacı yağı ve 15 ml çörek otu yağı harmanlanıp saç diplerine masaj hareketleriyle yedirilir. 20 dakika bekletilip saçlar ılık suyla ve doğal bir şampuanla yıkanır. 2 hafta arayla tekrarlandığında kepeklenme sorununu ortadan kaldırır.

Hindistan Cevizi Yağı Zararları Nelerdir?

Hindistan cevizi yağı bilinçli ve dikkatli kullanıldığında herhangi bir yan etkiye sebep olmaz. Ancak bilinçsiz kullanım sebebiyle bazı yan etkilere yol açabilir. Fazla kullanım ishal, ciltte sivilce, kolesterolün artması, bağırsak rahatsızlıkları, alerji, baş ağrısı, tiroit sorunları gibi problemlere yol açabilir.

" } ] }