{ "title": "Kafada Yağ Bezesi", "image": "https://www.yag.gen.tr/images/kafada-yag-bezesi.gif", "date": "20.01.2024 12:20:34", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "
Kafada Yağ Bezesi, Vücudun herhangi bir yerinde oluşan yağ bezesi insanlar için gün geçtikçe daha çok sorun haline gelmeye başlamıştır. Yağ bezelerinin aslında vücuda büyük zararları bulunmamaktadır. Sadece estetik güzelliğin bozulması, vücutta şişlikler oluşması gibi sorunlar nedeniyle insanlar yağ bezelerini büyük bir sorun gibi görmektedirler. Özellikle de bu yağ bezeleri kafada ise çok daha önemsenmektedir. Kafada yağ bezesi karşıdaki insanın şişliği fark etmesi için oldukça açık bir bölgedir. Yağ bezeleri kişinin yaşına, boyuna, kilosuna bakmaksızın oluşabilmektedir. Bu bezeler deri ile deri altındaki kaslar arasında bulunan yağ bezlerinin o bölgede daha çok çalışması ile ortaya çıkan zararsız bir tümör türüdür. Kafada oluşan yağ bezesi eğer hızlı bir şekilde büyüme göstermiyorsa endişelenmeniz de ve acele etmenize gerek yoktur. Bu yağ bezelerinin tabi ki başka nedenleri de bulunmaktadır.

Kafada yağ bezesi kesinlikle patlatılmaya çalışılmamalıdır. Çünkü darbe alan ya da yapısı bozulan yağ bezeleri enfeksiyon riskiyle karşı karşıyadır. Küçük bir enfeksiyon kapmada bile yağ bezeleri büyüyerek sorun haline gelmektedir. Yağ bezelerinin kafada en çok görüldüğü bölge kulak arkası ve boyun kısmıdır. Yağ bezelerinin genellikle bir zararı bulunmamaktadır. Fakat hızlı bir şekilde büyüme gösteren yağ bezeleri büyüyerek bölgedeki sinirlere baskı yapabilir. Bu nedenle ağrılar ve sancılar oluşur. Görüntü olarak küçükken bir sivilce gibi duran yağ bezesi büyüdükçe yumuşaklığı hissedilmektedir. Kafada yağ bezesi sık sık temiz ıslak mendiller ile ya da antibakteriyel sabunlarla bolca yıkanmalıdır. Çünkü oluşacak küçük bir enfeksiyon bile büyük sorunlara yol açabilir. Bazı insanlar bu yağ bezelerine sanki normal bir sivilce gibi iğne ya da ucu sivri bir cisim sokarak patlatmaya çalışırlar. Fakat bu yapılan işlemden dolayı kanamalar, büyümeler hatta daha farklı hastalıklar ortaya çıkmaktadır. Bazen yağ bezesinden bir sıvı akabilir. Böyle durumlarda sıvının sıkça temiz malzemeler ile temizlenmesi gerekmektedir.

Kafada yağ bezesi için yapılabilecek zararsız tedavi yöntemleri nelerdir?
Bunlar bilindiği üzere sadece birer evde tedavi yöntemidir. Bu sorunun tıbbi olarak da hem ameliyatlı hem de ameliyatsız olmak üzere tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Fakat sizler için yağ bezesi çok fazla sorun oluşturmuyorsa müdahalede bulunmamanız daha sağlıklıdır. Yağ bezeleri aile içerisinde de görülebilir. Çünkü gen faktörü bu konuyla ilgilidir.
" } ] }