{ "title": "Kayısı Çekirdeği Yağı Göz Çevresi", "image": "https://www.yag.gen.tr/images/kayisi-cekirdegi-yagi-goz-cevresi.gif", "date": "21.01.2024 20:28:14", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Kayısı Çekirdeği Yağı Göz Çevresi, Kayısı bitkisi çok eskiden beri yetiştirilmekte olan ve sağlık açısından çok faydalı olan bir bitki türüdür. Bu bitkinin ağacı ortalama olarak 3 ile 5 metre arası uzunluğa sahip, mart-nisan aylarında çiçek açan, çiçeklerinin kendine has güzel bir kokusu olan ve bu bitkinin meyvesi olan kayısı çiçek açtıktan yaklaşık bir iki ay sonra meyvesini dökmeye çalışan bir meyve türüdür. Kayısı meyvesi yeşilken daha çok tüketilmektedir ve yeşilken bu meyveye çağala denmektedir. Bu meyve zaman içerisinde olgunlaşmaya başlar ve yavaş yavaş şekerini alır. Bu meyve her haliyle sağlığa faydalı olan ve her haliyle muhteşem bir lezzete sahip olmaktadır. Kayısı birçok rahatsızlığın giderilmesinde kullanılmaktadır. Kişilerde metabolizmanın çalışmasını sağlar, içeriğinde bulunmakta olan vitaminler, mineraller ve kalsiyumdan dolayı salık açısından tüketilmesi önerilmektedir. Bu meyvenin çekirdeklerinin kabuklarından ayrıştırılması ile ayıklanmış olan çekirdeklerin damıtılması ile kayısı çekirdeği yağı elde edilir. Kayısı çekirdeği yağı soğuk pres yöntemi ile preslenerek elde edilmektedir.