{ "title": "Ozonlanmış Kayısı Çekirdeği Yağı", "image": "https://www.yag.gen.tr/images/ozonlanmis-kayisi-cekirdegi-yagi.gif", "date": "19.01.2024 19:53:41", "author": "Mehmet Çolak", "article": [ { "article": "
Ozonlanmış Kayısı Çekirdeği Yağı, içerisinde bol miktarda A, B, C ve P vitaminleri bulunduran kayısı, mineraler bakımından da çok zengin bir meyvedir. Kalsiyum, demir, magnezyum, kükürt, bakır, fosfor ve krom içeren kayısını birçok faydası bulunmaktadır. Nisan ayında beyaz ve pembemsi çiçekler açan kayısı ağacının meyvesi oluşmaya başladı zaman yeşil renktedir. Olgunlaşmaya başladığı zaman ise sarımsı ve turuncu rengini alır. Birçok yurt dışı ülkelerinde yetiştirilen kayısının, en çok ve en lezzetlisi ülkemizin Malatya ilinde yetiştirilmektedir. Ayrıca, Elazığ, Erzincan, Mersin, Antalya gibi illerimizde de yetişen kayısı, bu illerde genellikle sofralık amacı ile yetiştirilir. Kayısı yetiştiriciliğinde ana il olan Malatya da yetiştirilen kayısılar yurt dışına da ihraç edilmektedir. Haziran ayının sonlarına doğru toplanmaya başlanılan kayısı birçok şekilde tüketilmektedir. Sade olarak yeneceği gibi, kompostosu ve reçeli yapılarak da tüketilmektedir. Kurutularak da tüketilebilen kayısının pestili de yapılmaktadır. Faydaları bakımından çok zengin olan kayısının özellikle, akciğer ve cilt kanserine karşı önleyici özelliği vardır. Bunun yanı sıra, anemi yani kansızlık hastalığına da iyi gelen kayısı, vücuda kuvvet verir. Migren hastalığına karşı da iyi gelen kayısının sakinleştirici özelliği de vardır. Kayısının yağı da çıkarılarak faydalarından yararlanılmaktadır.

Kayısı yağı, kayısı çekirdeğinden çıkarılmaktadır. Sağlık açısından çok faydalı olan kayısı çekirdeği yağı, kayısının meyvesinin kurumuş çekirdeklerinden çıkarılmaktadır. Açık renkli ve kokusu hafif olan kayısı yağı çekirdeği, içerisinde yağ asidi, A, C ve E vitaminleri bulunmaktadır. Besleyici özelliği olduğundan özellikle cilt üzerinde büyük etkiler oluşturmaktadır. Ciltte oluşan güneş lekeleri, akne ve sivilce izlerinin giderilmesine yardımcı olan kayısı çekirdeği yağı, nemlendirici etkisi yarattığından, tüm cilt tipleri için kullanıma uygundur. İçerisinde bulunan asit sayesinde sıkılaştırıcı özelliği olan kayısı çekirdeği yağı, kırışıklıkların ve ciltteki bütün problemlerin giderilmesinde büyük rol oynar. Vücut içinde büyük etkiler olan kayısı çekirdeği yağı, özellikle astım hastalığına ve kansızlığa iyi gelmektedir. Sindirim sistemini çalıştırmaya yardımcı olan kayısı çekirdeği yağı, bağırsaklar problemlerini yok edici ve bağırsakları temizleyici etkisi olduğundan kabızlığı önler. Birçok faydası olan kayısı çekirdeğinin, ozonlanmış hali de cilt için kullanılmaktadır.

Ozonlanmış kayısı çekirdeği yağı, kayısı çekirdeği yağının, uzun bir süre ozonlama işlemine, yüksek oksijen seviyesine gelene kadar tabi tutarak elde edilir. Ozonlanmış kayısı çekirdeği yağı, normal kayısı çekirdeği yağına göre daha hızlı ve etkileyici özelliğe sahip olduğundan cilt üzerinde daha büyük etkiler oluşturmaktadır. Genellikle cilt bakımında kullanılan ozonlanmış kayısı çekirdeği yağı, ciltte oluşan kırışıklıkların giderilmesinde büyük rol oynar. Yüz bölgesinde görülen ve genellikle rahatsız edici görüntülere sebep olan, akne ve sivilcelerin yok olasına da yardımcı olan ozonlanmış katısı çekirdeği yağı, cilde nem ve parlaklık da kazandırır. Bunların yanı sıra, hücre yenileyici özelliği de olan bu yağ, ciltte oluşan alerjiye bağlı kuruluklarda ve kızarıklıklarda kullanılmaktadır. Göz çevresi bakımı için çok faydalı olan ozonlanmış kayısı çekirdeği yağı tüm cilt tiplerinde rahatlıkla kullanılabilir.

Birçok faydası olan ve faydaları saymakla bitmeyen, ozonlanmış kayısı çekirdeği yağı, doğru yerde ve doğru şekilde kullanıldığı zaman, hiçbir yan etkisi oluşmamaktadır. Tüm vücutta gönül rahatlığı ile nemlendirici olarak kullanılabilecek olan ozonlanmış kayısı çekirdeği yağı, özellikle boyun bölgesine masaj yöntemi ile uygulandığı zaman, o bölgede oluşan kırışıklıkları yok edici özelliğe sahiptir.
" } ] }