{ "title": "Sarımsak Yağı", "image": "https://www.yag.gen.tr/images/sarimsak-yagi(1).gif", "date": "22.01.2024 00:41:47", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Sarımsak Yağı, sarımsağın içerisinde yer alan alisin adlı madde insan sağlığı için oldukça önemlidir. Özellikle çeşitli hastalıklara karşı mücadele etmekte fayda sağlar ve vücudun kuvvetlenmesinde yardımcı olur. Güçlü bir antibiyotik olan sarımsak, her hastalık için kullanılabilir. Anca yağı esansiyel olarak da biraz ağır olduğu için bazı güzel kokulu yağlar ile karıştırılıp kullanılmasında sakınca olmayacaktır. Sarımsak yağının içerisinde saf sarımsakta olduğu kadar koku bulunmamaktadır.

Sarımsakta bulunan en önemli bileşen 'allisin'adlı maddedir. Alisin dışında ise sarımsağın içerisinde bol miktarda selenyum, lif, C ve B6 vitamini yer alır. Bu vitaminlere ek olarak ise potasyum, B1, demir, fosfor ve bakır gibi besleyici özelliği fazla olan vitaminler sarımsak yağının bileşenleri olarak kabul edilir. Tüm bu vitaminler sayesinde milletin sarımsak yağından beklentisi fazla olmaktadır. Aynı zamandan bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde faydalı olan sarımsak yağı, hastalıklara karşı savunma gösterip kişilerin savunma mekanizmalarını kuvvetlendiriyor.

Sarımsak yağının Faydaları Nelerdir?
Sarımsak Yağı Kullanımı

Sarımsak yağı, eğer cilt için kullanılacak ise mutlaka cilt yapısının hassas, normal ve karma olup olmadığını anlamak için test yaptırmanız önerilir. Bunların dışında cilt yapınız eğer hassas çıkarsa sarımsak yağını bitkisel bir diğer yağ ile karıştırıp cildinize uygulamanız önerilir. Saçlarda kepek veya dökülmesi sorunu olan kişiler bir yemek kaşığı ölçüsünde sarımsak yağı ile bir yemek kaşığı çam yağını karıştırıp saç diplerinize masaj yapmaları önerilir. Bu işlem sayesinde saçların kökleri rahatlayacaktır ve birkaç uygulama sonrasında yeni saçlar çıkmaya başlayacaktır. Sarımsak yağı eğer mide sorunları için kullanılacak ise bir su bardağı suyun içerisine 2 damla katılıp günde iki defa içilmesi önerilir.

Sarımsak Yağının Zararları Nelerdir?
" } ] }