{ "title": "Soya Yağı", "image": "https://www.yag.gen.tr/images/soya-yagi.gif", "date": "21.01.2024 22:06:14", "author": "onur karaarslan", "article": [ { "article": "
Soya yağı, soya fasulyesinin bitki tohumundan elde edilen yağ çeşididir. Bitkisel kökenli bir yağ olduğu için hayvansal yağlarda olduğu gibi kolesterol içermez. Bu nedenle diyet yapanlarda ve dengeli beslenmek isteyenlerde soya yağı önemli bir yere sahiptir. Soya yağı vücut için çok önemli olan iki yağ asidi bulundurur. Bu da sağlıklı yaşam için çok önemlidir.

Soya yağının en çok kullanıldığı ülkelerin başında Amerika Birleşik Devletleri gelmektedir. Ülkede kullanılan yağlar arasında soya yağının kullanım oranı %80'dir. ABD'nin soya fasulyesi üretimi %49 iken, dünyadaki soya yağı ticaretinin %69'unu yine ABD gerçekleştirir.

Soya yağı gıda sektöründe mayonez, kahve kreması, margarin, salata sosu gibi birçok üründe kullanılır. Bunun yanında bitkisel yağ kullanılarak yapılan yemeklerde soya yağı kullanılmaktadır. Soya yağının tatlı ve kokusuz olmasından ötürü bu yağ kullanılarak yapılan yemeklerin tatlarının daha belirgin olması dikkat çekmektedir. Ayrıca kızartmaların koku ve duman çıkarmamasını da sağlar.

Soya Yağının Faydaları Nelerdir?

" } ] }