{ "title": "Yağ Bitkileri", "image": "https://www.yag.gen.tr/images/yag-bitkileri.gif", "date": "19.01.2024 17:09:53", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "
Yağ bitkileri üretimi genel olarak Türkiye'de son yıllarda artış göstermiştir. 2010 yılı istatistiklerine göre Türkiye'de 3 milyon ton üretim yapılmıştır. Bu üretimde en fazla yeri pamuk ve ayçiçeği bitkisi almaktadır. Bu yağ bitkilerinin yetiştirilmesi ile kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması öngörülmektedir. Kişiler bu bitki yağlarını evlerinde kızartma yağı olarak, salatalarda ve birçok yiyeceğin yapılışında kullanılmaktadır. Temel olarak mutfakta kullanılmakta olan yağlar yağ bitkilerinden oluşturulmaktadır. Yağların oluşturulduğu bitkileri açıklayacak olursak eğer yağ bitkileri şu şekilde belirtilecektir bu bitkiler, ay çiçek bitkisi, pamuk bitkisi, kolza bitkisi, haşhaş bitkisi, soya bitkisi, yer fıstığı bitkisi, aspir bitkisi, susam bitkisi olmaktadır. Bu bitkileri açıklayacak olursak eğer:
Yağ bitkileri Türkiye'de yetişme alanı oldukça geniş yer kaplamaktadır. Gerçekten de bu bitkilerin üretim yapılması ile elde edilmekte olan yağlar ile sağlığımız korunmaktadır ve bizlere oldukça fayda sağlamaktadır. Sizlerde yağ bitkilerinden elde edilmekte olan yağları kullanarak cildinize, sağlığınıza renk katabilirsiniz. Sağlıklı günler.
" } ] }