{ "title": "Zambak Yağı", "image": "https://www.yag.gen.tr/images/zambak-yagi.jpg", "date": "20.01.2024 03:00:32", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Zambak yağı, Zambakgiller ailesine ait olan zambak yağı tıpkı soğan gibi yetişen ve mevsiminde toplanan bitkilerden elde edilen bir yağdır. Zambak yağı kan dolaşımını hızlandırıcı etkisinin yanı sıra vücuda alınan besinlerin çabuk erimesini de sağlar. Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi ile vücuttan toksik maddelerin çabucak dışarı atılmasına yardımcı olur.

Zambak Yağının Faydaları Nelerdir?
Zambak Yağı Nasıl Kullanılır?
Zambak Yağı Nasıl Yapılır?

3 avuç dolusu zambak yağı incecik doğranır. Cam bir kavanozun içine hakiki zeytinyağı doldurularak doğranan zambaklar zeytinyağına ilave edilir. Kavanozun ağzı hava almayacak şekilde kapatılır. Karışım iki hafta boyunca güneşte bekletilir ve daha sonra kavanoz kaynayan suyun içine alınarak kaynatılır. Ardından ince bir tülbent ile süzülerek yağı çıkarılır.
" } ] }