yag.gen.tr
yağ
Sosyal Medyada Paylaş
Köpek Yağı
Sakal Yağı
Atık Yağ Toplama
Yılan Yağı Nasıl Elde Edilir
Bebeklerde Balık Yağı Kullanımı
Çay Ağacı Yağı Sivilce
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Acı Kayısı Çekirdeği Yağı
Don Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
İguana Yağı
Susam Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Deve Dikeni Yağı
Zambak Yağı
Aspir Yağı Zararları
Zade Yağ
Örümcek Yağı
Balık Yağı Boy Uzatırmı
2 Zamanlı Motor Yağı
Gres Yağı
Beyaz Yağ
İnsan Yağı
Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Biberiye Yağı Nasıl Yapılır
5w 40 Motor Yağı
Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır
Çörek Otu Yağı Sinüzite İyi Gelirmi
Yılan Yağı Saç Uzatırmı
Badem Yağı Nasıl Kullanılır
Hint Yağının Cilde Faydaları
Bronzlaştırıcı Yağ
Yılan Yağı Kullanımı
Yonca Yağ
Bölgesel Yağ Eritme
Yılan Yağı Zararları
Tüm Sayfalar >>









Porsuk Yağı

Porsuk yağı, Porsuk hayvanın vücudunda en fazla besin ve mineraller içerme dönemi kış aylarıdır ve bu dönemde porsuk hayvanın vücudundaki yağı yüksek miktarda birikmiştir. Bu yağ porsuk leşlerinden arındırarak elde edilir. Leşten yağlar parçalar halinde kesilir ve krem oluncaya kadar su banyosu içerisinde bastırılır. Erime sıcaklığı ortalama 100 derecedir. Yağın erimesi durumunda kaplara alınır ve tüketiciye verilir. Porsuk yağı genellikle beyaz ve hafif sarımsı renkte, kendine özgü tat ve kokusu vardır. Buzdolabında yaklaşık 15 yıl durabilir.

Porsuk yanında bulunan vitaminler:

  • Dokuların kaynağını geliştirmek için, çoklu doymamış yağ vardır.
  • B vitaminleri organizmanın birçok bölgesindeönemli rol oynar.
  • A vitamini, doku ve hücrelerin yenilenme sürecine katkı sağlar.
  • K vitamini ve E vitamini ise vücudumuzun gelişmesi için hareket yapmayı sağlar.

Porsuk yağı faydaları nelerdir?

  • Yaşlanma sürecini oldukça yavaşlatmak da hücrelerin yenilenmesini hızlandırmaktadır. Bu yağ vücudun genç görünmesine yardımcı olur.
  • Sindirim sistemleri iyileşmesine stres, sıkıntı, yorgunluk gibi durumlarda vücudun sistemini değiştirmeye yardımcı olur.
  • Bağışıklıkları geliştirerek soğuk algınlığı ve nezle sırasında kullanılması önerilir. Vücudun mikroplarla savaşmasını sağlar.
  • Kanserin oluşmasını önlemek için antioksidan üretir.
  • Metabolizmanın normalleşmesine yardımcı olur.
  • Kan kalitesini ve kan dolaşım hızını arttırmak için kullanılır.
  • Kadın hormonlarını olumlu etki eder.
  • Erkeğin cinsel gücüne de olumlu etkisi vardır.
  • Yaraların hızlı iyileşmesine yardımcı olur.
  • Antienflamatuar ve antiseptik etkisi vardır.
  • Powered kasların ve proteinin normale dönmesini sağlar.
  • Kandaki hemoglobin düzeyinin arttırılması için kullanılır.
  • Ateroskleroz riskini azaltarak damarların ve kalplerin gelişmesine yardımcı olur.

Porsuk yağı nasıl kullanılmalıdır?

  • Porsuk yağını vücudun hem iç hem dış tarafları için kullanımı mevcuttur. 
  • 3 ile 6 yaş arasındaki çocuklara tatlı kaşığının dörtte biri verilmelidir.
  • 6 ile 12 yaş arasındaki çocuklara yarım çay kaşığı verilmelidir.
  • 12 ile 16 yaş arasındaki gençlerin ise bir çay kaşığı almaları yeterlidir.
  • 16 yaşından büyük yetişkinlerin ise bir çorba kaşığı almalıdır.

Porsuk yağı uygulama yöntemleri:

  • Soğuk algınlığını önlemek ve diğer rahatsızlıklar için yetişkinler, bir yemek kaşığı olabilir. Daha iyi beslenmesonucu tok karnına porsuk yağının kullanılması vücudun daha iyi emilmesini sağlar. Eğer mide bulantısına neden olursa bal ya da reçel ile kullanılabilir.
  • Bağışık sistemini ceviz, bal, Alovera suyu, 2 yemek kaşığı tereyağı propolis, alkol, yarım çay kaşığı porsuk yağı ekleyerek karıştırabilirsiniz. Bir yemek kaşığı günde 3 kez sulandırarak uygulayabilirsiniz.
  • Öksürüğü kesmek için sırta bacaklara ve göğüslere kullanarak geçirebilirsiniz.

Kozmetik olarak porsuk yağı yaygın kullanılmaktadır. Cildi nemlendirir. Geceleri elleri ve yüzleri yağlayarak yatıldığında cildi gençleştirir. Porsuk yağını kullanmadan önce maskeyi bir araç olarak kullanabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 24.11.2016 16:15:57

Porsuk Yağı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Porsuk Yağı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Trans Yağ

Trans Yağ, Doğal olarak et ve tereyağ gibi hayvansal ürünlerde bulunan ve doğal hali ile oldukça faydalı olan bir çeşit yağdır. Trans yağlar doğal olarak tüketildiği zaman kanserojen etki göstermektedir ancak günümüzde tüketilen t...

Güneş Yağı

Güneş Yağı, Cilt kanserinin en büyük sebebi güneş ışınlarına direk ve uzun süreli maruz kalmaktır. Güneş ışınlarına uzun süreler maruz kalındığında deri altında bulunan elastin ve kallojen yapıları zarar görür. Bunun sonucu olarak...

Atık Yağ Yönetmeliği

Atık yağ yönetmeliği 30 temmuz 2008 çarşamba günü Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından resmi gazetede yayınlanmıştır. Atık yağ yönetmeliği  sadece yaşadığımız kara için değil soluduğumuz havadan yer altı sularına kadar önemli yere...

Yağ Ayırıcı

Yağ ayırıcı, kullanılan yağı sudan ve diğer kısımlardan ayırmak için imal edilmiş cihazlardır. Araştırmalara göre bir litre atılan yağ bir milyon litre suyu kirletebilmektedir. Atılan yağlar donarak atılan su hatlarında tıkanmalar...

Yağ Asitleri

Yağ Asitleri, atom zincirlerinde 7-24 atomu bulunan organik asitlerdir. İki tür yağ asidi türü vardır. Bunlar; doymuş yağ asitleri ve doymamış yağ asitleridir. Bilinen tüm yağlar içerinde bu asitlerden bulunmaktadır. Fakat asitler...

Bitki Yağları

Bitki yağları, her biri farklı tedaviler de kullanılan farklı faydaları olan doğal içerikli yağlardır. Her bir bitki yağında farklı maddeler ve bileşenler vardır bunların her biri de farklı tedavi yöntemlerinde kullanılır. Kimi bi...

Kayısı Çekirdeği Yağı Faydaları

Kayısı Çekirdeği Yağı Faydaları, Kayısı meyvesinin çekirdeğinden elde edilmekte olan kayısı çekirdeği yağı sağlığımız açısından kullanımında çok fayda vardır. Kurutulmuş olan kayısı çekirdeğinin içerisinde bulunmakta olan yağların...

Hint Yağının Faydaları

Hint Yağının Faydaları, Hint ağacı, diğer isimleri, Hint baklası, dedemene, generçek, hindiye ve kenek olan bu bitki, yaprak şekli elsi olan, çok uzun yıllar yaşayan, parça parça şekilde olan çalı şeklinde otsu bir bitkidir. Bu...

Kayısı Çekirdeği Yağı

Kayısı çekirdeği yağı, gülgiller familyasından olan sevilen meyvelerden kayısının çekirdeğindeki bitkisel yağların damıtılması ile elde edilen bir yağdır. Üretimi soğuk presleme yolu ile olmaktadır. Kayısı çekirdeği yağının ciltte...

Gül Yağının Faydaları

Gül yağının faydaları, gül yağı pembe, kırmızı ve beyaz güllerden elde edilmektedir. Gül yağının hem cilt için hem de genel sağlık adına faydaları sayılamayacak kadar çoktur. Ancak günümüzde genellikle kozmetik alanda sık tercih...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yağ, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2017