yag.gen.tr
yağ
Sosyal Medyada Paylaş
Köpek Yağı
Sakal Yağı
Atık Yağ Toplama
Yılan Yağı Nasıl Elde Edilir
Bebeklerde Balık Yağı Kullanımı
Çay Ağacı Yağı Sivilce
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Acı Kayısı Çekirdeği Yağı
Don Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
İguana Yağı
Susam Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Deve Dikeni Yağı
Zambak Yağı
Aspir Yağı Zararları
Zade Yağ
Örümcek Yağı
Balık Yağı Boy Uzatırmı
2 Zamanlı Motor Yağı
Gres Yağı
Beyaz Yağ
İnsan Yağı
Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Biberiye Yağı Nasıl Yapılır
5w 40 Motor Yağı
Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır
Çörek Otu Yağı Sinüzite İyi Gelirmi
Yılan Yağı Saç Uzatırmı
Badem Yağı Nasıl Kullanılır
Hint Yağının Cilde Faydaları
Bronzlaştırıcı Yağ
Yılan Yağı Kullanımı
Yonca Yağ
Bölgesel Yağ Eritme
Yılan Yağı Zararları
Tüm Sayfalar >>









Uçucu Yağlar

Uçucu Yağlar, Gün içerisinde kullandığımız birden çok çeşidi olan ve oldukça faydalı olan yağlar arasındadır. Uçucu yağlar, bitkilerden olduğu gibi diğer bitkisel droglardan farklı oluşturulan yöntemler ile oda sıcaklığında sıvı olan, kristalleşebilen, keskin kokular içerebilen ve su buharı ile sürüklenen yağımsı karışımlardır. Uçucu yağlar bakımından çokça olan ve birçok aromatik, kokulu etken maddeler (uçucu yağ) içermektedir. Bu yağlar dışarıda ya da evde ağzı açık bir şekilde bırakıldığında buharlaşa bildiklerinden dolayı ağzı açık bir şekilde bırakılmamaya dikkat etmek gerekmektedir bu yağlar uçucu olduğu için uçucu yağ denmektedir. Bu yağlar arasında çok hoş kokanlar da vardır aralarında bu yağlara esans da denmektedir. Bu yağ ismini ise su içerisinde karşıladığından dolayı almıştır. Bu bitkiler genellikle sıcak olan yerlerde yetişmektedir. Özellikle bu uçucu yağlar Akdeniz bölgesinde yetişmektedir. Bu yağlar çok pahalıdır fakat dayanıklı değillerdir. Rengi cam şişelerinin içinde saklanmaktadır.  

Adaçayı (Acı Elma) Yağı: Antiseptikt bir yağdır ve uçucudur. İçindeki bazı bileşenleri yüksek miktarda olduğu için kullanıldığında zehirlidir. Hoş güzel bir tadı ve kokusu vardır. Ağız ve boğaz enfeksiyonlarında suyun içine damlatılarak direk gargara olarak kullanılabilir. Bebeklerde karın bölgesine masaj yapıldığında gaz sancılarını etkili bir şekilde azaltabilir. Hamile kadınlarda düşüğe neden olabildiğini gösteren araştırmalar ortaya atılmaktadır.

Çam terebenti yağı: Bire bir badem yağıyla karıştırılıp saç diplerine uygulandığında kepeği önlemeye yardımcı olur. Bu karışım, avuç içi sıkılan şampuanın içine de eklenebilir.

Çay ağacı yağı: Antiseptik. Avusturalya’nın doğu sahilinde yetişen çay ağacının (Melaleuca Alternifolia) yapraklarından elde edilmektedir. Hint defnesi yağı olarak da söylenir. Keskin bir kokusu vardır. Çay bitkisinin (Camellia Sinensis) yağıyla kesinlikle karıştırılmamalıdır. Aborijinler, çay ağacı yaprağının suda kaynatılıp içildiğinde boğaz ağrılarını sorununu ortadan kaldırır, macun haline getirilip yaralara uygulandığında  ise mikrop kapmayı önlediğini keşfetmişti

Lavanta yağı: Lavanta bitkisinin çiçeğinden elde edilen bu bitki bir uçucu yağdır. Etkin maddelerinin arasında ise linalol ve linalil asetatlar bulunur. Uzun süredir parfümlerde ve aromaterapide kullanılmaktadır. Stres ve kaygıyı azaltır, rahatlama sağlar. Almanya’da lavanta yağı içeren kapsüllerin, kaygı bozukluğu (anksiyete) tedavi sürecinde kullanılması sağlık bakanlığınca da onaylanmış, bu amaçla Lasea (Silexan) ticari isimleriyle söz konusu kapsüllerin satışı başlamıştır. Antibakteriyel özelliği nedeniyle ev yapımı temizlik ürünlerinde sıkça kullanılır. 

Nane yağı: Dekonjestandır. Mide ağrısına çok iyi gelmektedir kullanımı için suya birkaç damla damlatılıp içilebilir. Baş ağrısını da gidermek için birkaç damlasıyla şakaklara masaj yapılır. Diş macunlarında, ağız çalkalama sıvılarında kullanılan kuvvetli kokusundan ve tadından yararlanılabilir. Eşek arısı, karınca ve hamam böceği gibi bazı küçük böceklere karşı etkilidir. Kozmetiklerde ve parfümlerde sıkça kullanılır.

Yayınlanma Tarihi : 24.11.2016 15:49:29

Uçucu Yağlar Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Uçucu Yağlar"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Trans Yağ

Trans Yağ, Doğal olarak et ve tereyağ gibi hayvansal ürünlerde bulunan ve doğal hali ile oldukça faydalı olan bir çeşit yağdır. Trans yağlar doğal olarak tüketildiği zaman kanserojen etki göstermektedir ancak günümüzde tüketilen t...

Güneş Yağı

Güneş Yağı, Cilt kanserinin en büyük sebebi güneş ışınlarına direk ve uzun süreli maruz kalmaktır. Güneş ışınlarına uzun süreler maruz kalındığında deri altında bulunan elastin ve kallojen yapıları zarar görür. Bunun sonucu olarak...

Atık Yağ Yönetmeliği

Atık yağ yönetmeliği 30 temmuz 2008 çarşamba günü Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından resmi gazetede yayınlanmıştır. Atık yağ yönetmeliği  sadece yaşadığımız kara için değil soluduğumuz havadan yer altı sularına kadar önemli yere...

Yağ Ayırıcı

Yağ ayırıcı, kullanılan yağı sudan ve diğer kısımlardan ayırmak için imal edilmiş cihazlardır. Araştırmalara göre bir litre atılan yağ bir milyon litre suyu kirletebilmektedir. Atılan yağlar donarak atılan su hatlarında tıkanmalar...

Yağ Asitleri

Yağ Asitleri, atom zincirlerinde 7-24 atomu bulunan organik asitlerdir. İki tür yağ asidi türü vardır. Bunlar; doymuş yağ asitleri ve doymamış yağ asitleridir. Bilinen tüm yağlar içerinde bu asitlerden bulunmaktadır. Fakat asitler...

Bitki Yağları

Bitki yağları, her biri farklı tedaviler de kullanılan farklı faydaları olan doğal içerikli yağlardır. Her bir bitki yağında farklı maddeler ve bileşenler vardır bunların her biri de farklı tedavi yöntemlerinde kullanılır. Kimi bi...

Kayısı Çekirdeği Yağı Faydaları

Kayısı Çekirdeği Yağı Faydaları, Kayısı meyvesinin çekirdeğinden elde edilmekte olan kayısı çekirdeği yağı sağlığımız açısından kullanımında çok fayda vardır. Kurutulmuş olan kayısı çekirdeğinin içerisinde bulunmakta olan yağların...

Hint Yağının Faydaları

Hint Yağının Faydaları, Hint ağacı, diğer isimleri, Hint baklası, dedemene, generçek, hindiye ve kenek olan bu bitki, yaprak şekli elsi olan, çok uzun yıllar yaşayan, parça parça şekilde olan çalı şeklinde otsu bir bitkidir. Bu...

Kayısı Çekirdeği Yağı

Kayısı çekirdeği yağı, gülgiller familyasından olan sevilen meyvelerden kayısının çekirdeğindeki bitkisel yağların damıtılması ile elde edilen bir yağdır. Üretimi soğuk presleme yolu ile olmaktadır. Kayısı çekirdeği yağının ciltte...

Gül Yağının Faydaları

Gül yağının faydaları, gül yağı pembe, kırmızı ve beyaz güllerden elde edilmektedir. Gül yağının hem cilt için hem de genel sağlık adına faydaları sayılamayacak kadar çoktur. Ancak günümüzde genellikle kozmetik alanda sık tercih...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yağ, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2017