Kekik Yağı

Kekik yağı, bitkinin yapraklarının damıtma yöntemiyle elde edilen bitkisel yağlardan biridir. Aroma terapide, yemeklerde ve üretilen kokularda sıkça kullanılır. Antibakteriye, antispazmodik özelliğe sahiptir. Vücutta birçok şikâyete karşı iyi gelir. Kekik özellikle et yemeklerinde sıkça kullanılan baharatların başında gelir. Bitki olarak yine pek çok tedavi alanında başvurulan bitkilerin başında yer alır.
Kekik yağını şifalı kılan içerisinde yer alan uçucu yağlardır. Yağların içinde yer alan maddeler birçok hastalığın önlenmesinde etkilidir.

Kekik yağı faydaları nelerdir?


Üst solunum yolu hastalıklarına iyi gelir: Enfeksiyonla mücadele etme özelliği olan kekik yağı göğüs ve boğazda meydana gelen öksürük ve soğuk algınlığına karşı faydalıdır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Uyku problemine iyi gelir.

Ağız sağlığına iyi gelir: Ağız içinde oluşan yaraların hızla iyileşmesini sağlar. Diş eti iltihabı, ağız kokusu gibi sorunları gidermeye yardımcı olur. Ağız içinde oluşan mikropları öldürür.

Gaz giderir: Karın ve bağırsaklarda oluşan gaz vücutta birçok probleme yol açabilir. Aşırı gaz problemleri hayati risk oluşturabilir. Kekik yağı gaz probleminden kurtulmak için doğal bir reçetedir.

Stresle mücadele: Stres ve huzursuzluğa karşı kullanılabilecek mükemmel bir tedavi yöntemidir. Kekik yağı rahatlamayı ve sakinleşmeyi sağlar.

Spazm giderici özelliği vardır: Kekik yağı krampa bağlı olarak gelişen öksürüğe karşı oldukça iyi gelir. Spazm kişinin elinde olmadan gelişen istem dışı bir reflekstir. Spazma bağlı gelişen öksürüğü kesmek için kekik yağından yararlanılabilir. Kasları gevşetmek, karında oluşan ağrıyı gidermek ve sinirleri yatıştırmak için kekik yağından yararlanılabilir.

Antiseptik özelliği bulunur: Mükemmel bir antiseptik olan kekik yağı, vücutta oluşan yaraların enfeksiyon almaması için kullanılabilir.

Bakterileri yok eder: İçinde yer alan kamfen ve karyofilen adlı bileşenlerin haricinde barındırdığı bileşenler yağa antibakteriyel özellik sağlar. Kekik yağı oluşan bakterileri yok ettiği gibi kullanılmaya başlandığında bakteri oluşumunun önüne de geçer.

Kalp sağlığını korur: Kalp sağlığı için oldukça önemli bir yere sahiptir. Kapakçıkların fonksiyonel olarak çalışmasını, oluşabilecek spazmların giderilmesini sağlayarak damarları rahatlatır. Bu sayede tansiyonu düzenler ve kalbin üzerindeki baskıyı minimuma düşürür. Kalp için ne kadar faydalı bir ürün olsa da bu alanda kullanmadan önce mutlaka bir hekime danışılmalıdır.

Karın ağrısına iyi gelir: Kekik yağı bağırsaklarda ve midede meydana gelen gazın giderilmesini ve bu sayede karın ağrısının önlenmesini sağlar.

İdrar söktürücü etkisi vardır: Ödemden yakınan kişiler için kekik yağı mucizevi nitelikte bir üründür. Sık idrara çıkmayı sağlayarak vücutta fazla suyun dışarı atılmasına yardımcı olur.

Adet söktürücü etkisi vardır: Kekik yağı çoğu kadının şikâyet ettiği adet düzensizliğine karşı iyi gelir. Adet döneminde yaşanan ağrı, sancı gibi durumları da hafifletir.

Romatizmaya karşı iyi gelir: Romatizma ve gut gibi hastalıklar dolaşımın yetersizliği ya da kan akışında toksitlerin olumsuz etkisinde dolayı ortaya çıkabilir. Kekik yağı bu problemleri önleyici ve ortadan kaldırıcı etkiye sahiptir. Vücutta biriken toksinlerin atılmasını sağlayarak, kan dolaşımını hızlandırır. Bu sayede romatizmal hastalıklara karşı iyi gelir.

Kas ve eklem ağrılarına iyi gelir: Eklemlerde ve kaslarda oluşan ağrılara karşı alternatif kullanılabilecek bitkisel bir yağ olan kekik yağı, eklem ve kaslarda iltihabın azalmasına da yardımcı olur. İltihabı ve ağrıyı ortadan kaldırarak hareket etme kolaylığı sağlar.

Kan basıncını olumlu etkiler: Kekik yağı teneffüs etmek dolaşımı arttırarak kan basıncını düzenler. Kan basıncı düşük olan kişiler yağın bu etkisinden en iyi şekilde yararlanabilir.

Zihni canlandırır: Belleği doğal yollardan güçlendirmek için kullanılabilir. Konsantrasyonun artmasını sağlar. Odaklanmayı hızlandırır.

Yaraları iyileştirir: Ciltte meydana gelen kesik ve çizik tarzındaki yaraların hızla kapanmasını sağlar.

Kekik yağı saça faydaları nelerdir?


Kekik yağı kullanılarak saçların sağlıklı bir görünüm kazanması sağlanabilir. Kekik yağı saçlar için direkt kullanılmamalıdır. Herhangi bir uçucu yağ ile inceltildikten sonra saçlara elle yedirilir. Saçların hızla uzamasını, parlak ve canlı görünmesini sağlar. Saç dökülmesini azaltır. Saç derisine karşı sağladığı fayda sayesinde kepeklenmeyi önler.

Kekik yağı cilde faydaları nelerdir?


Kekik yağı tıpkı saç bakımında olduğu gibi uçucu bir yağ ile inceltilerek ya da direkt cilt sağlığı için kullanılabilir. Ciltte meydana gelen lekeler, operasyon sonucu oluşan izler, herhangi bir kaza sonucu oluşan yara izleri için kullanıldığında faydalı olur. Dezenfekten etkisiyle cildin temizlenmesini sağlar. Cilt temizliğinde en fazla tercih edilen bitkisel yağlardan biridir. Cilt gözeneklerinin açılmasını sağlar. Sivilce ve aknelere karşı iyi gelir. Mantar ve benzeri cilt hastalıklarında iyileştirici özelliği vardır. Selülit ve varis gibi problemlere karşı iyi gelir. Cildi sıkılaştırır.

Kekik yağı zayıflatır mı?

Kekik yağı zayıflamak amacıyla özellikle bayanlar tarafından tercih edilen bir yöntemdir. Sağlığa sunmuş olduğu faydalar ve zayıflama üzerinde etkili bir yağdır. Kekik yağı zayıflamak ya da faydalarından yararlanmak için kullanılacaksa mutlaka satın alınırken güvenli bir yerden temin edilmelidir. Yağ yakımını hızlandırıcı etkisi bulunmaktadır. Düzenli kullanıldığında zayıflamaya yardımcı olabilir. Yağın tek başına zayıflatıcı etkisi bulunmamaktadır. Özellikle spor ve uygun bir diyetle birlikte kullanıldığında zayıflama sürecini kolaylaştırır. Zayıflamak için gün içinde üç defa bir çay bardağı suyun içine 1 şeker kaşığı eklenerek içilmelidir. Ayrıca bölgesel yağlardan kurtulmak için masaj yöntemiyle de kullanılabilir. Yağ direkt olarak ya da portakal ya da hakiki zeytinyağı ile karıştırılıp göbek, basen gibi bölgelere masaj yapılarak sürülür.

Kekik yağı nasıl kullanılır?

Kekik yağının faydalarından yararlanmak için ağız yoluyla ya da dışarıdan uygulanarak kullanımı yapılabilir. Eğer ağız yoluyla alınacaksa 3 damla kadar kullanılması yeterli olur. Dışarıdan uygulanacağında badem yağı ya da zeytinyağı ile karıştırılarak kullanımı tavsiye edilir. 1 çorba kaşığı zeytinyağı içine 4-5 damla eklenmesi yeterli olur.

Kekik yağı zararları nelerdir?

Kekik yağı sağlık için oldukça faydalı bir yağ olsa da bazı durumlarda alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Özellikle hassas cilt tipine sahip olan kişilerde inceltilerek kullanılsa bile döküntü, kızarıklık ya da iltihaba yol açabilir. Maruz kalınan bir hastalık sebebiyle ilaç kullanılıyorsa kekik yağı kesinlikle kullanılmamalıdır. Kullanmadan önce doktora danışılmasında yarar vardır.
23.01.2024 06:34:14
Kekik Yağı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kekik Yağı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kekik Yağı"
Merhaba, kekik yağının faydaları nedeni ile cildimde uygulamalarını yapmak istiyorum. Bu yağı nasıl kullanmamı tavsiye edersiniz. Cilde masaj yaparak mı uygulamalıyım yoksa ağız yolu ile bu yağı tüketerek mi faydalarından yararlanmam gerekiyor?
Sidre . 03.10.2018 20:25:55

Göğüs Yağları

Göğüs Yağları, Göğüslere oluşan yağlar genellikle erkekleri ilgilendiren ve erkeklerde daha çok sorun haline gelen bir konudur. Bayanlarda bu sorun yağl...
Devamını Oku

Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır

Yılan yağı saça nasıl uygulanır? Saçlar için oldukça faydalı olan yılan yağının kullanımı da son derece kolaydır. Kullanımına geçmeden önce yılan yağı, ...
Devamını Oku

Mavi Anemon Çiçeği Yağı

Mavi Anemon Çiçeği Yağı, Mavi anemon çiçeği dünyada özellikle kuzey yarım kürede yetişme göstermektedir. İskoçya başta olmak üzere; Japonya da Brezilya da gi...
Devamını Oku

Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar

Kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar, Günümüzde kadınların en şikâyetçi oldukları çıkmayan kurumuş yağ lekeleridir. Sırf bu yüzden çocukların dışarıda oynamaları y...
Devamını Oku

Keratin Yağı

Keratin Yağı, Keratin aslında vücudumuzda bazı yerlerimizde bulunan bir proteinin adıdır. Keratin yağı en çok saçlarda olmak üzere tırnaklar ve d...
Devamını Oku

Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı

Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı, Hamilelikte genellikle kullanılan badem yağı cilt bakımı ve onarımı için kullanılır. Birçok bayanın baş belası olan ha...
Devamını Oku

Çilek Yağının Cilde Faydaları

Çilek Yağının Cilde Faydaları, Nefis, sulu ve ağızları sulandıran tadının yanında çileğin sağlık yönünden de faydaları vardır. Çilek yağı genelde ilaç ve koz...
Devamını Oku

Alabalık Yağının Faydaları

Alabalık yağının faydaları, Alabalık her balıktan farklı olarak omega 3 olarak çok zengin bir balıktır. Alabalık veya alabalık yağı çocukların ve gelişme çağ...
Devamını Oku

Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır

Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır, Keten tohumu çiğnenerek de yenilebilir fakat sert olması nedeniyle tam öğütülmediği için sindirilmeden vücuttan atıl...
Devamını Oku

Ayı Yağı

Ayı Yağı, günümüzde kullanım alanı pek bulunmamaktadır. Bu yağın kullanımı genellikle eski zamanlarda çok yoğundur. İnsanlar bu yağı genellikle deri yol...
Devamını Oku

Gaz Yağı

Gaz Yağı, Gaz yağını hepimiz duymuşuzdur. Bu yağ eskilerde çok daha fazla miktarda kullanılmaktaydı. Yanıcı bir yağ olan gaz yağı petrol rafinelerinde p...
Devamını Oku

Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı

Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı, Kişilerde oluşmakta olan sakal çıkmama sorunu kişiler için oldukça can sıkıcı bir durum olmaktadır. Her gün sakal tıraşı olmak z...
Devamını Oku

Katran Yağı Faydaları

Katran Yağı Faydaları, Günümüzde çok fazla duyduğumuz ve birçok insanın kullandığı ve bir o kadarda faydası bulunan katran yağı, birçok faydası ile birç...
Devamını Oku

Gres Yağı

Gres Yağı, makine parçalarında ve dişlilerde kullanılmakta olan bir yağ türüdür. Bu yağ eskilerden beri araç motorlarında, yük taşıma araçlarında, trakt...
Devamını Oku

Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır

Acı elma yağı bebeklerde nasıl kullanılır, biz anne babalar, bebeğimiz olacağını öğrendiğimiz zaman çok heyecanlanırız, dünyalar bizim olur. Her şeyimizi ona...
Devamını Oku

Kudret Narı Yağı

Kudret Narı Yağı, Kudret narı botanik bir meyve olarak bilinmektedir. Bu meyve birçok farklı isme sahiptir. Bu isimlerden bazıları ise: Papara, acayip elma, ...
Devamını Oku

20 50 Motor Yağı

20 50 Motor Yağı, Motor yağlarının üzerinde yazan 0-30, 0-40, 5-40, 10-40, 15-40, 5-50, 10-50, 15-50, 20-50, 10-60 gibi değerler yağın sıcak veya soğuk ...
Devamını Oku

Acı Biber Yağı

Acı biber yağı, sırrı acısında saklı olan acı biberin yemeklere lezzet vermesinin yanı sıra cilt bakımı içinde etken maddelere sahiptir. Biber acılığını içer...
Devamını Oku

Gliserin Yağı

Gliserin Yağı, Gliserindiğer bir deyiş ile gliserol olarak bilinmektedir. Gliserin renksiz ve sıvı halde olan, polar organik bir trihidroksi alkol türüdür. T...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024