Keten Tohumu Yağı

Keten Tohumu Yağı, şifalı bitkisel yağlardan biridir. Bununla bazı hastalıklardan korunmak ve hastalıkların tedavi sürecini hızlandırmak mümkün olabilir. Keten tohumu bitkisinden soğuk presleme yoluyla elde edilen bu şifalı yağ bilinçli olarak kullanılmalıdır. Keten tohumu yağı bünyesinde bulunan folik asit yani folasin uzmanlar tarafından sağlık deposu olarak nitelendirilmektedir.
B vitamini grubundan olan ve suda çözünen B9 vitamini olarak bilinen folik asit özellikle kanserden korunmada çok faydalıdır. Bunun dışında hamilelik sürecinde fetusta oluşabilecek nöral tüp defektlerine ve Alzheimer rahatsızlığına karşı da etkili bir koruyucudur.

Keten tohumu yağının faydalı etkilerinden yararlanmanız için yağın ileri ekstraksiyon yöntemleri arasında olan süper kritik karbonsioksik ekstraksiyonu yoluyla öğütülen keten tohumlarından, ısı işlem kullanılmadan üretilmesi gerekir. Yüksek basınç altında solvent kullanılmadan saf olarak üretilen keten tohumu yağı en zengin omega 3 içeren kaynaklar arasında gösterilmektedir. Ayrıca bol miktarda E ve A vitamini de içermektedir.

Keten tohumu yağı kansere iyi gelir


1951 yılında keten tohumu yağı diyeti ile Nobel ödülü alan Alman Dr. Johanna Budwing keten tohumunun kansere iyi geldiğini kanıtlamıştır. Bu çalışma keten tohumu yağının kanseri önlemede ve kanserin iyileşmesinde etkili olduğunu göstermiştir. Bu sayede pek çok kanser hastası iyileşme umudu bulmuştur. Beslenmede linol asit eksikliğinin oksidasyona yol açması kanser ve bazı kronik hastalıkların oluşmasına neden olmaktadır.
Keten tohumu yağı diyeti kanserle mücadelede en etkili diyet olarak bilim tarihine geçmiştir.

Daha sonra yapılan bilimsel çalışmalarda keten tohumu yağı içerisinde bulunan lignan denilen maddenin başta meme kanseri, rahim prostat ve kalın bağırsak kanserinde koruyucu etkisi olduğunu göstermiştir. Ayrıca akciğer tümörlerinden de koruyucu etkisi bulunmaktadır. Keten tohumu yağından lignan maddesi diğer bitkisel tohumlara nazaran %75 daha fazladır. Bu hem kanserden korunmada hem de tedavisinde etkili bir maddedir.

Bilimsel çalışmalarda aynı zamanda keten tohumu yağının kolesterol düzeyini de ekili bir şekilde düşürdüğü görülmüştür. Özellikle ilerlemiş meme kanseri hastaları üzerinde yapılan çalışmalarda tedavi keten tohumu yağı ile olumlu sonuçlar vermiştir. Bu nedenle başta kanser türleri olmak üzere, diğer kronik hastalıklardaki tedavi de ilaç içeriklerine keten tohumu eklenmeye başlanmıştır.

Keten tohumu yağı depresyonu önlüyor


Keten tohumu yağı faydaları arasında depresyonu önleme etkisi de bulunmaktadır. Folik asit beden sağlığının korunmasında önemli bir vitamindir. Hücre yenilenmesi ve büyümesinde önemli işlevleri vardır. Folik asit eksikliği kişide depresyona, davranış bozukluğu gibi bazı ruhsal sorunların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Kilo kaybı, iştah azalması, çarpıntı, baş ağrısı gibi sorunlarda folik asit eksikliğinin sonuçlarıdır. Keten tohumu yağı zengin folik asit içeriğiyle bunlara çare olabilecek bitkisel bir yağdır.

Keten tohumu yağı yaşlanmayı geciktirir


Keten tohumu yağının bu etkisi nedeniyle kozmetik ürünlerde kullanımı her geçen gün artmaktadır. Düzenli olarak kullanılan keten tohumu yağı yaşlanma belirtilerinin gözle görülecek düzeyde azalmasına yardımcı oluyor. Bunun yanında kilo sorunlarıyla mücadelede de etkili oluyor. Keten tohumu yağı metabolizma hızını arttırıyor ve yağ yakımını kolaya hale getirerek zayıflamak isteyenlere yardımcı oluyor.

Kısırlık ve iktidarsızlıktan korunmak için keten tohumu yağı kullanabilirsiniz

Keten tohumu yağı içinde bulunan hormon dengeleyici lignanlar, bitki östrojenleri kadınlardaki progeseron ve östrojen hormonlarını dengelemede etkili olur. Menopoz ve adet dönemi sorunlarıyla başa çıkmada faydalıdır. Rahmin işlevlerini kolaylaştıran bu bitkisel yağ kısırlık sorunlarını giderir. Erkeklerde de prostat belirtisi olan idrar torbasındaki şişkinliği azaltır. İçeriğinde bulunan EFA'lar yardımıyla sperm sağlığını olumlu yönde etkiler. EFA ların işlevi penise giden kan akımını hızlandırmak ve iktidarsızlığı önlemektir.

Keten tohumu yağı cilt güzelliğinde etkilidir

Cilt sağlığına önemli etkileri olan keten tohumu yağı, içeriğinde bulunan esansiyel yağ asitleriyle cildinize pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Ciltteki sivilcelerin yok edilmesine yardımcı olur. Akneler içinde faydalı olur. Ayrıca cildi etkileyen sedef ve egzama rahatsızlıklarında iyileşmeyi destekler. Güneş yanıklarında da keten tohumu yağı kullanılabilir. Özellikle kolay kırılan tırnaklar için bu yağı kullanmanızı tavsiye ederiz.

Keten tohumu yağı ile sağlıklı saçlarınız olsun

Keten tohumu yağı omega 3 yağ asitleri bakımından zengin bir yağdır. Bu sayede saçların güçlenmesini, gürleşmesini ve hızla uzamasını sağlar. Saçlarınızı güzelleştiren bir etkisi vardır. Ayrıca saç dökülmesi sorunu olanlarda bu yağı kullanabilir. Saçlı derideki egzama ve sedef hastalıklarının etkisini de azaltır. İyileşmeyi hızlandırır ve cildin canlanmasına yardımcı olur.

Keten tohumu yağı ile zayıflamak

Keten tohumu yağını kullanmak iştahınızı kesmek için oldukça etkilidir. Hem daha az yemek yeme isteği duyarsınız hem de fazlalık kilolarınızdan daha kolay kurtulabilirsiniz. Kilo vermeyi isteyenler keten tohumu yağını her öğünden 30-45 dakika önce 1 tatlı kaşığı kadar içebilir. Üzerine de 2 bardak su içerek bekleyebilir. Bunu kullananlar öğünlerde daha az yediklerini görecek ve kilo vermekte zorlanmayacaklar.

Keten tohumu yağı nasıl kullanılmalı?

Öncelikle keten tohumu yağını bildiğiniz ve güvendiğiniz bir yerden almalısınız. Çünkü bu yağın üretiminde ışıl işlem kullanılmaması gerekiyor. Eğer ısıl işleme tabi tutulursa keten tohumu yağı bezir yağına dönüşebiliyor. Bu yağ sadece sanayide kullanılmaktadır. İnsan sağlığını açısından tehlikeli ve risklidir. Ayrıca yağın son kullanma tarihine de dikkat etmelisiniz. Küçük şişelerde olanları da tercih etmelisiniz. Çünkü uzun süre açık kalması etkisini kaybetmesine neden olabilir.

Keten tohumu yağını hastalıklardan korunmak için kullanmak isterseniz günde en fazla 3 tatlı kaşığı alabilirsiniz. Ancak kullanmadan önce doktorunuza da danışmalısınız. Yağı suyla tüketebilir, isterseniz bal yoğurt ile karıştırarak alabilirsiniz. Ama zayıflamak için tüketiyorsanız yağı suyla almanızı öneririz.

Keten tohumu yağı yerine keten tohumu tüketilebilir mi?

Keten tohumu yağı keten tohumundan üretilmiş olsa da bundan yeterince yaralanmanız için yağını tüketmeniz gerekiyor. Çünkü keten tohumunun üzeri selüloz tabakasıyla kaplıdır. Keten tohumu tükettiğinizde yararlı etkilerini görebilmek için önce bu selüloz tabakasının eritilmesi gerekir. Ancak vücudumuzda bu selülozu eritecek bir enzim yoktur. Bu nedenle keten tohumu yağı gibi aynı etkileri gösteremez.

Keten tohumu yağı zararları var mı?

Keten tohumu yağının aşırı miktarda tüketirseniz ishal etkisi gösterebilir. Ayrıca cilt kızarıklığı, kaşıntı, nefes almada zorluk çekme, şişkinlik gibi yan etkileri de olabilir. Bunun dışında hormonal sorunları olan çocuklar, hamile olanlar ve emzirenlerde bu yağı kullanmamalıdır. Prostat kanseri olan kişilerinde de keten tohumu yağı kullanması sakıncalı olabilir. Bilmediğiniz bir rahatsızlığınız ya da kullanmakta olduğunuz ilaçlar varsa bu yağı kullanmadan mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
20.01.2024 04:27:53
Keten Tohumu Yağı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Keten Tohumu Yağı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Keten Tohumu Yağı"
Kabızlık için sorunu için keten tohumu yağının kullanılması etkili midir? Bağırsak hastalıklarına karşı etkili olduğunu belirtmişsiniz. Bağırsaklardaki hareketliliği arttırır mı? Kabızlık sorunu için bu yağı nasıl tüketmem gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.
Serdar . 25.08.2018

Göğüs Yağları

Göğüs Yağları, Göğüslere oluşan yağlar genellikle erkekleri ilgilendiren ve erkeklerde daha çok sorun haline gelen bir konudur. Bayanlarda bu sorun yağl...
Devamını Oku

Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır

Yılan yağı saça nasıl uygulanır? Saçlar için oldukça faydalı olan yılan yağının kullanımı da son derece kolaydır. Kullanımına geçmeden önce yılan yağı, ...
Devamını Oku

Mavi Anemon Çiçeği Yağı

Mavi Anemon Çiçeği Yağı, Mavi anemon çiçeği dünyada özellikle kuzey yarım kürede yetişme göstermektedir. İskoçya başta olmak üzere; Japonya da Brezilya da gi...
Devamını Oku

Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar

Kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar, Günümüzde kadınların en şikâyetçi oldukları çıkmayan kurumuş yağ lekeleridir. Sırf bu yüzden çocukların dışarıda oynamaları y...
Devamını Oku

Keratin Yağı

Keratin Yağı, Keratin aslında vücudumuzda bazı yerlerimizde bulunan bir proteinin adıdır. Keratin yağı en çok saçlarda olmak üzere tırnaklar ve d...
Devamını Oku

Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı

Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı, Hamilelikte genellikle kullanılan badem yağı cilt bakımı ve onarımı için kullanılır. Birçok bayanın baş belası olan ha...
Devamını Oku

Çilek Yağının Cilde Faydaları

Çilek Yağının Cilde Faydaları, Nefis, sulu ve ağızları sulandıran tadının yanında çileğin sağlık yönünden de faydaları vardır. Çilek yağı genelde ilaç ve koz...
Devamını Oku

Alabalık Yağının Faydaları

Alabalık yağının faydaları, Alabalık her balıktan farklı olarak omega 3 olarak çok zengin bir balıktır. Alabalık veya alabalık yağı çocukların ve gelişme çağ...
Devamını Oku

Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır

Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır, Keten tohumu çiğnenerek de yenilebilir fakat sert olması nedeniyle tam öğütülmediği için sindirilmeden vücuttan atıl...
Devamını Oku

Ayı Yağı

Ayı Yağı, günümüzde kullanım alanı pek bulunmamaktadır. Bu yağın kullanımı genellikle eski zamanlarda çok yoğundur. İnsanlar bu yağı genellikle deri yol...
Devamını Oku

Gaz Yağı

Gaz Yağı, Gaz yağını hepimiz duymuşuzdur. Bu yağ eskilerde çok daha fazla miktarda kullanılmaktaydı. Yanıcı bir yağ olan gaz yağı petrol rafinelerinde p...
Devamını Oku

Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı

Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı, Kişilerde oluşmakta olan sakal çıkmama sorunu kişiler için oldukça can sıkıcı bir durum olmaktadır. Her gün sakal tıraşı olmak z...
Devamını Oku

Katran Yağı Faydaları

Katran Yağı Faydaları, Günümüzde çok fazla duyduğumuz ve birçok insanın kullandığı ve bir o kadarda faydası bulunan katran yağı, birçok faydası ile birç...
Devamını Oku

Gres Yağı

Gres Yağı, makine parçalarında ve dişlilerde kullanılmakta olan bir yağ türüdür. Bu yağ eskilerden beri araç motorlarında, yük taşıma araçlarında, trakt...
Devamını Oku

Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır

Acı elma yağı bebeklerde nasıl kullanılır, biz anne babalar, bebeğimiz olacağını öğrendiğimiz zaman çok heyecanlanırız, dünyalar bizim olur. Her şeyimizi ona...
Devamını Oku

Kudret Narı Yağı

Kudret Narı Yağı, Kudret narı botanik bir meyve olarak bilinmektedir. Bu meyve birçok farklı isme sahiptir. Bu isimlerden bazıları ise: Papara, acayip elma, ...
Devamını Oku

20 50 Motor Yağı

20 50 Motor Yağı, Motor yağlarının üzerinde yazan 0-30, 0-40, 5-40, 10-40, 15-40, 5-50, 10-50, 15-50, 20-50, 10-60 gibi değerler yağın sıcak veya soğuk ...
Devamını Oku

Acı Biber Yağı

Acı biber yağı, sırrı acısında saklı olan acı biberin yemeklere lezzet vermesinin yanı sıra cilt bakımı içinde etken maddelere sahiptir. Biber acılığını içer...
Devamını Oku

Gliserin Yağı

Gliserin Yağı, Gliserindiğer bir deyiş ile gliserol olarak bilinmektedir. Gliserin renksiz ve sıvı halde olan, polar organik bir trihidroksi alkol türüdür. T...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024