Hint Yağı Ne İşe Yarar

Hint Yağı Ne İşe Yarar

Hint yağı ne işe yarar, Hint yağı Hint bitkisinin tohumlarından pres yöntemi ile elde edilen bitkisel bir yağdır. E vitamini, doymamış yağ, arklı mineraller ve protein içeriği ile sağlık alanında birçok işe yarar. Özellikle Afrika ve Hindistan da popüler bir şekilde birçok alanda yaygın olarak kullanılmaktadır. Antibakteriyel ve iltihap giderici etkisi ile özellikle cilt ve saç bakımında yüzyıllardan bu tarafa kullanılmaktadır. Bu özelliği nedeniyle satışa sunulan birçok kozmetik ürün içerisinde Hint yağı bulunmaktadır. Cilt bakımı için Hint yağının yoğun bir şekilde değil çok az miktarda kullanılması gerekir. Aksi halde cilt gözeneklerini tıkayarak cildin nefes almasını engeller ve cildin tahriş olmasına yol açabilir.

Hint Yağı Ne İşe Yarar?

Cilt Bakımı: Güneş yanığı, sivilce, kuruma ve çatlak gibi pek çok cilt sorununa karşı kullanılabilir. Aynı zamanda siğil, çıban, mantar ve kaşıntıya karşı da iyi gelir. Ufak bir pamuk parçası Hint yağına batırılarak ciltte sorunlu bölgeye direkt sürülebilir. Yaklaşık 1 saat bekletildikten sonra cilt temizlenmelidir. Düzenli kullanımlarda cilt üzerindeki olumlu etkilerinden yararlanılabilir.

Eğer cilt bakımı için kullanılacaksa, aynı ölçüde hakiki zeytinyağı ile karıştırılarak cilde uygulanmalıdır. Bir süre bekletildikten sonra cilt sıcak suya batırılmış temiz bir bez ile silinmelidir.

Saç Kıran: Hint yağı içeriği sayesinde saçkıran tedavisine alternatif olarak kullanılabilir. 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 1 tatlı kaşığı Hint yağı ile karıştırılır. Elde edilen karışım saçkıran nedeniyle etkilenen bölgeye sürülerek üzeri pansuman şeklinde kapatılır. Etkili sonuç alabilmek için uygulama gece yapılarak sabaha kadar bekletilmelidir.

Akne: Hint yağı yine içeriğinde bulunan maddeler sayesinde akneye yol açan bakterilere karşı savaş açar Cildin alt tabakasına kadar ulaşarak bakterilerin akneye yol açmasını engeller. Akne için ilk olarak cilt ılık su ile temizlenmelidir. Ardından Hint yağı ile cilde masaj yapılarak yağ cilde yedirilir. Yağ ciltte tüm gece boyunca bekletilerek sabah kalkıldığında soğuk su ile temizlenmelidir.

Cilt Çatlakları: Hint yağı karın, diz ve göğüs gibi vücutta çatlak bulunan yerlere yine masaj yapılarak yedirilmelidir. Etkili olabilmesi için düzenli kullanılmalıdır.

Yara İzleri: Vücutta oluşan yaraların iyileşme sürecini hızlandırmak için Hint yağı kullanılabilir. Yaraların daha çabuk iyileşmesi için yara üzerine günde 2-3 defa Hint yağı düzenli olarak sürülmelidir.

Enfeksiyon: Cilt mantarı, ufak kesikler ve çizikler nedeniyle oluşabilecek enfeksiyonu engellemek için Hint yağı faydalı olur. Ayrıca yağın kaşıntı engelleyici etkisi de vardır. Enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkan ağrı için de Hint yağı kullanılabilir.

Cilt Lekeleri: Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin bir içeriğe sahip olan Hint yağı cilt lekelerine karşı olumlu etki yaratır. Cildi nemlendirerek daha sağlıklı bir görünüm kazanmasına yol açar.

Saç Bakımı: Hint yağı, Hindistan ve tatlı badem yağı ile harmanlanarak saç bakımı için kullanılabilir. Karışım saç köklerine masaj hareketleri ile sürülerek bekletilir. Kan dolaşımını hızlandırır ve saçların uzama sürecini kısaltır. Aynı zamanda saçların daha sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlar.

Kafa Derisinde Enfeksiyon: Kafa derisinde ortaya çıkan enfeksiyon, kaşıntı gibi problemlere karşı oldukça işe yarayan Hint yağı düzenli kullanıldığında bu tür sorunlara çözüm olabilir.

Kabızlık: Müshil etkisi sayesinde kabızlık tedavisinde Hint yağından yararlanılabilir. Gün içinde 2 çay kaşığı kadar saf Hint yağı içildiğinde kabızlığa karşı çözüm sağlanabilir. Uygulama 3 günden fazla devam ettirilmemelidir ve fazla miktarlarda kullanılmamalıdır. Aksi halde ishal, mide bulantısı ve kusmaya yol açabilir.

Kas Ve Eklem Ağrıları: Hint yağı özellikle Artrit tedavisinde alternatif tedavi olarak başarılı bir şekilde kullanılabilir. Eklem ağrıları için ağrılı bölgeye Hint yağı ile masaj yapılmalıdır. Ayrıca temiz ufak bir bez parçası Hint yağına batırılarak ağrılı bölgeye yerleştirilir. Bezin üzerine sıcak su torbası koyularak 45-60 dakika kadar bekletilir. Haftada 2 defa uygulanması yeterlidir.

Kas ve eklem ağrıları için 1 tatlı kaşığı kadar Hint yağı su ile inceltilerek de içilebilir. Bu şekilde kullanıldığında romatroid artrit ağrılarına karşı faydalı olur. Fakat yağın uzun dönem ağızdan alınmaması gerekir. Kullanmadan önce mutlaka doktora danışılması gerekir.

Tırnak Bakımı: E vitamini bakımından zengin bir içeriğe sahip olan Hint yağı kırılgan tırnaklar ve sorunlu tırnak etleri için de faydalı olur. Gün içinde birkaç damla Hint yağı ile tırnak ve tırnak etlerine masaj yapılabilir.

Son Güncelleme : 08.07.2018 13:28:58

Hint Yağı Ne İşe Yarar Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Hint Yağı Ne İşe Yarar"
hint yağını genellikle saçlarımda kullanıyorum ve bende çok ciddi faydaları oluyor. Bunun yanında vücudumda nasıl amaçlarla hint yağını kullanabilirim? Saçların haricinde uygulanacak bölgeler ve fayda sağlayacak bir durum söz konusu mudur?
Ferah . 25.09.2018 02:58:57
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları, Göğüslere oluşan yağlar genellikle erkekleri ilgilendiren ve erkeklerde daha çok sorun haline gelen bir konudur. Bayanlarda bu sorun yağların belirgin hale gelmemesinden dolayı biraz daha az sorun olarak kabul edilmektedir. Bu bölgedek...
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan yağı saça nasıl uygulanır? Saçlar için oldukça faydalı olan yılan yağının kullanımı da son derece kolaydır. Kullanımına geçmeden önce yılan yağı, saçların ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayacak niteliktedir. İçerisinde yüksek oran...
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı, Mavi anemon çiçeği dünyada özellikle kuzey yarım kürede yetişme göstermektedir. İskoçya başta olmak üzere; Japonya da, Brezilya da gibi sıcaklığı düşük olan bölgelerde sıkça rastlanmaktadır. Bu bitki genellikle ılıman iklim b...
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki yağ oranı nasıl düşürülür, kanadaki yağ oranı, her insanın kanında bulunan ve hücre zarları ile bazı hormonların yapımında kullanılan bir maddedir. Kandaki yağ oranını, vücut kendi ürettiği gibi dışarıdan alınan besinlerle de yükselebilir. Me...
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar, Günümüzde kadınların en şikayetçi oldukları çıkmayan kurumuş yağ lekeleridir. Sırf bu yüzden çocukların dışarıda oynamaları yasak hale gelmiştir. Fakat TV de verdikleri reklamlarda genelde belli markalarla kurumuş yağ ...
Keratin Yağı
Keratin Yağı
Keratin Yağı, Keratin aslında vücudumuzda bazı yerlerimizde bulunan bir proteinin adıdır. Keratin yağı en çok saçlarda olmak üzere tırnaklar ve dişlerde kullanılmaktadır. Keratin yağını herhangi bir sarraftan kolaylıkla ve oldukça ucuz bir fiyata bul...
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı, Hamilelikte genellikle kullanılan badem yağı cilt bakımı ve onarımı için kullanılır. Birçok bayanın baş belası olan hamilelik çatlakları günümüzde hep sıkıntı olmuştur hatta çoğu genç kız çatlaklara hazır olmadığı iç...
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları, Nefis, sulu ve ağızları sulandıran tadının yanında çileğin sağlık yönünden de faydaları vardır. Çilek yağı genelde ilaç ve kozmetikte çok fazla derecede kullanılmaktadır. Çileğin tadı ve güzelliği, lezzeti ile göz nuru ...
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık yağının faydaları, Alabalık her balıktan farklı olarak omega 3 olarak çok zengin bir balıktır. Alabalık veya alabalık yağı çocukların ve gelişme çağındaki kişilerin tüketmeleri gereken önemli bir besindir. Ayrıca bütün insanlarda beyin ve ha...
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır, Keten tohumu çiğnenerek de yenilebilir fakat sert olması nedeniyle tam öğütülmediği için sindirilmeden vücuttan atılabilir. Fakat keten tohumunu öğüterek toz haline getirilerek suyla karıştırılarak tüketilebilir. ...
Ayı Yağı
Ayı Yağı
Ayı Yağı, günümüzde kullanım alanı pek bulunmamaktadır. Bu yağın kullanımı genellikle eski zamanlarda çok yoğundur. İnsanlar bu yağı genellikle deri yoluyla kullanırdı. Fakat yinede ağız yoluyla tüketenlerde vardır. Dinimiz yönünden bu hayvanın eti y...
Gaz Yağı
Gaz Yağı
Gaz Yağı, Gaz yağını hepimiz duymuşuzdur. Bu yağ eskilerde çok daha fazla miktarda kullanılmaktaydı. Yanıcı bir yağ olan gaz yağı petrol rafinelerinde petrolden sonra elde edilen bir yakıt türüdür. Benzin kadar yanıcı etkisi olmasa bile bu yağda yan...

 

Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Keratin Yağı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Ayı Yağı
Gaz Yağı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Katran Yağı Faydaları
Gres Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Kudret Narı Yağı
20 50 Motor Yağı
Acı Biber Yağı
Gliserin Yağı
Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır
Tatlı Elma Yağı
Kekik Yağı Nasıl Yapılır
Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Aloe Vera Yağı
Badem Yağı Sakal
Aynısefa Yağı
Zayıflama Yağları
Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır
Kabak Çekirdeği Yağı
Popüler İçerik
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı, Kişilerde oluşmakta olan sakal çıkmama sorunu kişiler için oldukça can sıkıcı bir durum olmaktadır. Her gün sakal tıraşı ...
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları, Günümüzde çok fazla duyduğumuz ve birçok insanın kullandığı ve bir o kadarda faydası bulunan katran yağı, birçok faydası ile bi...
Gres Yağı
Gres Yağı
Gres Yağı, makine parçalarında ve dişlilerde kullanılmakta olan bir yağ türüdür. Bu yağ eskilerden beri araç motorlarında, yük taşıma araçlarında, tra...
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı elma yağı bebeklerde nasıl kullanılır, Biz anne babalar, bebeğimiz olacağını öğrendiğimiz zaman çok heyecanlanırız, dünyalar bizim olur. Her şeyim...
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı, Kudret narı botanik bir meyve olarak bilinmektedir. Bu meyve bir çok farklı isme sahiptir. Bu isimlerden bazıları ise: Papara, acayi...
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı, Motor yağlarının üzerinde yazan 0-30, 0-40, 5-40, 10-40, 15-40, 5-50, 10-50, 15-50, 20-50, 10-60 gibi değerler yağın sıcak veya soğu...
Acı Biber Yağı
Acı Biber Yağı
Acı biber yağı, sırrı acısında saklı olan acı biberin yemeklere lezzet vermesinin yanı sıra cilt bakımı içinde etken maddelere sahiptir. Biber acılığı...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018