Çiçek Yağı

Çiçek Yağı

Çiçek yağı, Güzel kokulu bitkilerden çıkarılan günümüzde pek çok alanda kullanılan bir üründür.Tek başına cilt-saç bakımında kullanabileceği gibi ,isterseniz de tatlı badem yağına karıştırarak kendinize özel masaj yağı veya banyo yağı olarak da kullanılan doğal, güzel kokulu çiçek yağları elde edilebilir. Yağ asitlerinin gliserinle birlikte oluşturduğu bileşiktir. Ayrıca birleşiminde stearik, oleik, palmitik asitlerle gliserin bulunan ve bunların oranlarına göre kıvamları değişen bitkisel maddedir. Sanayi alanında da kullanılan çiçek yağı vazelin, mazot gibi fizik nitelikleriyle yağları andıran mineral bir maddedir. sürtünme ve aşınmayı azaltan, bağıl devinimli parçalar arasına konarak kaymayı kolaylaştıran, kaygan bir sıvıdır. Kızartma yapıldığı zaman yağın aşırı ısınmaması gerekir.

Papatya yağı: Hassas ciltler için tavsiye edilir,yumuşatıcı ve rahatlatıcı etkisi vardır. Akne gibi cilt problemlerinin tedavisinde kullanılır. Saç dökülmesinde ve bakımı için faydası olan bir üründür. Yanıklarda ,güneş yanıkları dahil kullanılmaktadır. Cilde masaj şeklinde uygulanır.

Menekşe yağı: Daha çok cilt hastalıkları ,egzama,dermatite faydalıdır. Güzel kokusu nedeniyle kozmetikte kullanılır. Saç bakımında da faydalı bir üründür.

Gül yağı: Cilt temizliğinde kullanılır. Bütün cilt tipleri için tavsiye edilir. Yumuşatıcı ve rahatlatıcı etkisi vardır. Cilde masaj yapılarak kullanılır, diğer pek çok yağ ile iyi bir karışım olur.

Lavanta yağı: Hassas ve yağlı ciltler için tavsiye edilen bir yağ çeşididir. Stres durumunda ve başağrısında faydalıdır. Aknelerin giderilmesine yardımcı olur. Kozmetik alanında esans ve banyo yağı olarak da kullanılır.

Yasemin yağı: Antiseptik olduğu için cilt temizleyici olarak kullanılır. Hassas ve yağlı ciltler için kullanıldığı zaman sivilcelenmeye sebebiyet verebilir bu yüzden daha çok kuru ciltler için tavsiye edilir. Güzel kokuludur. Hücre yenileyici etkisi vardır. Doku sıkılaştırıcı olduğu bilinmektedir. Selülit giderici olarak da kullanılmaktadır. Cilde masaj şeklinde uygulanır.

  • Ayçiçeği yağı: Ayçiçeği bitkisinin tohumlarından presleme, özütleme vb. işlemlerden geçirildikten sonra rafinasyona tabi tutularak elde edilen, berrak ve sıvı halde bulunur. Yağ asitlerinin yapısını değiştirmek amacıyla esterleştirilmemiş yağdır.

    Ayçiçeği dünyada ve ülkemizde en önemli yağ bitkilerinden biri olup, ülkemizde daha çok yağlık olarak yetiştirilir. Ülkemizde yağlık ayçiçeği üretimi, genellikle Trakya-Marmara Bölgesinde yoğunlaşmış iken, çerezlik üretiminde ise, çoğunlukla İç ve Doğu Anadolu Bölgesinde, az miktarda diğer bölgelerde de ekimi yapılmaktadır.

    Sıvı olarak ve ayrıca margarinin hammaddesi katı yağ üretiminde de yaygın kullanım alanı bulan ayçiçek yağı açık sarı renkli, rafine edilerek kullanılabilen bir yağdır. İçerisinde belli miktarda hidrokarbonlar, steroller, vakslar olmak üzere sabunlaşmayan maddeleri içermektedir. Ayçiçek yağı üretiminde çözgen ekstraksiyonu işleminden sonra elde edilen yağsız küspe elde edilir yan ürün olarak hayvan yemi üretiminde kullanılmaktadır. Yüksek protein içeriğinden dolayı ayçiçeği küspesi oldukça değerli bir yan üründür. Günümüzde çokça kullanılır ve bazı cins tohumlarda yağ oranının % 50’ye kadar çıkması, ayçiçeğini yağ eldesinde kıymetli bir ürün haline getirmektedir. Besin değeri ise zeytinyağına yakındır. Genelde yemeklik olarak tüketilmektedir. Vitamin değeri yüksektir.

    Ayçiçek Yağının Zararları

    • İçerisinde doymamış yağ asitlerinin fazla olması nedeniyle sağlığımız için çok faydalı bir yağ çeşidi değildir.
    • Menepoz dönemi sonrasında bayanlar da meme kanseri olma ihtimalini arttırabilir.
    • Ayçiçeği yağını fazla kullanma kişilerde kilo sorununa neden olabilir.
    • Özellikle kızartmalarda çok tercih edilen ayçiçeği yağı fazla kızdırılıp karartılması halinde sağlık için faydalı olmayabilir. Kanser riskini artırabilir.
    • Çok aşırı miktarda ay çiçek yağı tüketimi kişilerde cildin yağlanmasına neden olabilir bu durumda sivilce oluşumunu hızlandırır.
    Fazla aşırıya kaçmamak kaydıyla kullanılan ayçiçek yağı sağlık için faydalıdır. Ancak aşırıya kaçılması halinde kilo sorununa, sivilcelere, saçların yağlanmasına ve vücudun yağ dengesinin bozulmasına sebep olabilir
  • Son Güncelleme : 15.10.2018 22:08:56

    Çiçek Yağı Yorumları

    şifre Kırmızı sayı

    0 Yorum Yapılmış "Çiçek Yağı"

    Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
    Göğüs Yağları
    Göğüs Yağları
    Göğüs Yağları, Göğüslere oluşan yağlar genellikle erkekleri ilgilendiren ve erkeklerde daha çok sorun haline gelen bir konudur. Bayanlarda bu sorun yağların belirgin hale gelmemesinden dolayı biraz daha az sorun olarak kabul edilmektedir. Bu bölgedek...
    Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
    Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
    Yılan yağı saça nasıl uygulanır? Saçlar için oldukça faydalı olan yılan yağının kullanımı da son derece kolaydır. Kullanımına geçmeden önce yılan yağı, saçların ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayacak niteliktedir. İçerisinde yüksek oran...
    Mavi Anemon Çiçeği Yağı
    Mavi Anemon Çiçeği Yağı
    Mavi Anemon Çiçeği Yağı, Mavi anemon çiçeği dünyada özellikle kuzey yarım kürede yetişme göstermektedir. İskoçya başta olmak üzere; Japonya da, Brezilya da gibi sıcaklığı düşük olan bölgelerde sıkça rastlanmaktadır. Bu bitki genellikle ılıman iklim b...
    Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
    Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
    Kandaki yağ oranı nasıl düşürülür, kanadaki yağ oranı, her insanın kanında bulunan ve hücre zarları ile bazı hormonların yapımında kullanılan bir maddedir. Kandaki yağ oranını, vücut kendi ürettiği gibi dışarıdan alınan besinlerle de yükselebilir. Me...
    Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
    Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
    Kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar, Günümüzde kadınların en şikayetçi oldukları çıkmayan kurumuş yağ lekeleridir. Sırf bu yüzden çocukların dışarıda oynamaları yasak hale gelmiştir. Fakat TV de verdikleri reklamlarda genelde belli markalarla kurumuş yağ ...
    Keratin Yağı
    Keratin Yağı
    Keratin Yağı, Keratin aslında vücudumuzda bazı yerlerimizde bulunan bir proteinin adıdır. Keratin yağı en çok saçlarda olmak üzere tırnaklar ve dişlerde kullanılmaktadır. Keratin yağını herhangi bir sarraftan kolaylıkla ve oldukça ucuz bir fiyata bul...
    Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
    Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
    Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı, Hamilelikte genellikle kullanılan badem yağı cilt bakımı ve onarımı için kullanılır. Birçok bayanın baş belası olan hamilelik çatlakları günümüzde hep sıkıntı olmuştur hatta çoğu genç kız çatlaklara hazır olmadığı iç...
    Çilek Yağının Cilde Faydaları
    Çilek Yağının Cilde Faydaları
    Çilek Yağının Cilde Faydaları, Nefis, sulu ve ağızları sulandıran tadının yanında çileğin sağlık yönünden de faydaları vardır. Çilek yağı genelde ilaç ve kozmetikte çok fazla derecede kullanılmaktadır. Çileğin tadı ve güzelliği, lezzeti ile göz nuru ...
    Alabalık Yağının Faydaları
    Alabalık Yağının Faydaları
    Alabalık yağının faydaları, Alabalık her balıktan farklı olarak omega 3 olarak çok zengin bir balıktır. Alabalık veya alabalık yağı çocukların ve gelişme çağındaki kişilerin tüketmeleri gereken önemli bir besindir. Ayrıca bütün insanlarda beyin ve ha...
    Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
    Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
    Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır, Keten tohumu çiğnenerek de yenilebilir fakat sert olması nedeniyle tam öğütülmediği için sindirilmeden vücuttan atılabilir. Fakat keten tohumunu öğüterek toz haline getirilerek suyla karıştırılarak tüketilebilir. ...
    Ayı Yağı
    Ayı Yağı
    Ayı Yağı, günümüzde kullanım alanı pek bulunmamaktadır. Bu yağın kullanımı genellikle eski zamanlarda çok yoğundur. İnsanlar bu yağı genellikle deri yoluyla kullanırdı. Fakat yinede ağız yoluyla tüketenlerde vardır. Dinimiz yönünden bu hayvanın eti y...
    Gaz Yağı
    Gaz Yağı
    Gaz Yağı, Gaz yağını hepimiz duymuşuzdur. Bu yağ eskilerde çok daha fazla miktarda kullanılmaktaydı. Yanıcı bir yağ olan gaz yağı petrol rafinelerinde petrolden sonra elde edilen bir yakıt türüdür. Benzin kadar yanıcı etkisi olmasa bile bu yağda yan...

     

    Göğüs Yağları
    Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
    Mavi Anemon Çiçeği Yağı
    Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
    Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
    Keratin Yağı
    Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
    Çilek Yağının Cilde Faydaları
    Alabalık Yağının Faydaları
    Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
    Ayı Yağı
    Gaz Yağı
    Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
    Katran Yağı Faydaları
    Gres Yağı
    Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
    Kudret Narı Yağı
    20 50 Motor Yağı
    Acı Biber Yağı
    Gliserin Yağı
    Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır
    Tatlı Elma Yağı
    Kekik Yağı Nasıl Yapılır
    Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır
    Aloe Vera Yağı
    Badem Yağı Sakal
    Aynısefa Yağı
    Zayıflama Yağları
    Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır
    Kabak Çekirdeği Yağı
    Popüler İçerik
    Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
    Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
    Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı, Kişilerde oluşmakta olan sakal çıkmama sorunu kişiler için oldukça can sıkıcı bir durum olmaktadır. Her gün sakal tıraşı ...
    Katran Yağı Faydaları
    Katran Yağı Faydaları
    Katran Yağı Faydaları, Günümüzde çok fazla duyduğumuz ve birçok insanın kullandığı ve bir o kadarda faydası bulunan katran yağı, birçok faydası ile bi...
    Gres Yağı
    Gres Yağı
    Gres Yağı, makine parçalarında ve dişlilerde kullanılmakta olan bir yağ türüdür. Bu yağ eskilerden beri araç motorlarında, yük taşıma araçlarında, tra...
    Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
    Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
    Acı elma yağı bebeklerde nasıl kullanılır, Biz anne babalar, bebeğimiz olacağını öğrendiğimiz zaman çok heyecanlanırız, dünyalar bizim olur. Her şeyim...
    Kudret Narı Yağı
    Kudret Narı Yağı
    Kudret Narı Yağı, Kudret narı botanik bir meyve olarak bilinmektedir. Bu meyve bir çok farklı isme sahiptir. Bu isimlerden bazıları ise: Papara, acayi...
    20 50 Motor Yağı
    20 50 Motor Yağı
    20 50 Motor Yağı, Motor yağlarının üzerinde yazan 0-30, 0-40, 5-40, 10-40, 15-40, 5-50, 10-50, 15-50, 20-50, 10-60 gibi değerler yağın sıcak veya soğu...
    Acı Biber Yağı
    Acı Biber Yağı
    Acı biber yağı, sırrı acısında saklı olan acı biberin yemeklere lezzet vermesinin yanı sıra cilt bakımı içinde etken maddelere sahiptir. Biber acılığı...
    Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
    Göğüs Yağları
    Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
    Mavi Anemon Çiçeği Yağı
    Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
    Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
    Hakkımızda
    Gizlilik Politikası
    Çerez (Cookie) Politikası
    Güvenlik Politikası
    Bizimle İletişime Geçin
    Forumlar
    Site Haritası
    Feed
    Son Forum Konuları
    Yardım Sayfaları
    Hakkımızda
    Gizlilik Politikası
    Çerez (Cookie) Politikası
    Güvenlik Politikası
    Bizimle İletişime Geçin
    Forumlar
    Site Haritası
    Feed
    Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
    Aralık - 2018