Okaliptus Yağı

Okaliptus Yağı

Okaliptus yağı, Avusturalya'da yetişen bir ağaçtan elde edilen bitkisel yağdır. Ağaçtan elde edilen yağ ve ağacın yaprakları ilaç üretiminde kullanılmaktadır. Okaliptus ağacının farklı türleri bulunmaktadır. Özellikle Brezilya'da geleneksel tıpta faydalarından sıkça yararlanılmaktadır. Okaliptus ağacının yaprakları buharda distile edilerek yağı çıkartılır. Renksiz bir sıvı olan okaliptüs yağı, hoş bir kokuya sahiptir.

Okaliptus Yağının Faydaları

Üst solunum yollarına iyi gelir: Öksürük, grip, nezle, soğuk algınlığı, astım, boğaz ağrısı, sinüzit gibi solunum yollarına bağlı gelişen hastalıkların tedavisinde kullanılabilir. Sıcak suyla karıştırılıp kullanıldığında özellikle boğaz ağrısı için son derece faydalı olur.

Antibakteriyel: Okaliptus yağının mikrop öldürücü etkisi bulunmaktadır. Yara, ülser, cilt kesiği gibi problemlerde kullanılabilir. Kullanıldığı alanda rahatlama sağlarken mikroplardan arınmasını ve enfeksiyon riskini de ortadan kaldırır.

Ağrıları hafifletir: Eklem ve kas ağrıları üzerinde oldukça etkili olan bir yağdır. Ağrıdan etkilenen bölgeye topikal olarak uygulanabilir. Sinir ağrısı, burkulmalar, romatizma ağrıları, kas sertleşmesi, iltihap gibi sebeplerden dolayı ortaya çıkan ağrılar için kullanılabilir.

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir: Yapılan araştırmalara göre okaliptüs yağının bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği saptanmıştır. Topikal olarak cilde uygulandığında bile bağışıklık hücrelerini kuvvetlendirebilir. 

Bağırsak sağlığına iyi gelir: Bağırsakta meydana gelen mikropları gidermek için sıkça başvurulan yöntemlerden biridir. Okaliptus yağı ağız yoluyla alındığında bütün vücudu olumlu etkiler. Kolon ve bağırsakta mikrobik ve bakteriyel problemlerin gelişme riskini azaltır.

Ruh sağlığı: Çoğu kişi okaliptüs yağını serinletici etkisinden dolayı kullanmaktadır. Serinletici etkisi sayesinde kişilerde bitkinlik ve zihinsel yorgunluğa iyi gelir. Psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılabilecek doğal bir üründür.

Ağız sağlığı: Kuvvetli mikrop öldürücü etkisi olan bitkisel bir yağdır. Diş eti iltihabı, çeşitli diş problemlerine karşı etkilidir. 5 damla olacak şekilde bir su bardağı suyun içine eklenip gargara suyu olarak kullanılabilir.

Şeker hastalığı: Okaliptus yağı günlük düzenli olarak kullanıldığında şeker hastalarından kan dolaşımı hızlandırılabilir. Okaliptus yağı ile masaj yapmak kan dolaşımını arttırarak diyabet hastalığına karşı faydalı olur. 

Tüberküloz ve pnömoniye karşı iyi gelir: Göğüs üzerine masaj yapılarak kullanıldığında bölgede meydana gelen tahrişi hafifleterek akciğerleri temizler. Bu sayede tüberküloz gibi hayati risk taşıyan hastalıkların belirtilerini azaltır. 

Beyin sağlığı: Beyinde olan kan akışını hızlandırarak beyin fonksiyonlarını hızlandırır. Özellikle öğrenciler için bu anlamda performans arttırmak için kullanılabilir.

Saç sağlığı: Genel saç sağlığı için kullanılabilecek yağlardan biridir. Okaliptus yağının saçlarda fazla kullanılması saçların yağlı bir görünüm kazanmasını sağlayabilir. Bu nedenle az miktarda kullanılması gerekir. Banyo yapmadan yarım saat bekletilip şampuanla yıkanır. Şampuanın ardından kaliteli bir krem kullanılarak saç bakımı tamamlanabilir.

Cilt sağlığı: Cilt sağlığı için çok popüler bir yağ olmasa da bazı cilt problemlerine karşı faydalarından yararlanılabilir. Cilt için mutlaka inceltilerek kullanılmalıdır. Ayak mantarı, bakteri, böcek sokmaları gibi problemlere karşı kullanılabilir.

Okaliptus yağı tüm bu faydaların yanı sıra, bitlenme, uçak tutması, kızamık, zatürre, ateş, kulak iltihabı gibi problemlere karşıda kullanılabilir.

Okaliptus Yağı Nasıl Kullanılır?

Okaliptus yağı burun tıkanıklığı için kullanılacaksa burun deliklerinin iç kısmına bir miktar sürülür. Kullanım miktarına çok dikkat edilmelidir. Çok sürüldüğünde ciltte tahrişe yol açabilir. Eğer öksürük için kullanılacaksa çaya bir iki damla damlatılarak kullanılabilir. Sinüzit için kullanılacaksa suya eklenip kaynayan suyun buharı solunabilir. Ayrıca sıcak su torbasından destek alınarak sinüslere baskı şeklinde uygulanabilir. Okaliptus yağı böcek sokmalarına karşı kullanılacaksa sorunlu bölgeye seyreltilerek sürülebilir. Ağız içi yaraları için gargara suyu hazırlanıp kullanılabilir. Ağrıları geçirmek için okaliptüs yağı bölgeye masaj yapılarak uygulanır. Kulak ağrısını gidermek için okaliptüs yağı bir damla olacak şekilde kulak kepçesine damlatılarak etrafına yavaş hareketlerle sürülebilir.

Okaliptus Yağı Zararları

Okaliptus yağı yan etkilerine maruz kalmamak için dikkatli kullanılmalıdır. Yiyeceklerle birlikte az miktarda alınmasında bir sakınca yoktur. Ancak direkt olarak ağız yoluyla alınması önerilmez. Okaliptus yağı zehirlenmelere yol açabilir. Zehirlenme olmuşsa mide bulantısı, kusma, kas zayıflığı, baş dönmesi, ishal, sıkıntı hissi yaratabilir. 

Gebelik ve emzirme döneminde kullanımı güvenli değildir. Aynı şekilde çocuklar içinde güvenli olmayan bir yağdır. Diyabet hastalığı için kullanılan ilaçlar varsa ve birlikte kullanılmışsa kan şekerini ciddi anlamda düşürebilir. Tansiyon, karaciğer, böbrek hastalıkları için düzenli ilaç kullanan kişiler mutlaka doktora danışarak kullanmalıdır. 
Son Güncelleme : 25.05.2018 07:08:33

Okaliptus Yağı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Okaliptus Yağı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları, Göğüslere oluşan yağlar genellikle erkekleri ilgilendiren ve erkeklerde daha çok sorun haline gelen bir konudur. Bayanlarda bu sorun yağların belirgin hale gelmemesinden dolayı biraz daha az sorun olarak kabul edilmektedir. Bu bölgedek...
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan yağı saça nasıl uygulanır? Saçlar için oldukça faydalı olan yılan yağının kullanımı da son derece kolaydır. Kullanımına geçmeden önce yılan yağı, saçların ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayacak niteliktedir. İçerisinde yüksek oran...
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı, Mavi anemon çiçeği dünyada özellikle kuzey yarım kürede yetişme göstermektedir. İskoçya başta olmak üzere; Japonya da, Brezilya da gibi sıcaklığı düşük olan bölgelerde sıkça rastlanmaktadır. Bu bitki genellikle ılıman iklim b...
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki yağ oranı nasıl düşürülür, kanadaki yağ oranı, her insanın kanında bulunan ve hücre zarları ile bazı hormonların yapımında kullanılan bir maddedir. Kandaki yağ oranını, vücut kendi ürettiği gibi dışarıdan alınan besinlerle de yükselebilir. Me...
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar, Günümüzde kadınların en şikayetçi oldukları çıkmayan kurumuş yağ lekeleridir. Sırf bu yüzden çocukların dışarıda oynamaları yasak hale gelmiştir. Fakat TV de verdikleri reklamlarda genelde belli markalarla kurumuş yağ ...
Keratin Yağı
Keratin Yağı
Keratin Yağı, Keratin aslında vücudumuzda bazı yerlerimizde bulunan bir proteinin adıdır. Keratin yağı en çok saçlarda olmak üzere tırnaklar ve dişlerde kullanılmaktadır. Keratin yağını herhangi bir sarraftan kolaylıkla ve oldukça ucuz bir fiyata bul...
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı, Hamilelikte genellikle kullanılan badem yağı cilt bakımı ve onarımı için kullanılır. Birçok bayanın baş belası olan hamilelik çatlakları günümüzde hep sıkıntı olmuştur hatta çoğu genç kız çatlaklara hazır olmadığı iç...
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları, Nefis, sulu ve ağızları sulandıran tadının yanında çileğin sağlık yönünden de faydaları vardır. Çilek yağı genelde ilaç ve kozmetikte çok fazla derecede kullanılmaktadır. Çileğin tadı ve güzelliği, lezzeti ile göz nuru ...
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık yağının faydaları, Alabalık her balıktan farklı olarak omega 3 olarak çok zengin bir balıktır. Alabalık veya alabalık yağı çocukların ve gelişme çağındaki kişilerin tüketmeleri gereken önemli bir besindir. Ayrıca bütün insanlarda beyin ve ha...
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır, Keten tohumu çiğnenerek de yenilebilir fakat sert olması nedeniyle tam öğütülmediği için sindirilmeden vücuttan atılabilir. Fakat keten tohumunu öğüterek toz haline getirilerek suyla karıştırılarak tüketilebilir. ...
Ayı Yağı
Ayı Yağı
Ayı Yağı, günümüzde kullanım alanı pek bulunmamaktadır. Bu yağın kullanımı genellikle eski zamanlarda çok yoğundur. İnsanlar bu yağı genellikle deri yoluyla kullanırdı. Fakat yinede ağız yoluyla tüketenlerde vardır. Dinimiz yönünden bu hayvanın eti y...
Gaz Yağı
Gaz Yağı
Gaz Yağı, Gaz yağını hepimiz duymuşuzdur. Bu yağ eskilerde çok daha fazla miktarda kullanılmaktaydı. Yanıcı bir yağ olan gaz yağı petrol rafinelerinde petrolden sonra elde edilen bir yakıt türüdür. Benzin kadar yanıcı etkisi olmasa bile bu yağda yan...

 

Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Keratin Yağı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Ayı Yağı
Gaz Yağı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Katran Yağı Faydaları
Gres Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Kudret Narı Yağı
20 50 Motor Yağı
Acı Biber Yağı
Gliserin Yağı
Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır
Tatlı Elma Yağı
Kekik Yağı Nasıl Yapılır
Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Aloe Vera Yağı
Badem Yağı Sakal
Aynısefa Yağı
Zayıflama Yağları
Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır
Kabak Çekirdeği Yağı
Popüler İçerik
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı, Kişilerde oluşmakta olan sakal çıkmama sorunu kişiler için oldukça can sıkıcı bir durum olmaktadır. Her gün sakal tıraşı ...
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları, Günümüzde çok fazla duyduğumuz ve birçok insanın kullandığı ve bir o kadarda faydası bulunan katran yağı, birçok faydası ile bi...
Gres Yağı
Gres Yağı
Gres Yağı, makine parçalarında ve dişlilerde kullanılmakta olan bir yağ türüdür. Bu yağ eskilerden beri araç motorlarında, yük taşıma araçlarında, tra...
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı elma yağı bebeklerde nasıl kullanılır, Biz anne babalar, bebeğimiz olacağını öğrendiğimiz zaman çok heyecanlanırız, dünyalar bizim olur. Her şeyim...
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı, Kudret narı botanik bir meyve olarak bilinmektedir. Bu meyve bir çok farklı isme sahiptir. Bu isimlerden bazıları ise: Papara, acayi...
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı, Motor yağlarının üzerinde yazan 0-30, 0-40, 5-40, 10-40, 15-40, 5-50, 10-50, 15-50, 20-50, 10-60 gibi değerler yağın sıcak veya soğu...
Acı Biber Yağı
Acı Biber Yağı
Acı biber yağı, sırrı acısında saklı olan acı biberin yemeklere lezzet vermesinin yanı sıra cilt bakımı içinde etken maddelere sahiptir. Biber acılığı...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018