Kayısı Çekirdeği Yağı Kullanımı

Kayısı Çekirdeği Yağı Kullanımı

Kayısı çekirdeği yağı kullanımı, antioksidan ve yağ asitleri bakımından oldukça zengin içeriğe sahiptir. Hafif ve kokusuz bir bitkisel yağdır. Kayısı çekirdeği yağı tamamen doğaldır ve her yaş grubu insan için faydalı bir yağdır. Esansiyel yağları inceltmek içinde kullanılabilir. Diğer bitkisel yağlar ile karşılaştırıldığında kayısı badem yağına yakın bir yağdır.

Kayısı çekirdeği yağı kayısı meyvesinin kurutulmuş çekirdeklerinden presleme yöntemi ile elde edilir. A, C ve E vitamini bakımından iyi bir kaynak olduğundan dolayı besleyici bir yağdır. Kozmetik alanda özellikle kişisel bakım için satışa sunulan ürünlerin içeriğinde kullanılır. Çin tıbbında iltihaplı cilt hastalıklarının tedavisinde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Kaysı Çekirdeği Yağı Kullanımı

Taşıyıcı Yağ Olarak: Birçok bitkisel yağ mutlaka inceltilerek kullanılmalıdır. Örneğin, lavanta, biberiye, çay ağacı ve limon yağı mutlaka seyreltilmesi gereken yağlar arasındadır. Bu tür yağların faydalarından yararlanabilmek için taşıyıcı bir yağ ile inceltmek gerekir. Kayısı çekirdeği yağı bu tür inceltilmesi gereken yağları inceltmek için gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Besleyici Özelliğinden Yararlanmak İçin: Kayısı yağı vücut için oldukça faydalı olan doymamış yağ asitleri bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. İçerdiği doğal antioksidan ve vitaminler sayesinde raf ömrü de oldukça uzun bir bitkisel yağdır. Tablet şeklinde kullanıldığında sağlık açısından oldukça faydalı olur.

Kozmetik Ürün Olarak Kullanımı: Bitkisel yağların faydalarından yararlanmak isteyen ancak yağlı ve parlak bir cilt görünümünden kaçınan kişiler kayısı çekirdeği yağından yararlanabilir. Kayısı çekirdeği yağı birçok yağın tersine cilt tarafından çok çabuk emilerek yağlı bir görüntü yaratmaz. Bu özelliğinden dolayı da sabun, losyon, krem ve şampuan gibi pek çok kişisel bakım ürünlerinde kayısı çekirdeği yağına yer verilir. Kayısı çekirdeği yağı duş sonrası cilt kuruluğu yaşayan kişiler tarafından gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Duş sonrası vücut kurulanmadan önce kayısı çekirdeği yağı tıpkı losyon gibi cilde sürülebilir. İşlem cildin nem kazanmasını sağlar.

Cilt Bakımı İçin: Kayısı çekirdeği yağı nemlendirici özelliği ile yaygın bir şekilde kullanım alanına sahiptir. Cilt bakımı için zeytinyağı ile karıştırılarak kullanılabileceği gibi yüz serumu ya da kremine de karıştırılarak kullanılabilir.

Kayısı Çekirdeği Yağı İle Peeling Tarifi

Kayısı çekirdeği yağı bir miktar esmer şekere karıştırılarak doğal bir peeling hazırlanabilir. Cilde uygulanan peeling cildin daha parlak ve yumuşak bir görünüm kazanmasını sağlar.

Özellikle hassas cilt tipine sahip olan kişiler için uygun bir yağ olan kayısı çekirdeği yağı, kurumuş, tahriş olmuş, yıpranmış ciltler üzerinde olumlu etki yaratır. Bu tarz cilt tipine sahip olan kişiler kayısı çekirdeği yağını her gün düzenli olarak cildine sürebilir. Bu şekilde kullanıldığında cildin nem oranını dengeler ve esnekliğini korur. Ayrıca cildin sıkılaşmasını da sağlar. Egzama gibi cilt hastalıklarına karşı da direkt olarak kayısı çekirdeği yağı sürüldüğünde şikayetlerin azalmasını sağlar.

Saç Bakımı İçin: Saç bakımı için satılan bir çok kozmetik ürünün içinde kimyasal madde bulunduğundan dolayı kullanılan ürünler saçlara yarardan çok zarar verebilmektedir. Saç bakımı ve saçların daha çabuk uzaması için kayısı çekirdeği yağı kullanılabilir. Saç uçlarına el ile kayısı çekirdeği yağı sürülebilir. Bu işlem hem kırıkları engeller hem de saçlara doğal bir parlaklık kazandırır. Ayrıca bu mucizevi yağ saç köklerine uygulandığında saçların daha güçlü olmasını sağlar. Kayısı çekirdeği yağından tam bir etki sağlamak için yağın hafif ısıtılarak kullanılması gerekir. Isıtılan yağ saç ve saç diplerine masaj yapılarak sürülür. 20 dakika boyunca masaj yapılarak saçlar ertesi gün yıkanmalıdır. İşlemin özellikle gece yatmadan önce yapılması bekleme süresi açısından daha uygundur. Saçlar için kayısı çekirdeği yağı kullanılan şampuana karıştırılarak da uygulanabilir.

Masaj Yapmak İçin: Kayısı çekirdeği yağı cilt tarafından çabuk emilme özelliğine sahip olduğu için masaj yağı olarak da kullanılabilir. Yağla yapılan masaj, stres, ağrı ve iltihaplara karşı faydalı olur.

Son Güncelleme : 27.07.2018 16:50:35

Kayısı Çekirdeği Yağı Kullanımı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Kayısı Çekirdeği Yağı Kullanımı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları, Göğüslere oluşan yağlar genellikle erkekleri ilgilendiren ve erkeklerde daha çok sorun haline gelen bir konudur. Bayanlarda bu sorun yağların belirgin hale gelmemesinden dolayı biraz daha az sorun olarak kabul edilmektedir. Bu bölgedek...
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan yağı saça nasıl uygulanır? Saçlar için oldukça faydalı olan yılan yağının kullanımı da son derece kolaydır. Kullanımına geçmeden önce yılan yağı, saçların ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayacak niteliktedir. İçerisinde yüksek oran...
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı, Mavi anemon çiçeği dünyada özellikle kuzey yarım kürede yetişme göstermektedir. İskoçya başta olmak üzere; Japonya da, Brezilya da gibi sıcaklığı düşük olan bölgelerde sıkça rastlanmaktadır. Bu bitki genellikle ılıman iklim b...
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki yağ oranı nasıl düşürülür, kanadaki yağ oranı, her insanın kanında bulunan ve hücre zarları ile bazı hormonların yapımında kullanılan bir maddedir. Kandaki yağ oranını, vücut kendi ürettiği gibi dışarıdan alınan besinlerle de yükselebilir. Me...
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar, Günümüzde kadınların en şikayetçi oldukları çıkmayan kurumuş yağ lekeleridir. Sırf bu yüzden çocukların dışarıda oynamaları yasak hale gelmiştir. Fakat TV de verdikleri reklamlarda genelde belli markalarla kurumuş yağ ...
Keratin Yağı
Keratin Yağı
Keratin Yağı, Keratin aslında vücudumuzda bazı yerlerimizde bulunan bir proteinin adıdır. Keratin yağı en çok saçlarda olmak üzere tırnaklar ve dişlerde kullanılmaktadır. Keratin yağını herhangi bir sarraftan kolaylıkla ve oldukça ucuz bir fiyata bul...
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı, Hamilelikte genellikle kullanılan badem yağı cilt bakımı ve onarımı için kullanılır. Birçok bayanın baş belası olan hamilelik çatlakları günümüzde hep sıkıntı olmuştur hatta çoğu genç kız çatlaklara hazır olmadığı iç...
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları, Nefis, sulu ve ağızları sulandıran tadının yanında çileğin sağlık yönünden de faydaları vardır. Çilek yağı genelde ilaç ve kozmetikte çok fazla derecede kullanılmaktadır. Çileğin tadı ve güzelliği, lezzeti ile göz nuru ...
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık yağının faydaları, Alabalık her balıktan farklı olarak omega 3 olarak çok zengin bir balıktır. Alabalık veya alabalık yağı çocukların ve gelişme çağındaki kişilerin tüketmeleri gereken önemli bir besindir. Ayrıca bütün insanlarda beyin ve ha...
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır, Keten tohumu çiğnenerek de yenilebilir fakat sert olması nedeniyle tam öğütülmediği için sindirilmeden vücuttan atılabilir. Fakat keten tohumunu öğüterek toz haline getirilerek suyla karıştırılarak tüketilebilir. ...
Ayı Yağı
Ayı Yağı
Ayı Yağı, günümüzde kullanım alanı pek bulunmamaktadır. Bu yağın kullanımı genellikle eski zamanlarda çok yoğundur. İnsanlar bu yağı genellikle deri yoluyla kullanırdı. Fakat yinede ağız yoluyla tüketenlerde vardır. Dinimiz yönünden bu hayvanın eti y...
Gaz Yağı
Gaz Yağı
Gaz Yağı, Gaz yağını hepimiz duymuşuzdur. Bu yağ eskilerde çok daha fazla miktarda kullanılmaktaydı. Yanıcı bir yağ olan gaz yağı petrol rafinelerinde petrolden sonra elde edilen bir yakıt türüdür. Benzin kadar yanıcı etkisi olmasa bile bu yağda yan...

 

Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Keratin Yağı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Ayı Yağı
Gaz Yağı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Katran Yağı Faydaları
Gres Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Kudret Narı Yağı
20 50 Motor Yağı
Acı Biber Yağı
Gliserin Yağı
Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır
Tatlı Elma Yağı
Kekik Yağı Nasıl Yapılır
Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Aloe Vera Yağı
Badem Yağı Sakal
Aynısefa Yağı
Zayıflama Yağları
Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır
Kabak Çekirdeği Yağı
Popüler İçerik
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı, Kişilerde oluşmakta olan sakal çıkmama sorunu kişiler için oldukça can sıkıcı bir durum olmaktadır. Her gün sakal tıraşı ...
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları, Günümüzde çok fazla duyduğumuz ve birçok insanın kullandığı ve bir o kadarda faydası bulunan katran yağı, birçok faydası ile bi...
Gres Yağı
Gres Yağı
Gres Yağı, makine parçalarında ve dişlilerde kullanılmakta olan bir yağ türüdür. Bu yağ eskilerden beri araç motorlarında, yük taşıma araçlarında, tra...
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı elma yağı bebeklerde nasıl kullanılır, Biz anne babalar, bebeğimiz olacağını öğrendiğimiz zaman çok heyecanlanırız, dünyalar bizim olur. Her şeyim...
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı, Kudret narı botanik bir meyve olarak bilinmektedir. Bu meyve bir çok farklı isme sahiptir. Bu isimlerden bazıları ise: Papara, acayi...
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı, Motor yağlarının üzerinde yazan 0-30, 0-40, 5-40, 10-40, 15-40, 5-50, 10-50, 15-50, 20-50, 10-60 gibi değerler yağın sıcak veya soğu...
Acı Biber Yağı
Acı Biber Yağı
Acı biber yağı, sırrı acısında saklı olan acı biberin yemeklere lezzet vermesinin yanı sıra cilt bakımı içinde etken maddelere sahiptir. Biber acılığı...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018