Kakao Yağı

Kakao Yağı

Kakao yağı, kakao ağacı meyvelerinden elde edilen doğal ve bitkisel yağlardan biridir. Raf ömrü oldukça uzun olan kakao yağı gıda sektöründe özellikle çikolata üretiminde sıkça kullanılmaktadır. Antioksidan özelliği olan kakao yağı cilt bakımında başarılı olduğundan kozmetik alanda da sıkça kullanılmaktadır. Nemlendirici özelliğinin yanı sıra cilt yaralarında da faydalıdır. Cilde doğal bir parlaklık kazandırır. Kakao yağı vücut sıcaklığında erime özelliğine sahiptir. 

Kakao Yağı Faydaları

Nemlendirici: Kakao yağı cilde sürülerek cilt üzerinde nemi sağlayacak bir bariyer oluşturur. Cildin daha yumuşak ve nemli bir görünüm kazanmasını sağlar. E vitamini içeriği sayesinde cildi besleyen yağ, hassas ciltler içinde uygundur. Herhangi bir yan etkiye neden olmaz. Kaşıntılı ve kuru ciltlerde güvenle kullanılabilir. Güneş yanığı sonrası ciltte oluşan kuruluğa ve ağrıya karşı iyi gelir.

Yaralara karşı: Kakao yağı ciltte meydana gelen tahrişe, kuruluğa karşı besleyici etki sağlar. Ciltte oluşan yaraların hızla iyileşmesine yardımcı olur. Yanıklara karşıda kullanılabilir. Kaşıntıyı hafifletir, yaralı bölgenin yumuşamasını sağlayarak yaşanan ağrı hissini azaltır.

Çatlaklara karşı: Çatlaklara karşı faydalı bir bitkisel yağ olan kakao yağı, özellikle gebelik döneminde aşırı gerilme sebebiyle oluşan çatlaklarda kullanılabilir. Çatlaklara karşı alınabilecek doğal bir önlemdir. Gün içinde çatlama riski yüksek olan bölgelere sürülebilir. A ve B grubu vitaminler, C ve E vitamini bakımından mükemmel bir kaynaktır.

Çatlayan dudaklar için: Hava koşulları nedeniyle dudaklarda oluşan çatlaklar için kullanılabilecek bir yağdır. Günde bir iki defa çatlayan dudaklara sürüldüğünde dudakların yumuşamasını sağlar.

Antioksidan: Serbest radikallerin cilt hücrelerine verdiği zararları azaltır. Cilt hücrelerinin yıpranması erken yaşlanmayı beraberinde getirir. Ciltte istenmeyen kırışıklıklar oluşur ve yaş normalden daha fazla görülebilir. Antioksidan bu süreci yavaşlatır. Bu sürecin yavaşlatılması içinde kakao yağı kullanılabilir. 

Cilt iyileştirici: Bu konuda yeterli çalışma olmamasına rağmen kakao yağının egzama ve deri iltihabına karşı iyi geldiği düşünülür.

Bronz ten: Bronzlaşmak için kullanılabilecek doğal bir yağdır. Kalıcı bronzluk sağlarken cildin nem dengesini koruma altına alır. Ancak güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyucu etkisi olmadığından kullanılırken dikkatli olunması gerekir. 

Masaj: Kakao yağı kullanılarak cilde yapılan masaj rahatlama sağlarken stresi azaltır. Bağışıklık sistemini 
destekler. 

Ağız yaraları: Ağız içinde oluşan aft tarzı yaralar için kakao yağından yararlanılabilir. Yaraların üzerine damlatılarak kullanılabilir.

Tıraş jeli: Cildi nemlendirici özelliği olan kakao yağı doğal bir tıraş jeli olarak kullanılabilir. Özellikle duştan sonra cilde sürüldüğünde cildin nemini sağlar ve cilt tarafından kolayca emilir.

Kalp sağlığını korur: Bitki özlü doymuş yağlar kalp ve damar hastalıklarının gelişme riskini azaltır. Kakao yağı kalp ve damar hastalıklarına karşı korunmak için kullanılabilecek yağlardan biridir. Damar sertliği riskini azaltan yağ kalp krizi riskini de azaltıcı etkiye sahiptir.

Kabızlık: Sindirim sisteminin aktif çalışması için tercih edilebilir. Doğal bir müshil etkisi yaratır. Kabızlıkla mücadele etmek için kullanılabilecek yağlardan biridir.

Yorgunluk: Kakao yağı saç üzerinde sağlamış olduğu faydalar nedeniyle saç kremi ve birçok şampuan içinde kullanılmaktadır. Saçların kuvvetlenmesini, parlaklık kazanmasını sağlarken, güneşin vermiş olduğu zararları en aza indirir. 

Yorgunluk: Kronik yorgunluk problemi yaşayan kişilerin yaşam kalitesini yükseltmek, iş verimini arttırmak için kullanılabilecek bir yağdır. Kakao yağı kullanılarak kronik yorgunluk belirtileri hafifletilebilir.

Kakao Yağı Zararları

Kakao yağı insan sağlığı için her ne kadar faydalı bir yağ olsa da bazı durumlarda yan etkilere sebep olabilir. Dikkatli kullanılması ve sürekli kullanımdan kaçınılması gerekir.

Obezite: Kakao yağı kalori bakımından yüksek içeriğe sahiptir. Sürekli ve fazla kullanılması obeziteye sebep olabilir. Vücutta içeriğini arttırır. Kilo alımına neden olur. Kolesterolü de arttırma riski bulunmaktadır.

Cilt alerjisi: Cilt bakımı ve sağlığı için faydaları azımsanmayacak kadar çok olan kakao yağı bazı ciltlerde alerjiye sebep olabilir. Ciltte kabuklanma, soyulma, şişme, kızarıklık, tahriş gibi reaksiyonlara yol açabilir.

Kalp sorunları: Kalp sağlığını destekleyen bir yağ olmasına rağmen kolesterolü yükseltebileceğinden dolayı kalp rahatsızlıkları, diyabet hastalığı, kan dolaşımı sorunları gibi problemlere yol açabilir. 

Kakao yağı bu yan etkiler haricinde nefes almada güçlük, göğüs ağrısı, kabızlık, bebeklerde kolik, sindirim şikayetlerine yol açabilir
Son Güncelleme : 15.07.2018 02:03:24

Kakao Yağı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Kakao Yağı"
kızlarr katı kakao yani gerçekten mucize gibi. Bana çok iyi geldi. Ben doa kozmetikten almaya başladım piyasada en çok doayla ilgili yorum okudum :D:D
Zeynep . 31.10.2016
CEVAP YAZ
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları, Göğüslere oluşan yağlar genellikle erkekleri ilgilendiren ve erkeklerde daha çok sorun haline gelen bir konudur. Bayanlarda bu sorun yağların belirgin hale gelmemesinden dolayı biraz daha az sorun olarak kabul edilmektedir. Bu bölgedek...
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan yağı saça nasıl uygulanır? Saçlar için oldukça faydalı olan yılan yağının kullanımı da son derece kolaydır. Kullanımına geçmeden önce yılan yağı, saçların ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayacak niteliktedir. İçerisinde yüksek oran...
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı, Mavi anemon çiçeği dünyada özellikle kuzey yarım kürede yetişme göstermektedir. İskoçya başta olmak üzere; Japonya da, Brezilya da gibi sıcaklığı düşük olan bölgelerde sıkça rastlanmaktadır. Bu bitki genellikle ılıman iklim b...
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki yağ oranı nasıl düşürülür, kanadaki yağ oranı, her insanın kanında bulunan ve hücre zarları ile bazı hormonların yapımında kullanılan bir maddedir. Kandaki yağ oranını, vücut kendi ürettiği gibi dışarıdan alınan besinlerle de yükselebilir. Me...
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar, Günümüzde kadınların en şikayetçi oldukları çıkmayan kurumuş yağ lekeleridir. Sırf bu yüzden çocukların dışarıda oynamaları yasak hale gelmiştir. Fakat TV de verdikleri reklamlarda genelde belli markalarla kurumuş yağ ...
Keratin Yağı
Keratin Yağı
Keratin Yağı, Keratin aslında vücudumuzda bazı yerlerimizde bulunan bir proteinin adıdır. Keratin yağı en çok saçlarda olmak üzere tırnaklar ve dişlerde kullanılmaktadır. Keratin yağını herhangi bir sarraftan kolaylıkla ve oldukça ucuz bir fiyata bul...
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı, Hamilelikte genellikle kullanılan badem yağı cilt bakımı ve onarımı için kullanılır. Birçok bayanın baş belası olan hamilelik çatlakları günümüzde hep sıkıntı olmuştur hatta çoğu genç kız çatlaklara hazır olmadığı iç...
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları, Nefis, sulu ve ağızları sulandıran tadının yanında çileğin sağlık yönünden de faydaları vardır. Çilek yağı genelde ilaç ve kozmetikte çok fazla derecede kullanılmaktadır. Çileğin tadı ve güzelliği, lezzeti ile göz nuru ...
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık yağının faydaları, Alabalık her balıktan farklı olarak omega 3 olarak çok zengin bir balıktır. Alabalık veya alabalık yağı çocukların ve gelişme çağındaki kişilerin tüketmeleri gereken önemli bir besindir. Ayrıca bütün insanlarda beyin ve ha...
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır, Keten tohumu çiğnenerek de yenilebilir fakat sert olması nedeniyle tam öğütülmediği için sindirilmeden vücuttan atılabilir. Fakat keten tohumunu öğüterek toz haline getirilerek suyla karıştırılarak tüketilebilir. ...
Ayı Yağı
Ayı Yağı
Ayı Yağı, günümüzde kullanım alanı pek bulunmamaktadır. Bu yağın kullanımı genellikle eski zamanlarda çok yoğundur. İnsanlar bu yağı genellikle deri yoluyla kullanırdı. Fakat yinede ağız yoluyla tüketenlerde vardır. Dinimiz yönünden bu hayvanın eti y...
Gaz Yağı
Gaz Yağı
Gaz Yağı, Gaz yağını hepimiz duymuşuzdur. Bu yağ eskilerde çok daha fazla miktarda kullanılmaktaydı. Yanıcı bir yağ olan gaz yağı petrol rafinelerinde petrolden sonra elde edilen bir yakıt türüdür. Benzin kadar yanıcı etkisi olmasa bile bu yağda yan...

 

Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Keratin Yağı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Ayı Yağı
Gaz Yağı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Katran Yağı Faydaları
Gres Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Kudret Narı Yağı
20 50 Motor Yağı
Acı Biber Yağı
Gliserin Yağı
Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır
Tatlı Elma Yağı
Kekik Yağı Nasıl Yapılır
Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Aloe Vera Yağı
Badem Yağı Sakal
Aynısefa Yağı
Zayıflama Yağları
Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır
Kabak Çekirdeği Yağı
Popüler İçerik
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı, Kişilerde oluşmakta olan sakal çıkmama sorunu kişiler için oldukça can sıkıcı bir durum olmaktadır. Her gün sakal tıraşı ...
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları, Günümüzde çok fazla duyduğumuz ve birçok insanın kullandığı ve bir o kadarda faydası bulunan katran yağı, birçok faydası ile bi...
Gres Yağı
Gres Yağı
Gres Yağı, makine parçalarında ve dişlilerde kullanılmakta olan bir yağ türüdür. Bu yağ eskilerden beri araç motorlarında, yük taşıma araçlarında, tra...
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı elma yağı bebeklerde nasıl kullanılır, Biz anne babalar, bebeğimiz olacağını öğrendiğimiz zaman çok heyecanlanırız, dünyalar bizim olur. Her şeyim...
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı, Kudret narı botanik bir meyve olarak bilinmektedir. Bu meyve bir çok farklı isme sahiptir. Bu isimlerden bazıları ise: Papara, acayi...
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı, Motor yağlarının üzerinde yazan 0-30, 0-40, 5-40, 10-40, 15-40, 5-50, 10-50, 15-50, 20-50, 10-60 gibi değerler yağın sıcak veya soğu...
Acı Biber Yağı
Acı Biber Yağı
Acı biber yağı, sırrı acısında saklı olan acı biberin yemeklere lezzet vermesinin yanı sıra cilt bakımı içinde etken maddelere sahiptir. Biber acılığı...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018