Papatya Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Papatya yağı, saçı ve cildi besleyen doğal bir üründür. Papatya yapraklarının zeytinyağı ile karıştırılmasıyla elde edilen bu yağ, nemlendirici ve onarıcı özellikleriyle dikkat çeker. Kullanımı kolaydır ve evde de hazırlanabilir.
Papatya Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
04 Eylül 2024

Papatya Yağı


Papatya yağı, saç ve cilt üzerindeki iyileştirici ve güzelleştirici etkileriyle bilinen doğal ve bitkisel bir yağ çeşididir. Evde hazırlanabileceği gibi, doğal içerikler satan birçok noktadan temin edilebilir. Ülkemizde yaygın olarak kullanılan papatya yağı, Akdeniz Bölgesi'nde ve kışların ılık geçtiği yerlerde sıkça yetişen papatyadan tamamen doğal bir şekilde elde edilir. Saçtaki ve ciltteki yumuşatıcı, onarıcı etkisinden dolayı saç ve cilt kremlerinde, şampuanlarda ve sabunlarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Papatya Yağı Nasıl Yapılır?


Papatya yağı, bitkisel içerikler satan yerlerden satın alınabileceği gibi evde de kolayca hazırlanabilir. Bir poşet papatyanın yaprakları ayrıldıktan sonra bir kavanozun yarısına kadar zeytinyağı (yaklaşık 250 ml) doldurulur ve kalan kısma su eklenir. Ardından papatya yaprakları bu karışımın içine eklenir ve 2 hafta güneş alan bir noktada bekletilir. Hazır olan karışım bir süzgeç ya da tülbent ile süzüldükten sonra kullanılabilir.

Papatya Yağı Nasıl Kullanılır?


Papatya yağını elleriniz için kullanacaksanız, elinize damlatarak yaymanız yeterlidir. Eğer yüzünüz için kullanmak istiyorsanız, pamuğa damlatarak yüzünüze dairesel hareketlerle sürebilirsiniz. Saçta renk açıcı etkiye sahip olduğu için saçınızda kullanırken dikkatli olmalısınız. Papatya yağını saçınıza uyguladıktan sonra birkaç dakika bekletebilir ve durulayabilirsiniz. Saçta uzun süre kaldığında renk açıcı etkisi artacaktır.

Ayrıca yüzünüz veya saçlarınız için hazırladığınız, kullandığınız maskelerin, kremlerin içine papatya yağı damlatarak daha etkili ve yumuşatıcı bir karışım elde edebilirsiniz.

Papatya Yağının Faydaları Nelerdir?

Papatya yağı, nemlendirici ve onarıcı etkisinden dolayı kozmetik sektöründe oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Doğal ve bitkisel bir yumuşatıcı, nemlendirici olarak kullanılabileceği gibi, ciltteki ve saçtaki renk açıcı etkisinden dolayı da tercih edilebilir. Genel olarak papatya yağının faydaları şunlardır:

  • Saç derisini temizleme
  • Saç dökülmesini önleme
  • Saç köklerini güçlendirme
  • Cildi yumuşatma ve nemlendirme
  • Cilde parlaklık verme
  • Sürüldüğü bölgedeki ağrıyı dindirme

Papatya Yağının Zararları Nelerdir?

Papatya yağı, nadir de olsa zararlı olabilmektedir. Özellikle cildi hassas veya polen alerjisi gibi alerjilere sahip olanlarda kızarıklıklara ve tahrişlere sebep olabilir. Bunu test edebilmek için papatya yağını ellerinizden veya yüzünüzden önce bileğinize veya cildinizin benzer bir noktasına uygulayabilir, bir süre durulamadan cildiniz üzerindeki etkilerini gözlemleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Hansa 10 Nisan 2024 Çarşamba

Papatya yağını nereden bulabilirim? Ben de cildim için bu yağı alıp kullanmak istiyorum. Faydalarını inşallah göreceğim. Eğer düzenli kullanırsam göreceğime inanıyorum.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Hansa,

Papatya yağını aktarlarda, doğal ürün satan dükkanlarda veya online alışveriş sitelerinde bulabilirsiniz. Düzenli kullanımın faydalarını görebileceğinize ben de inanıyorum. Cildinize iyi gelecektir. ޞimdiden iyi kullanımlar dilerim!

Sevgiler,

2. Cevap
cevap
Übeydullah

Merhabalar, papatya yağını çoğu attarda bulabilirsiniz. Papatya yağı ciltte em parlaklık hem de pürüzsüzlük sağlayacaktır.

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Mısır Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Mısır Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Deve Dikeni Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Deve Dikeni Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Kinoa Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Kinoa Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gomalak Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Gomalak Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Defne Yağı Faydaları Nelerdir?
Defne Yağı Faydaları Nelerdir?