Sedir Yağı

Sedir Yağı

Sedir yağı, çamgiller familyasından olan cedrus türünde olan sedir ağacından elde edilen bir yağdır. Hoş kokulu, yapraklarını dökmeyen, yayvan dallarıyla ilgi çeken ağaçlar dört tür olur. Bu çeşitlerin üçü Akdeniz bölgesinde, diğeri Himalaya dağlarında yetişir. Çoğu bölgede süs ağacı olarak yetiştirilmektedir. Olgunlaştıklarında fıçı şeklinde, yeşil veya morumsu kahverengi olan kozalakları karakteristik özellikleridir. Sedir yağı Fas ve Amerikan sedir ağacından damıtma yoluyla elde edilir. Kokusu odunsu olan yağın cilt üzerinde canlandırıcı, uyarıcı ve tonik etkisi bulunur. Saçlarda kepek sorununda, saç tellerinin güçlendirilmesinde, yağlı ciltlerde, egzama sorununda, akne tedavisinde faydalı olan bir yağdır. Stresi giderici etkileri vardır. Bunun dışında bronşit tedavisinde, idrar yolları iltihabı, öksürük, korku, sinirlilik, sivilce, nevralji, ciltte kaşıntı sorunlarında kullanılır. Sedir yağının kullanımı genellikle haricen cilde sürülerek olur.

Vücut için yararlı olan yağ asitlerini içeren sedir yağı, bu açıdan önemlidir. Gama linolenik asit olarak bilinen GLA-PLA % 20-27 oranında, Linoleik asit yani omega 6 yağ asidi % 40-47 oranında bulunur. Sibirya sedir yağı, günümüzde bilinen en zengin doğal antioksidan kaynağıdır. İçeriğinde karoten, E vitamini, manganez, çinko, demir, bakır, K vitamini, B ve P vitamini, fosfor ve selenyum bulunur. Özellikle gastrit ve ülser gibi mide sorunlarında, kilo kontrolünde, bağırsak sorunlarında, kan dolaşımıyla ilgili sorunlarda, kolesterol yüksekliğinde, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde tavsiye edilmektedir.

Sedir yağı faydaları nelerdir?

  • Sedir yağının en bilinen yararlı etkileri saç dökülmesini önlemesi ve saçlı deride kepeklenme sorununu tedavi etmesidir. Bu yakınmalarda sedir yağıyla saçlara yapılacak friksiyon yararlı oluyor. Kısa sürede saçlardaki dökülme sona eriyor.
  • Ciltteki akne ve sivilce sorunlarında da kullanımı yaygındır.
  • Güneşin etkisiyle ciltte oluşan renklenmelerde de, sedir yağının etkilerinden yararlanabilirsiniz.
  • Cilt sorunlarından olan egzama içinde yararlı bir yağdır.
  • Özellikle yağlı ciltlerde yağ dengesinin korunmasında etkili olur.
  • Strese karşı sedir yağından destek alabilirsiniz.
  • Hiperaktivite sorunu olan çocuklarda yararlı etkileri vardır.
  • Mide rahatsızlıklarında, özellikle peptik ülser ve gastrit sorunlarında, on iki parmak bağırsağı ülserinde kullanılır.
  • Ciltteki yaşlanma etkilerini azaltır.
  • Yüksek tansiyon ve kolesterol değerlerini dengelemek için kullanılır. Bu etkisiyle kalp krizini önlemede yararlı olur.
  • Sedir yağının güçlü bir antiseptik özelliği bulunmaktadır.

Sedir yağı kullanımı

Sedir yağı ciltteki egzama, öksürük gibi sorunlarda sıcak suyla buhar distilasyonu ile kullanılmaktadır. Haricen kullanımında cilde masaj yapılır. Ayrıca 1 tatlı kaşığı sedir yağı, 300 ml sıcak suyla demlenerek te tüketilebilir. Sedir yağının güneş görmeyen yerde muhafaza edilmesi gerekir. Ayrıca hamile olan, emziren kadınlarda kullanımı sakıncalıdır. Doktora danışılarak kullanılması tavsiye edilir.

Son Güncelleme : 30.08.2018 18:53:36

Sedir Yağı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Sedir Yağı"
Merhaba ben lise öğrencisiyim ancak sivilcelerim yüzünden artık okula gitmek istemiyorum koz arkadaşlarım arasında alay konusu oldum her gün yeni çıkan sivilcele isim veriyorlar ve yüzüm kıpkırmızı en son artık sedir yağını denemek istiyorum bir arkadaşım söyledi. Ancak etkili kullanımı nasıldır sürüp ne kadar bekletmek gerekir?
Müvellâ . 29.10.2018 21:34:03
CEVAP YAZ
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları, Göğüslere oluşan yağlar genellikle erkekleri ilgilendiren ve erkeklerde daha çok sorun haline gelen bir konudur. Bayanlarda bu sorun yağların belirgin hale gelmemesinden dolayı biraz daha az sorun olarak kabul edilmektedir. Bu bölgedek...
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan yağı saça nasıl uygulanır? Saçlar için oldukça faydalı olan yılan yağının kullanımı da son derece kolaydır. Kullanımına geçmeden önce yılan yağı, saçların ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayacak niteliktedir. İçerisinde yüksek oran...
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı, Mavi anemon çiçeği dünyada özellikle kuzey yarım kürede yetişme göstermektedir. İskoçya başta olmak üzere; Japonya da, Brezilya da gibi sıcaklığı düşük olan bölgelerde sıkça rastlanmaktadır. Bu bitki genellikle ılıman iklim b...
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki yağ oranı nasıl düşürülür, kanadaki yağ oranı, her insanın kanında bulunan ve hücre zarları ile bazı hormonların yapımında kullanılan bir maddedir. Kandaki yağ oranını, vücut kendi ürettiği gibi dışarıdan alınan besinlerle de yükselebilir. Me...
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar, Günümüzde kadınların en şikayetçi oldukları çıkmayan kurumuş yağ lekeleridir. Sırf bu yüzden çocukların dışarıda oynamaları yasak hale gelmiştir. Fakat TV de verdikleri reklamlarda genelde belli markalarla kurumuş yağ ...
Keratin Yağı
Keratin Yağı
Keratin Yağı, Keratin aslında vücudumuzda bazı yerlerimizde bulunan bir proteinin adıdır. Keratin yağı en çok saçlarda olmak üzere tırnaklar ve dişlerde kullanılmaktadır. Keratin yağını herhangi bir sarraftan kolaylıkla ve oldukça ucuz bir fiyata bul...
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı, Hamilelikte genellikle kullanılan badem yağı cilt bakımı ve onarımı için kullanılır. Birçok bayanın baş belası olan hamilelik çatlakları günümüzde hep sıkıntı olmuştur hatta çoğu genç kız çatlaklara hazır olmadığı iç...
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları, Nefis, sulu ve ağızları sulandıran tadının yanında çileğin sağlık yönünden de faydaları vardır. Çilek yağı genelde ilaç ve kozmetikte çok fazla derecede kullanılmaktadır. Çileğin tadı ve güzelliği, lezzeti ile göz nuru ...
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık yağının faydaları, Alabalık her balıktan farklı olarak omega 3 olarak çok zengin bir balıktır. Alabalık veya alabalık yağı çocukların ve gelişme çağındaki kişilerin tüketmeleri gereken önemli bir besindir. Ayrıca bütün insanlarda beyin ve ha...
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır, Keten tohumu çiğnenerek de yenilebilir fakat sert olması nedeniyle tam öğütülmediği için sindirilmeden vücuttan atılabilir. Fakat keten tohumunu öğüterek toz haline getirilerek suyla karıştırılarak tüketilebilir. ...
Ayı Yağı
Ayı Yağı
Ayı Yağı, günümüzde kullanım alanı pek bulunmamaktadır. Bu yağın kullanımı genellikle eski zamanlarda çok yoğundur. İnsanlar bu yağı genellikle deri yoluyla kullanırdı. Fakat yinede ağız yoluyla tüketenlerde vardır. Dinimiz yönünden bu hayvanın eti y...
Gaz Yağı
Gaz Yağı
Gaz Yağı, Gaz yağını hepimiz duymuşuzdur. Bu yağ eskilerde çok daha fazla miktarda kullanılmaktaydı. Yanıcı bir yağ olan gaz yağı petrol rafinelerinde petrolden sonra elde edilen bir yakıt türüdür. Benzin kadar yanıcı etkisi olmasa bile bu yağda yan...

 

Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Keratin Yağı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Ayı Yağı
Gaz Yağı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Katran Yağı Faydaları
Gres Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Kudret Narı Yağı
20 50 Motor Yağı
Acı Biber Yağı
Gliserin Yağı
Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır
Tatlı Elma Yağı
Kekik Yağı Nasıl Yapılır
Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Aloe Vera Yağı
Badem Yağı Sakal
Aynısefa Yağı
Zayıflama Yağları
Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır
Kabak Çekirdeği Yağı
Popüler İçerik
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı, Kişilerde oluşmakta olan sakal çıkmama sorunu kişiler için oldukça can sıkıcı bir durum olmaktadır. Her gün sakal tıraşı ...
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları, Günümüzde çok fazla duyduğumuz ve birçok insanın kullandığı ve bir o kadarda faydası bulunan katran yağı, birçok faydası ile bi...
Gres Yağı
Gres Yağı
Gres Yağı, makine parçalarında ve dişlilerde kullanılmakta olan bir yağ türüdür. Bu yağ eskilerden beri araç motorlarında, yük taşıma araçlarında, tra...
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı elma yağı bebeklerde nasıl kullanılır, Biz anne babalar, bebeğimiz olacağını öğrendiğimiz zaman çok heyecanlanırız, dünyalar bizim olur. Her şeyim...
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı, Kudret narı botanik bir meyve olarak bilinmektedir. Bu meyve bir çok farklı isme sahiptir. Bu isimlerden bazıları ise: Papara, acayi...
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı, Motor yağlarının üzerinde yazan 0-30, 0-40, 5-40, 10-40, 15-40, 5-50, 10-50, 15-50, 20-50, 10-60 gibi değerler yağın sıcak veya soğu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018