Susam Yağı

Susam Yağı

Susam yağı, susam tohumlarının preslenmesi sonucunda oluşan susam yağı, sağlık için pek çok faydası vardır. Aynı zamanda susam yağının kullanımı çok eski yıllara dayanmaktadır. Susam yağı denildiği zaman herkesin aklına ilk olarak vücut güzelliği ve saç bakımı gelmektedir. Aynı zamanda kemiklere de iyi gelen susma yağı, dişlerin kuvvetlenmesine de fayda sağlamaktadır. Susam tohumlardan elde edilen bu bitkisel yağ yüksek oranda potasyum, fosfor, demir, kalsiyum B vitaminlerini bünyesinde barındırır. Hücre yenileyici özelliği vardır ve hasar görmüş hücrelerin yenilenmesinde fayda sağlar. Bu nedenden dolayı da cilt bakımı ve cilt maskelerinin içerisinde susam yağını yer verilir.

Susam yağını sağlık bir cilt yapısı için kullanmak istiyorsanız mutlaka her banyo öncesi cildinize sürmenizi tavsiye ederiz. Bunun için susam yağını ister tek başına isterseniz de badem veya zeytinyağı ile karıştırıp cildinize masaj eşliğinde uygulayabilirsiniz. Yarım saat kadar susam yağını cildinizde bekletip ardından ılık su ile duşa girmeniz fayda sağlayacaktır.

Saçların daha kuvvetli olması ve gürleşmesi için susam yağı ile saçlara masaj yapılabilir. Bu işlem saç köklerine de fayda sağlayacaktır ve saçlar da oluşan kepeklenme sorununu giderecektir. Saçların kökten uca yenilenmesinde fayda sağlar ve saçlara nem verir. Ancak bu işlemi uygularken saç köklerinize kesinlikle tırnaklarınız ile masaj yapmamalısınız. parmak uçlarının etli kısımları le masaj yapılması daha sağlıklı olacaktır. Tırnak aralarında veya tırnakta olası kir veya mikrop varsa saç köklerinize geçip saçlarının dökülmesine ve saç derisi hastalığına neden olabilir.

Susam Yağının Faydaları

  • Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde fayda sağlar ve hastalıklara karşı savunma sağlar.
  • Susam yağı bağırsak kanserine iyi geldiği gibi kanseri de önleyici etkisi vardır.
  • Yorgunluğa iyi gelir ve kişilere enerji verir.
  • Ciltte meydana gelmiş yara ve çiziklerin iyileşmesinde faydalıdır.
  • Mantar hastalığı sorununa karşı susam yağı kullanılabilir. Enfeksiyon hastalıklarına karşı iyi geldiği gibi hastalığın ilerlemesini de önlemektedir.
  • Şeker hastalığına karşı önleyicidir ve hastalığın etkilerini azaltıcı yönü vardır.
  • Kirpik, kaç ve saçların güçlenmesinde etkilidir.
  • Susam yağının müshil etkisinden faydalanılabilir.
  • Tırnak sorunun iyileşmesinde fayda sağlar ve tırnakların sağlıklı olmasında etkilidir.
  • Saçlarda meydana gelen kepeklenme sorununu giderir ve saçları besler.
  • Saç kökü yağını dengeler ve aşırı yağlanmayı önler.
  • Eklem ağrılarının giderilmesi için bölgeye susam yağı ile masaj yapılması önerilir.
  • Kuru cilt yapısına sahip kişiler için susma yağı etkilidir. Cildin kuruluğunu giderir ve yağ oranını denge de tutar.
  • Kolesterol ve yüksek tansiyon sorununa iyi gelir.
  • Güçsüz saçların kuvvetlenmesinde fayda sağlar ve saçın ısıya karşı olan dayanıklılık gücünü arttırır.
  • Saç köklerinde oluşan kaşıntı ve yaraların iyileşmesinde susam yağı harici olarak kullanılabilir.

Susam Yağının Zararları

Susam yağı dahili olarak kullanıldığı zaman kişilerde kilo sorununa neden olabilir. Saf yağ oranı fazla olduğu için ve de protein ağırlıklı olmasından dolayı kilo sorununa yol açabilir.

Susam yağı bazı kişilerde alerjiye nende olabilir. Bunun için harici kullanımlarda cilt yapısı çok hassas olan kişilerin dikkatli kullanmaları veya alerji testi yaptırmaları önerilir. Aynı zamanda susam yağının aşırı tüketimi kişiler cilt problemlerine de neden olabilir. Bilhassa sivilce ve kızarıklıkların oluşmasına yol açabilir. Bunun için düzenli ve dikkatli kullanılması tavsiye edilir.

Kullanımı

Susam yağı pek çok faydası olan yağ çeşitlerinden biridir. Nemlendirici olarak eğer susam yağını kullanmak istiyorsanız banyonun ardından vücut nemini kaybetmeden susam yağı ile masaj yapılabilir. Bunun için vücudun hafif ıslak olması susam yağının vücuda emilimi hızlandıracaktır. Susam yağını saç bakımından tercih ediyorsanız badem yağı veya zeytinyağı ile beraber karıştırıp saç köklerine masaj yapabilirsiniz. Saçların kök kısımlarına parmak uçlarınız ile yağı masaj yaparak uyguladıktan sonra saçların uç kısımlarına da yağdan sürmenizi tavsiye ederiz.

Harici ve dahili olarak kullanımı mümkün olan susam yağını eğer harici olarak kullanmak istiyorsanız yukarıda belirttiğimiz şekilde uygulayabilirsiniz.

Dahili olarak kullanmak isteyen kişiler ise mutlaka öncelikle doktorlarına danışmaları gerekir. Doktor izninin ardından susam yağını bir çay bardağı suyun içerisine bir çay kaşığı susam yağı ilavesi yapılıp karıştırılır ve bir kaç dakika bekletilir. Ardından hazırlanılan karışımı sabahları aç karnına tüketilebilir. Ancak bu işlemi on yaş ve altı küçük çocuklara uygulamanız gerekir.

Son Güncelleme : 23.09.2018 22:17:24

Susam Yağı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Susam Yağı"
Susam yağı ile ilgili verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Nemlendirici etkisini gerçekten merak ettim deneyeceğim, susam yağının bize çok faydası var gayet işe yarar bir yağ. Bu yağı yemeklerde kullanabileceğimiz bir tarif var mı.
Sude . 08.09.2018 07:36:54
CEVAP YAZ
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları, Göğüslere oluşan yağlar genellikle erkekleri ilgilendiren ve erkeklerde daha çok sorun haline gelen bir konudur. Bayanlarda bu sorun yağların belirgin hale gelmemesinden dolayı biraz daha az sorun olarak kabul edilmektedir. Bu bölgedek...
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan yağı saça nasıl uygulanır? Saçlar için oldukça faydalı olan yılan yağının kullanımı da son derece kolaydır. Kullanımına geçmeden önce yılan yağı, saçların ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayacak niteliktedir. İçerisinde yüksek oran...
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı, Mavi anemon çiçeği dünyada özellikle kuzey yarım kürede yetişme göstermektedir. İskoçya başta olmak üzere; Japonya da, Brezilya da gibi sıcaklığı düşük olan bölgelerde sıkça rastlanmaktadır. Bu bitki genellikle ılıman iklim b...
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki yağ oranı nasıl düşürülür, kanadaki yağ oranı, her insanın kanında bulunan ve hücre zarları ile bazı hormonların yapımında kullanılan bir maddedir. Kandaki yağ oranını, vücut kendi ürettiği gibi dışarıdan alınan besinlerle de yükselebilir. Me...
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar, Günümüzde kadınların en şikayetçi oldukları çıkmayan kurumuş yağ lekeleridir. Sırf bu yüzden çocukların dışarıda oynamaları yasak hale gelmiştir. Fakat TV de verdikleri reklamlarda genelde belli markalarla kurumuş yağ ...
Keratin Yağı
Keratin Yağı
Keratin Yağı, Keratin aslında vücudumuzda bazı yerlerimizde bulunan bir proteinin adıdır. Keratin yağı en çok saçlarda olmak üzere tırnaklar ve dişlerde kullanılmaktadır. Keratin yağını herhangi bir sarraftan kolaylıkla ve oldukça ucuz bir fiyata bul...
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı, Hamilelikte genellikle kullanılan badem yağı cilt bakımı ve onarımı için kullanılır. Birçok bayanın baş belası olan hamilelik çatlakları günümüzde hep sıkıntı olmuştur hatta çoğu genç kız çatlaklara hazır olmadığı iç...
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları, Nefis, sulu ve ağızları sulandıran tadının yanında çileğin sağlık yönünden de faydaları vardır. Çilek yağı genelde ilaç ve kozmetikte çok fazla derecede kullanılmaktadır. Çileğin tadı ve güzelliği, lezzeti ile göz nuru ...
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık yağının faydaları, Alabalık her balıktan farklı olarak omega 3 olarak çok zengin bir balıktır. Alabalık veya alabalık yağı çocukların ve gelişme çağındaki kişilerin tüketmeleri gereken önemli bir besindir. Ayrıca bütün insanlarda beyin ve ha...
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır, Keten tohumu çiğnenerek de yenilebilir fakat sert olması nedeniyle tam öğütülmediği için sindirilmeden vücuttan atılabilir. Fakat keten tohumunu öğüterek toz haline getirilerek suyla karıştırılarak tüketilebilir. ...
Ayı Yağı
Ayı Yağı
Ayı Yağı, günümüzde kullanım alanı pek bulunmamaktadır. Bu yağın kullanımı genellikle eski zamanlarda çok yoğundur. İnsanlar bu yağı genellikle deri yoluyla kullanırdı. Fakat yinede ağız yoluyla tüketenlerde vardır. Dinimiz yönünden bu hayvanın eti y...
Gaz Yağı
Gaz Yağı
Gaz Yağı, Gaz yağını hepimiz duymuşuzdur. Bu yağ eskilerde çok daha fazla miktarda kullanılmaktaydı. Yanıcı bir yağ olan gaz yağı petrol rafinelerinde petrolden sonra elde edilen bir yakıt türüdür. Benzin kadar yanıcı etkisi olmasa bile bu yağda yan...

 

Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Keratin Yağı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Ayı Yağı
Gaz Yağı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Katran Yağı Faydaları
Gres Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Kudret Narı Yağı
20 50 Motor Yağı
Acı Biber Yağı
Gliserin Yağı
Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır
Tatlı Elma Yağı
Kekik Yağı Nasıl Yapılır
Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Aloe Vera Yağı
Badem Yağı Sakal
Aynısefa Yağı
Zayıflama Yağları
Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır
Kabak Çekirdeği Yağı
Popüler İçerik
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı, Kişilerde oluşmakta olan sakal çıkmama sorunu kişiler için oldukça can sıkıcı bir durum olmaktadır. Her gün sakal tıraşı ...
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları, Günümüzde çok fazla duyduğumuz ve birçok insanın kullandığı ve bir o kadarda faydası bulunan katran yağı, birçok faydası ile bi...
Gres Yağı
Gres Yağı
Gres Yağı, makine parçalarında ve dişlilerde kullanılmakta olan bir yağ türüdür. Bu yağ eskilerden beri araç motorlarında, yük taşıma araçlarında, tra...
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı elma yağı bebeklerde nasıl kullanılır, Biz anne babalar, bebeğimiz olacağını öğrendiğimiz zaman çok heyecanlanırız, dünyalar bizim olur. Her şeyim...
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı, Kudret narı botanik bir meyve olarak bilinmektedir. Bu meyve bir çok farklı isme sahiptir. Bu isimlerden bazıları ise: Papara, acayi...
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı, Motor yağlarının üzerinde yazan 0-30, 0-40, 5-40, 10-40, 15-40, 5-50, 10-50, 15-50, 20-50, 10-60 gibi değerler yağın sıcak veya soğu...
Acı Biber Yağı
Acı Biber Yağı
Acı biber yağı, sırrı acısında saklı olan acı biberin yemeklere lezzet vermesinin yanı sıra cilt bakımı içinde etken maddelere sahiptir. Biber acılığı...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018