Avakado Yağı

Avakado Yağı

Avakado yağı, avakado Aztek uygarlığı zamanından beri bilinen bir meyvedir ve adını Aztek uygarlığından alır. Lezzetli ve bir o kadar da besin değeri yüksek olan avakadonun güçlü bir afrodizyaktır. Enerji değeri oldukça yüksek bir meyve olan avakado yağ ve protein açısından oldukça zengin bir meyvedir. Ayrıca içerisinde bol miktarda A ve E vitamini vardır. Bunun yanı sıra B grubu vitaminleri ve potasyum gibi mineralleri içerisinde barındıran zengin bir besin kaynağıdır. Tropikal bir meyve olan avakadoyu artık ülkemizde rahatlıkla bulabiliriz. Avakado yağı zeytin yağına benzer ve çok daha sağlıklı olduğu yönünde araştırmalar yapılır. Avakado yağı elde edilirken soğuk pres yöntemi ile oldukça yüksek kalitede yağ elde edilir ve bu bitkinin barındırdığı E vitaminini korumakla beraber düşük asit seviyesi ve oksidasyon oluşturur. Avakado yağının içerisinde A, B1, B2, pantothenik asit, D ve E vitaminleri oldukça fazla bulunur. Ayrıca lesitin ve yağ asitleri bakımından oldukça zengindir.

Avakado yağı, avakado yağının bir çok faydası vardır. Bunlar, cildi nemlendirme özelliğine sahiptir. Cildi yumuşatır. Kas gevşeticidir. Selülitler için faydalı olduğu araştırılmıştır. Böbrekte oluşan böbrek taşlarının dökülmesine yardımcıdır. Kozmetik sektöründe kullanılan vazgeçilmez ürünler arasındadır.güzellik kremleri,güneş koruyucu kremlerde, şampuan yapımında avakado yağı oldukça sık kullanılır. Avakado yağı deriyi kurumaktan korur, özellikle duyarlı kuru yıpranmış deriyi iyileştirir ve güçlendirici etki yapar. Avakado yağının içerisinde bol miktarda bulunan A vitamini, hücrelerin yenilenmesini destekler. Deri de meydana gelen kepeklenmeyi ve nasırlaşmayı önlemeye yardımcı olur. Dolayısıyla saç bakımında oldukça önemli olarak kullanılır. Vücut dokularının ve cildin yenilenmesinde oldukça önemli bir etkiye sahiptir. İçerisinde bulunan E vitamini sayesinde cildi yaşlanmaya karşı korur, cildi güneş ışınlarından, dumandan ve kirli havadan korur. Ciltteki su akışkanlığını arttırır cildi nemli tutar ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Yaraların iyileşmesin de oldukça etkilidir. İyi bir hücre koruyucu ve antioksidan özelliği taşır. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır ve kansere karşı vücudun direnç kazanmasını sağlar. Kolestrolün yükselmesini önler ve kalp damar hastalıkları için doğal bir ilaçtır. Faydaları saymakla bitmeyecek olan avakado yağını özellikle küçük çocukların ve hamile bayanların dengeli ve sağlıklı beslenmeleri açısından oldukça önemlidir. Bu kadar çok faydası bulunan avakado yağının bilinen hiç bir zararı yoktur fakat dozunda kullanılması en doğru olanıdır. Avakado yağı kullanılırken dahilen kullanılacak ise bir fincan suya dört damla ilave edilerek günde iki defa tüketilebilir. Eğer haricen kullanılacaksa cilde damlatılıp masaj yaparak uygulanır.
Son Güncelleme : 07.06.2018 13:46:09

Avakado Yağı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Avakado Yağı"
Avakado bitkisinin çok ekşi olması nedeniyle bu bitkiyi çok fazla tüketmiyorum ancak avakado yağının faydalarını gördükten sonra bu bitkinin yağını kullanmaya karar verdim cildim için bu bitkinin yağını nasıl kullanabilirim
İsmâh . 03.11.2018 14:16:37
CEVAP YAZ
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları, Göğüslere oluşan yağlar genellikle erkekleri ilgilendiren ve erkeklerde daha çok sorun haline gelen bir konudur. Bayanlarda bu sorun yağların belirgin hale gelmemesinden dolayı biraz daha az sorun olarak kabul edilmektedir. Bu bölgedek...
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan yağı saça nasıl uygulanır? Saçlar için oldukça faydalı olan yılan yağının kullanımı da son derece kolaydır. Kullanımına geçmeden önce yılan yağı, saçların ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayacak niteliktedir. İçerisinde yüksek oran...
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı, Mavi anemon çiçeği dünyada özellikle kuzey yarım kürede yetişme göstermektedir. İskoçya başta olmak üzere; Japonya da, Brezilya da gibi sıcaklığı düşük olan bölgelerde sıkça rastlanmaktadır. Bu bitki genellikle ılıman iklim b...
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki yağ oranı nasıl düşürülür, kanadaki yağ oranı, her insanın kanında bulunan ve hücre zarları ile bazı hormonların yapımında kullanılan bir maddedir. Kandaki yağ oranını, vücut kendi ürettiği gibi dışarıdan alınan besinlerle de yükselebilir. Me...
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar, Günümüzde kadınların en şikayetçi oldukları çıkmayan kurumuş yağ lekeleridir. Sırf bu yüzden çocukların dışarıda oynamaları yasak hale gelmiştir. Fakat TV de verdikleri reklamlarda genelde belli markalarla kurumuş yağ ...
Keratin Yağı
Keratin Yağı
Keratin Yağı, Keratin aslında vücudumuzda bazı yerlerimizde bulunan bir proteinin adıdır. Keratin yağı en çok saçlarda olmak üzere tırnaklar ve dişlerde kullanılmaktadır. Keratin yağını herhangi bir sarraftan kolaylıkla ve oldukça ucuz bir fiyata bul...
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı, Hamilelikte genellikle kullanılan badem yağı cilt bakımı ve onarımı için kullanılır. Birçok bayanın baş belası olan hamilelik çatlakları günümüzde hep sıkıntı olmuştur hatta çoğu genç kız çatlaklara hazır olmadığı iç...
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları, Nefis, sulu ve ağızları sulandıran tadının yanında çileğin sağlık yönünden de faydaları vardır. Çilek yağı genelde ilaç ve kozmetikte çok fazla derecede kullanılmaktadır. Çileğin tadı ve güzelliği, lezzeti ile göz nuru ...
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık yağının faydaları, Alabalık her balıktan farklı olarak omega 3 olarak çok zengin bir balıktır. Alabalık veya alabalık yağı çocukların ve gelişme çağındaki kişilerin tüketmeleri gereken önemli bir besindir. Ayrıca bütün insanlarda beyin ve ha...
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır, Keten tohumu çiğnenerek de yenilebilir fakat sert olması nedeniyle tam öğütülmediği için sindirilmeden vücuttan atılabilir. Fakat keten tohumunu öğüterek toz haline getirilerek suyla karıştırılarak tüketilebilir. ...
Ayı Yağı
Ayı Yağı
Ayı Yağı, günümüzde kullanım alanı pek bulunmamaktadır. Bu yağın kullanımı genellikle eski zamanlarda çok yoğundur. İnsanlar bu yağı genellikle deri yoluyla kullanırdı. Fakat yinede ağız yoluyla tüketenlerde vardır. Dinimiz yönünden bu hayvanın eti y...
Gaz Yağı
Gaz Yağı
Gaz Yağı, Gaz yağını hepimiz duymuşuzdur. Bu yağ eskilerde çok daha fazla miktarda kullanılmaktaydı. Yanıcı bir yağ olan gaz yağı petrol rafinelerinde petrolden sonra elde edilen bir yakıt türüdür. Benzin kadar yanıcı etkisi olmasa bile bu yağda yan...

 

Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Keratin Yağı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Ayı Yağı
Gaz Yağı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Katran Yağı Faydaları
Gres Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Kudret Narı Yağı
20 50 Motor Yağı
Acı Biber Yağı
Gliserin Yağı
Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır
Tatlı Elma Yağı
Kekik Yağı Nasıl Yapılır
Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Aloe Vera Yağı
Badem Yağı Sakal
Aynısefa Yağı
Zayıflama Yağları
Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır
Kabak Çekirdeği Yağı
Popüler İçerik
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı, Kişilerde oluşmakta olan sakal çıkmama sorunu kişiler için oldukça can sıkıcı bir durum olmaktadır. Her gün sakal tıraşı ...
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları, Günümüzde çok fazla duyduğumuz ve birçok insanın kullandığı ve bir o kadarda faydası bulunan katran yağı, birçok faydası ile bi...
Gres Yağı
Gres Yağı
Gres Yağı, makine parçalarında ve dişlilerde kullanılmakta olan bir yağ türüdür. Bu yağ eskilerden beri araç motorlarında, yük taşıma araçlarında, tra...
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı elma yağı bebeklerde nasıl kullanılır, Biz anne babalar, bebeğimiz olacağını öğrendiğimiz zaman çok heyecanlanırız, dünyalar bizim olur. Her şeyim...
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı, Kudret narı botanik bir meyve olarak bilinmektedir. Bu meyve bir çok farklı isme sahiptir. Bu isimlerden bazıları ise: Papara, acayi...
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı, Motor yağlarının üzerinde yazan 0-30, 0-40, 5-40, 10-40, 15-40, 5-50, 10-50, 15-50, 20-50, 10-60 gibi değerler yağın sıcak veya soğu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018