Gül Yağı

Gül Yağı

Gül yağı, gülden elde edilen bir yağdır. Gül güzel kokusu bir yana sağlık içinde oldukça faydalıdır. Çoğu sağlık problemine karşı kullanılarak faydalarından yararlanılabilir. Gül yağı damıtma yöntemiyle elde edilir. Kozmetik alanda üretilen birçok ürün içinde yaygın şekilde kullanılır. Parfümlerde, sabunlarda kullanılır. Hatta ev temizlik malzemelerinde de sıkça kullanılan bir üründür.

Gül Yağı Faydaları

Depresyon: Depresyonla mücadele etmek için gül yağından yararlanılabilir. Depresyon herhangi bir nedenden dolayı ortaya çıkabilecek ciddi bir sağlık sorunudur. Gül yağı depresyon problemine karşı kişiye destek olarak yaşadığı kaygıları azaltır. Rehabilitasyon geçiren hastalarda sıkça tercih edilen gül yağı hastalara olumlu dönüş yapmayı sağlar. Ruhsal rahatlama, mutluluk gibi duyguların artmasını sağlar.

İnflamasyonla mücadele eder: Ateş yükselmesi ve iltihap için kullanıldığında oldukça faydalı olur. Romatizma, artrit ve gut hastalığı sebebiyle yaşanan şikayetlerin hafiflemesini sağlar. 

Viral ve bakteriyel enfeksiyon: Bakteriyel ve viral enfeksiyonla mücadele etmek için gül yağı kullanılabilir. Gül yağı vücut tarafından kolayca absore edilir. Bu sayede etkileri hızla görülebilir. Etkili bir antibakteriyledir ve vücudu bakteri saldırılarına karşı koruma altına alır.

Bağışıklık sistemini korur: Antiviral etkilere sahip olan gül yağı bağışıklık sistemini koruyucu etkiye sahiptir. Enfeksiyonla mücadele eden yağ, bağışıklık sisteminde kan hücrelerini uyarıcı etkiye sahiptir. 

Kan dolaşımını arttırır: Vücuda masaj şeklinde kullanıldığında kan dolaşımının artmasını sağlar. Sinir sistemi, bezler ve kaslar gül yağı sayesinde uyarılarak kan dolaşımı hızlanır. 

Spazmla mücadele eder: Solunum sistemi ve bağırsaklarda kas sağlığını destekleyen gül yağı özellikle bacaklarda oluşabilecek krampları engelleyici etkiye sahiptir. İdrar kesesi kaslarını da destekleyici etkisi vardır. 

Sıkılaştırıcı etkisi: Büzücü etkisi olan gül yağı diş, dişeti, tırnaklar ve saçların güçlenmesini sağlar. Gözenekleri derinlemesine temizler. Cildin nem dengesini korur, cilde doğal ve sağlıklı parlaklık kazandırır. Kesik ve yaralarda kan damarlarını daraltarak kan akışını durdurucu etki sağlar. İleri yaşlarda kas sıklığını destekler.

Afrodizyak: Gül yağı mükemmel bir afrodizyaktır. Hoş kokusu uyarıcı etki yaratır. Romantik duyguların artmasını sağlar. Cinsel işlev bozukluklarında kullanılabilir. Cinsel isteksizliğe karşı iyi gelir.

Sindirim sistemi: Mide ağrıları başta olmak üzere sindirim sisteminde gelişebilecek birçok probleme karşı iyi gelir. Asit üretimini dengeleyerek mideyi ülsere karşı korur. Mide ekşimesi, hazımsızlık, gaz, bağırsak sorunlarına karşı faydalarından yararlanılabilir. 

Solunum sistemi: Öksürük, astım, ateş gibi problemlerde gül yağından yararlanılabilir. Geniş bir kap içine doldurulan suya birkaç damla gül yağı eklenip kullanıldığında boğaz ağrısı ve akciğer problemlerine karşı iyi gelir. Su ocakta kaynatılarak buharı teneffüs edilir. Bu uygulama aromaterapilerde sıkça kullanılmaktadır. 

Cilt tahrişi: Cilt tahrişi ve ciltte oluşan iltihapları azaltıcı etkisi olan gül yağı bu konuda oldukça başarılıdır. Gül yağı kullanılan cilt bakım kremine birkaç damla eklenip sorunlu bölgeye sürülebilir.

Ağrı kesici: Burun tıkanıklığı, kramp, çarpma, şişme gibi durumlarda oluşan ağrıları kesmek için kullanılabilecek doğal bir yöntemdir. Sıcak ya da soğuk kompres üzerine birkaç damla gül yağı eklenip sorunlu bölgelerde kullanılabilir. 

Kadın sağlığı: Tümör, kanama, adet düzensizlikleri gibi sorunlarda gül yağı kullanılabilir. Gül yağı ruh sağlığının da kontrol edilmesine yardımcı olur.

Vücudu ve kanı temizler: Kanı temizleyici etkisi olan gül yağı vücudu toksinlerden arındırıcı özelliğe sahiptir. Bu özelliği sayesinde vücut başta kanser olmak üzere birçok hastalığa karşı korunabilir.

Cilt sağlığı: Tropikal olarak uygulandığında cildin nemlenmesini sağlar. Erken yaşlanma belirtilerini minimuma indirir. Akne, iltihap gibi durumlarda cildi iyileştirir. Yara izlerini hafifletir, cilde parlaklık kazandırır.

Saç sağlığı: Yağ saç köklerini güçlendirerek saçların daha güçlü ve hızlı uzamasını sağlar. Saçlara parlak ve canlı bir görünüm kazandırır. 

Gül Yağı Zararları

Gül yağının bilindik bir zararı bulunmamaktadır. Cilde direkt olarak uygulanacağı zaman seyreltilmesi gerekir. Seyreltilerek kullanılan gül yağı ciltte tahrişe neden olup olmadığını anlamak için önce ufak bir alanda test edilmelidir. Oldukça güçlü bir yağ olduğu için hassas ciltlerde bazı sorunlara yol açabilir. Göz ve vücuda direk olarak temas etmesinden kaçınılmalıdır.


Son Güncelleme : 30.06.2018 08:59:45

Gül Yağı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Gül Yağı"
Gül yağını normalde hazır olarak alıyorum ve faydaları nedeni ile düzenl ibir şekidle kullanıyorum. Bahçemdeki güller sürekli kuruyup dökülüyor. Bu güllerle gül yağını elde etmek istiyorum. Ne gibi işlemlerle gül yağı elde edebilirim?
Payan . 26.09.2018 03:49:16
CEVAP YAZ
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları, Göğüslere oluşan yağlar genellikle erkekleri ilgilendiren ve erkeklerde daha çok sorun haline gelen bir konudur. Bayanlarda bu sorun yağların belirgin hale gelmemesinden dolayı biraz daha az sorun olarak kabul edilmektedir. Bu bölgedek...
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan yağı saça nasıl uygulanır? Saçlar için oldukça faydalı olan yılan yağının kullanımı da son derece kolaydır. Kullanımına geçmeden önce yılan yağı, saçların ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayacak niteliktedir. İçerisinde yüksek oran...
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı, Mavi anemon çiçeği dünyada özellikle kuzey yarım kürede yetişme göstermektedir. İskoçya başta olmak üzere; Japonya da, Brezilya da gibi sıcaklığı düşük olan bölgelerde sıkça rastlanmaktadır. Bu bitki genellikle ılıman iklim b...
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki yağ oranı nasıl düşürülür, kanadaki yağ oranı, her insanın kanında bulunan ve hücre zarları ile bazı hormonların yapımında kullanılan bir maddedir. Kandaki yağ oranını, vücut kendi ürettiği gibi dışarıdan alınan besinlerle de yükselebilir. Me...
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar, Günümüzde kadınların en şikayetçi oldukları çıkmayan kurumuş yağ lekeleridir. Sırf bu yüzden çocukların dışarıda oynamaları yasak hale gelmiştir. Fakat TV de verdikleri reklamlarda genelde belli markalarla kurumuş yağ ...
Keratin Yağı
Keratin Yağı
Keratin Yağı, Keratin aslında vücudumuzda bazı yerlerimizde bulunan bir proteinin adıdır. Keratin yağı en çok saçlarda olmak üzere tırnaklar ve dişlerde kullanılmaktadır. Keratin yağını herhangi bir sarraftan kolaylıkla ve oldukça ucuz bir fiyata bul...
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı, Hamilelikte genellikle kullanılan badem yağı cilt bakımı ve onarımı için kullanılır. Birçok bayanın baş belası olan hamilelik çatlakları günümüzde hep sıkıntı olmuştur hatta çoğu genç kız çatlaklara hazır olmadığı iç...
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları, Nefis, sulu ve ağızları sulandıran tadının yanında çileğin sağlık yönünden de faydaları vardır. Çilek yağı genelde ilaç ve kozmetikte çok fazla derecede kullanılmaktadır. Çileğin tadı ve güzelliği, lezzeti ile göz nuru ...
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık yağının faydaları, Alabalık her balıktan farklı olarak omega 3 olarak çok zengin bir balıktır. Alabalık veya alabalık yağı çocukların ve gelişme çağındaki kişilerin tüketmeleri gereken önemli bir besindir. Ayrıca bütün insanlarda beyin ve ha...
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır, Keten tohumu çiğnenerek de yenilebilir fakat sert olması nedeniyle tam öğütülmediği için sindirilmeden vücuttan atılabilir. Fakat keten tohumunu öğüterek toz haline getirilerek suyla karıştırılarak tüketilebilir. ...
Ayı Yağı
Ayı Yağı
Ayı Yağı, günümüzde kullanım alanı pek bulunmamaktadır. Bu yağın kullanımı genellikle eski zamanlarda çok yoğundur. İnsanlar bu yağı genellikle deri yoluyla kullanırdı. Fakat yinede ağız yoluyla tüketenlerde vardır. Dinimiz yönünden bu hayvanın eti y...
Gaz Yağı
Gaz Yağı
Gaz Yağı, Gaz yağını hepimiz duymuşuzdur. Bu yağ eskilerde çok daha fazla miktarda kullanılmaktaydı. Yanıcı bir yağ olan gaz yağı petrol rafinelerinde petrolden sonra elde edilen bir yakıt türüdür. Benzin kadar yanıcı etkisi olmasa bile bu yağda yan...

 

Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Keratin Yağı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Ayı Yağı
Gaz Yağı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Katran Yağı Faydaları
Gres Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Kudret Narı Yağı
20 50 Motor Yağı
Acı Biber Yağı
Gliserin Yağı
Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır
Tatlı Elma Yağı
Kekik Yağı Nasıl Yapılır
Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Aloe Vera Yağı
Badem Yağı Sakal
Aynısefa Yağı
Zayıflama Yağları
Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır
Kabak Çekirdeği Yağı
Popüler İçerik
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı, Kişilerde oluşmakta olan sakal çıkmama sorunu kişiler için oldukça can sıkıcı bir durum olmaktadır. Her gün sakal tıraşı ...
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları, Günümüzde çok fazla duyduğumuz ve birçok insanın kullandığı ve bir o kadarda faydası bulunan katran yağı, birçok faydası ile bi...
Gres Yağı
Gres Yağı
Gres Yağı, makine parçalarında ve dişlilerde kullanılmakta olan bir yağ türüdür. Bu yağ eskilerden beri araç motorlarında, yük taşıma araçlarında, tra...
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı elma yağı bebeklerde nasıl kullanılır, Biz anne babalar, bebeğimiz olacağını öğrendiğimiz zaman çok heyecanlanırız, dünyalar bizim olur. Her şeyim...
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı, Kudret narı botanik bir meyve olarak bilinmektedir. Bu meyve bir çok farklı isme sahiptir. Bu isimlerden bazıları ise: Papara, acayi...
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı, Motor yağlarının üzerinde yazan 0-30, 0-40, 5-40, 10-40, 15-40, 5-50, 10-50, 15-50, 20-50, 10-60 gibi değerler yağın sıcak veya soğu...
Acı Biber Yağı
Acı Biber Yağı
Acı biber yağı, sırrı acısında saklı olan acı biberin yemeklere lezzet vermesinin yanı sıra cilt bakımı içinde etken maddelere sahiptir. Biber acılığı...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018