Hint Yağı

Hint Yağı

Hint yağı, Hint bitkisinin tohumları preslenerek elde edilen bir yağdır. Mineraller, vitaminler ve doymamış yağlar bakımından oldukça zengindir. Adından da belli olabileceği gibi Hindistan ve Afrika ülkelerinde popüler bir şekilde kullanılmaktadır. İçeriği ve sağlığa sunmuş olduğu katkılardan dolayı dünya genelinde kullanımı yapılan bitkisel yağlardandır. Saç, cilt ve sağlık alanlarında kullanılan Hint yağı, sabunlarda, kozmetik ürünlerin içerisinde, masaj yağı üretiminde, ilaçlarda ve tekstil alanında kullanılmaktadır.

Hint Yağı Faydaları

Kas ve eklem ağrıları: Özellikle artrite bağlı gelişen ağrılarda yaygın şekilde kullanılmaktadır. Ağrılı bölgeye Hint yağıyla masaj yapıldığında oldukça faydalı olur. Sinir iltihabı, kas ağrısı gibi problemlere karşı oldukça faydalıdır. Yumuşak dokuda bir bez katlanıp Hint yağına bulanır ve ağrılı bölgeye yerleştirilerek üzerine sıcak su torbası ya da içine sıcak su doldurulmuş bir pet şişe yerleştirilir. Bu şekilde 60 dakika bekletilir. Haftada en az 2 defa uygulandığında ağrılara karşı ciddi anlamda rahatlama sağlanabilir. Kas ağrıları için yine Hint yağına bulanmış bez ağrılı bölgeye yerleştirilir. Bu şekilde bekletildiğinde kan dolaşımını arttırarak dokularda iyileşme sağlanabilir. Hint yağı su ile karıştırılıp günlük içildiğinde yine artrit ağrıları için faydalı olur.

Kabızlık: Hint yağı kabızlığa karşı kullanılabilecek bitkisel yağlardan biridir. Müshil etkisiyle kabızlığa karşı rahatlama sağlar. Gün içinde bir tatlı kaşığı Hint yağı bir defa, üç gün arka arkaya ağız yoluyla alınır. Dozuna dikkat edilmelidir. Uzun süre kullanıldığında ve aşırı alındığında mide bulantısı, kuma ve ishale neden olabilir.

Tırnak sağlığı: Hint yağı içinde barındırdığı E vitamini sayesinde tırnak ve tırnak etinin tedavisinde kullanılabilir. Elle alınan az miktarda Hint yağı tırnak eti ve tırnaklara sürülür. Düzenli uygulandığında fark gözle görülebilir.

Lenf ve karaciğer sağlığı: Hint yağı karaciğer sağlığını ciddi anlamda destekler. Karaciğer fonksiyonlarını düzenler. Lenfler içinde olumlu etkileri vardır.

Küçük tümörler için faydalıdır: Hint yağının T hücrelerini çoğalttığı araştırmalar sonucu ispatlanmıştır. Vücutta oluşan ufak tümörlerin etkisini yok eder.

Nasır Yumuşatıcı: Hint yağı nasırları yumuşatmak için oldukça etkili bir çözümdür. Nasır sebebiyle oluşan ağrı ve şişkinliği giderir. Beraberind etopuk çatlaklarına karşıda iyi gelir. Topuk çatlakları için önce ayaklar 10 dakika kadar ılık su içinde bekletilir. Ardından sertleşmiş deri ponza taşıyla fırçalanır. Ayaklar yıkandıktan sonra Hint yağı sürülür. Birkaç saat bekletilip yıkanabilir.

Hint Yağının Saça Faydaları

Saçların daha canlı ve gür bir görünüm kazanması için kullanılabilir. Hint yağı tatlı badem yağı tatlı badem yağıyla karıştırılarak kullanıldığında daha etkili olur. Banyo yapmadan bir saat kadar önce saç diplerine masaj yapılarak sürüldüğünde hem saç sağlığını destekler hem de saç diplerine kan dolaşımını arttırarak saçların daha çabuk uzamasını sağlayabilir. Saçlar üzerinde en iyi etkiyi alabilmek için Hint yağı saçlara sürülüp saçlar bir havlu ya da boneyle kapatılır. İşlem gece yapılıp sabaha kadar bekletildiğinde daha etkili olur. Sabah saçlar ılık su ve şampuanla yıkanıp temizlenir.

Hint yağı saçlarda nem oranını arttırarak kuruluğa karşıda iyi gelir. Hint yağı saç derisinde meydana gelen enfeksiyonlara karşıda faydalıdır. Saç derisinde meydana gelen enfeksiyon saçlarla ilgili çeşitli problemlere neden olabilir. Mantar ve bakterileri önlemek bu sayede saç sağlığını korumak için Hint yağından yararlanılabilir. Saçkıran tedavisinde oldukça faydalı olan Hint yağı ceviz yağı ile karıştırılarak kullanılabilir. 1,5 tatlı kaşığı Hint yağı 1 tatlı kaşığı ceviz yağıyla karıştırılarak etkilenmiş olan bölgeye sürülür. Üzeri temiz bir bezle kapatılıp gece boyunca bekletilir. İşleme etkisi fark edilene kadar devam edilir.

Hint Yağının Kirpiklere Faydaları

Hint yağı saçlarda olduğu gibi kirpikler üzerinde de oldukça etkilidir. Gece yatmadan önce kirpiklere uygulanıp sabaha kadar bekletilir. Bu şekilde yatmaktan rahatsız olanlar 30-60 dakika bekletip yıkadığında da faydalarından yararlanabilir. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra ılık su yardımıyla yıkanarak temizlenir. Kirpiklerle birlikte kaşlar içinde uygulanabilir.

Hint Yağı Cilde Faydaları

Hint yağı cilt sağlığı için birçok alanda kullanılabilir. Güneş yanığı, akne, çatlak gibi daha pek çok cilt problemine karşı Hint yağından yararlanılabilir. Ciltte meydana gelen mantar, çıban, siğil gibi problemlere karşıda iyi gelir.

Akne: Akne tedavisinde akneye yol açan bakterilere karşı koruma sağlar. Cilde uygulandığındaderinlemesine nüfus ederek akneye yol açan bakterileri önler. Kullanmadan önce cildin ılık suyla yıkanması gerekir. Bu şekilde cilt gözenekleri açılarak daha iyi nüfus edecektir. Parmak uçlarıyla cilde dairesel hareketlerle masaj yapılarak sürülür. Bir gece boyunca ciltte bekletildikten sonra cilt soğuk su yardımıyla temizlenir.

Nemlendirici: Hint yağı tek başına nemlendirici olarak kullanılabilir. İçinde barındırdığı yağ asitleri cildin nemlenmesini sağlar. Parmak uçlarıyla çok az miktarda cilde sürüldüğünde cilde kolayca nüfus eder. Cilt tarafından hızlı bir şekilde emilip ciltte yağlı bir görüntü bırakmaz. Güne canlı ciltle uyanmak için gece yatarken sürülebilir.

Yara izleri: Vücutta herhangi bir nedenden dolayı meydana gelmiş yara izlerinden kurtulmak için Hint yağı kullanılabilir. İçeriğinde bulunan yağ asitleri dokulara derinlemesine nüfus ederek yara izlerinin kaybolmasına yardımcı olur. Hint yağı yara izleri üzerinde uzun süre düzenli olarak kullanılmalıdır.

Cilt çatlakları: Özellikle karın ve bacak bölgesinde meydana gelen çatlaklar için kullanılabilir. Gebelik sürecinde ve ani kilo alıp verme sebebiyle oluşan çatlaklar üzerinde de etkilidir. Düzenli olarak sabırla kullanıldığında faydalarından yararlanılabilir.

Cilt lekeleri: Omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir kaynak olan Hint yağı bu özelliği sayesinde ciltte oluşan lekeler üzerinde olumlu etkiler yaratır. İçeriği sayesinde cildi nemlendirip dokuların sağlıklı gelişimini sağlar.

Kırışıklıklar: Ciltte meydana gelen kırışıklıklar üzerine gece yatarken sürülüp sabaha kadar bekletildiğinde kırışıklıklarda azalma görülebilir.

Hint Yağı Zararları

Hint yağı genel anlamda cilt sağlığı için kullanılsa da saç ve genel sağlık içinde faydalı yağlardan biridir. Hint yağının faydalarından en iyi şekilde yararlanabilmek için kullanan kişinin sağlık durumu oldukça önemlidir. Sağlık problemi olan kişiler ek olarak Hint yağı kullandığında bazı özel durumlarda yan etkilere maruz kalabilir. Bu yan etkiler, mide bulantısı, kusma, sindirim sıkıntıları olarak sıralanabilir. Bazı hassas bünyelerde ishale yol açabilir. Cilde uygulanan Hint yağı yine hassas cilt tipine sahip olan kişilerde döküntü, kızarıklık gibi alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Beraberinde kaşıntı görülebilir. Cilde sürülerek uygulandığında şişme ve krampların gelişmesine neden olabilir. Hint yağı ağız yoluyla alınmışsa bazı kişilerde tüketimden sonra kalp atışında düzensizlik fark edilebilir.
Son Güncelleme : 31.07.2018 04:20:28

Hint Yağı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Hint Yağı"
Vücudunda kas ve kemik ağrıları var özellikle sırt bölgemde meydana gelen bu ağrılar için fizik tedaviye gitsem de isediğim etkiyi göremedim. Bir aile dostumuz sırt ağrılarım için zeytinyağı ve hint yağını masaj yaparak ağrıyan bölge uygulanması ağrıların geçmesine yardımcı olur dedi. Acaba gerçekten işe yarar mı?
Menekşe . 24.10.2018 18:28:30
CEVAP YAZ
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları, Göğüslere oluşan yağlar genellikle erkekleri ilgilendiren ve erkeklerde daha çok sorun haline gelen bir konudur. Bayanlarda bu sorun yağların belirgin hale gelmemesinden dolayı biraz daha az sorun olarak kabul edilmektedir. Bu bölgedek...
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan yağı saça nasıl uygulanır? Saçlar için oldukça faydalı olan yılan yağının kullanımı da son derece kolaydır. Kullanımına geçmeden önce yılan yağı, saçların ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayacak niteliktedir. İçerisinde yüksek oran...
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı, Mavi anemon çiçeği dünyada özellikle kuzey yarım kürede yetişme göstermektedir. İskoçya başta olmak üzere; Japonya da, Brezilya da gibi sıcaklığı düşük olan bölgelerde sıkça rastlanmaktadır. Bu bitki genellikle ılıman iklim b...
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki yağ oranı nasıl düşürülür, kanadaki yağ oranı, her insanın kanında bulunan ve hücre zarları ile bazı hormonların yapımında kullanılan bir maddedir. Kandaki yağ oranını, vücut kendi ürettiği gibi dışarıdan alınan besinlerle de yükselebilir. Me...
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar, Günümüzde kadınların en şikayetçi oldukları çıkmayan kurumuş yağ lekeleridir. Sırf bu yüzden çocukların dışarıda oynamaları yasak hale gelmiştir. Fakat TV de verdikleri reklamlarda genelde belli markalarla kurumuş yağ ...
Keratin Yağı
Keratin Yağı
Keratin Yağı, Keratin aslında vücudumuzda bazı yerlerimizde bulunan bir proteinin adıdır. Keratin yağı en çok saçlarda olmak üzere tırnaklar ve dişlerde kullanılmaktadır. Keratin yağını herhangi bir sarraftan kolaylıkla ve oldukça ucuz bir fiyata bul...
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı, Hamilelikte genellikle kullanılan badem yağı cilt bakımı ve onarımı için kullanılır. Birçok bayanın baş belası olan hamilelik çatlakları günümüzde hep sıkıntı olmuştur hatta çoğu genç kız çatlaklara hazır olmadığı iç...
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları, Nefis, sulu ve ağızları sulandıran tadının yanında çileğin sağlık yönünden de faydaları vardır. Çilek yağı genelde ilaç ve kozmetikte çok fazla derecede kullanılmaktadır. Çileğin tadı ve güzelliği, lezzeti ile göz nuru ...
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık yağının faydaları, Alabalık her balıktan farklı olarak omega 3 olarak çok zengin bir balıktır. Alabalık veya alabalık yağı çocukların ve gelişme çağındaki kişilerin tüketmeleri gereken önemli bir besindir. Ayrıca bütün insanlarda beyin ve ha...
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır, Keten tohumu çiğnenerek de yenilebilir fakat sert olması nedeniyle tam öğütülmediği için sindirilmeden vücuttan atılabilir. Fakat keten tohumunu öğüterek toz haline getirilerek suyla karıştırılarak tüketilebilir. ...
Ayı Yağı
Ayı Yağı
Ayı Yağı, günümüzde kullanım alanı pek bulunmamaktadır. Bu yağın kullanımı genellikle eski zamanlarda çok yoğundur. İnsanlar bu yağı genellikle deri yoluyla kullanırdı. Fakat yinede ağız yoluyla tüketenlerde vardır. Dinimiz yönünden bu hayvanın eti y...
Gaz Yağı
Gaz Yağı
Gaz Yağı, Gaz yağını hepimiz duymuşuzdur. Bu yağ eskilerde çok daha fazla miktarda kullanılmaktaydı. Yanıcı bir yağ olan gaz yağı petrol rafinelerinde petrolden sonra elde edilen bir yakıt türüdür. Benzin kadar yanıcı etkisi olmasa bile bu yağda yan...

 

Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Keratin Yağı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Ayı Yağı
Gaz Yağı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Katran Yağı Faydaları
Gres Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Kudret Narı Yağı
20 50 Motor Yağı
Acı Biber Yağı
Gliserin Yağı
Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır
Tatlı Elma Yağı
Kekik Yağı Nasıl Yapılır
Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Aloe Vera Yağı
Badem Yağı Sakal
Aynısefa Yağı
Zayıflama Yağları
Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır
Kabak Çekirdeği Yağı
Popüler İçerik
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı, Kişilerde oluşmakta olan sakal çıkmama sorunu kişiler için oldukça can sıkıcı bir durum olmaktadır. Her gün sakal tıraşı ...
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları, Günümüzde çok fazla duyduğumuz ve birçok insanın kullandığı ve bir o kadarda faydası bulunan katran yağı, birçok faydası ile bi...
Gres Yağı
Gres Yağı
Gres Yağı, makine parçalarında ve dişlilerde kullanılmakta olan bir yağ türüdür. Bu yağ eskilerden beri araç motorlarında, yük taşıma araçlarında, tra...
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı elma yağı bebeklerde nasıl kullanılır, Biz anne babalar, bebeğimiz olacağını öğrendiğimiz zaman çok heyecanlanırız, dünyalar bizim olur. Her şeyim...
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı, Kudret narı botanik bir meyve olarak bilinmektedir. Bu meyve bir çok farklı isme sahiptir. Bu isimlerden bazıları ise: Papara, acayi...
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı, Motor yağlarının üzerinde yazan 0-30, 0-40, 5-40, 10-40, 15-40, 5-50, 10-50, 15-50, 20-50, 10-60 gibi değerler yağın sıcak veya soğu...
Acı Biber Yağı
Acı Biber Yağı
Acı biber yağı, sırrı acısında saklı olan acı biberin yemeklere lezzet vermesinin yanı sıra cilt bakımı içinde etken maddelere sahiptir. Biber acılığı...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018