Jojoba Yağının Cilde Faydaları

Jojoba Yağının Cilde Faydaları

Jojoba Yağını Cilde Faydaları, Jojoba yağı genel olarak kozmetik ürünlerinde kullanılmakta olan ve birçok bayanın tercih ettiği yağlardan biri haline gelmiştir. Özellikle cilt bakım uzmanlarının tavsiye ettiği bu yağ bakımlı bayanlar tarafından tercih ederek günlük yaşantılarında olmazsa olmazlardan biri haline gelmektedir. Jojoba yagı ciltteki mucizeleri ortaya çıkarttıkça genç yaşlı demeden herkesin ilki olmaktadır. Jojoba yağı cilde esneklik verir ve cildin nemini kazandırdığı için cildi besleyici ve faydalı yağlardan biridir. Jojoba bitkisi ise çöllerde büyüyen bir çalı bitkisidir günümüzde o çalı türlerinin her ne kadar yüzüne bakılmasa da cilde bayağı faydaları bulunmaktadır. Hindistan da çölleşmeyi ortadan kaldırmak için kullanılan bu bitki birde ticari olarak tohumundan elde ettiği yağ için yetiştirilir. Bu bitkinin vücut kreminden tutun şampuanına kadar faydalı olan ürünleri vardır. Jojoba yağının kimyasal yapısı vücudun ürettiği cilt yağı ile hemen hemen benzerlik göstermektedir bu yüzden en çok cilt bakımında faydalı olmaktadır. Vücut fonksiyonlarını dengeleyerek genelde sağlık durumu üzerinde iyileştirici bir etkisi bulunmaktadır.

Jojoba yağının cilde diğer faydaları:

  • Cilt yüzeyinde oluşan akneleri temizler.
  • Yaşlanmaya yol açan kırışıklıkları giderir.
  • Ciltte yağ oranını dengeler.
  • Ciltte nemlendirici bir etki sağlar.
  • Cilt yüzeyinde yanma, tahriş ve sivilceyi önler.
  • Karın ve bacaklarda olan çatlakları giderir.
  • Ciltte gerginlik sağlar.
  • Ciltte parlaklık sağlar.

Jojoba yağı diğer masaj yağlarının aksine cilde çok çabuk nüfuz ettiğinden dolayı cildi kayganlaştırıcı etkisini çok çabuk kaybeder ve bu yüzden masaj yağları olarak önerilmemektedir. Genel olarak erkeklerde traş sonrası kullanımı ve güneşlenme sonrası önerilmektedir çünkü yukarıda açıklamış olduğum etkideki gibi yanıkları ve kızarıkları önler. Jojoba yağı uygulamak isterseniz avucunuza biraz alarak cildinize iyice ovarak yedirebilirsiniz ayrıca papatya yağı, gül yağı gibi esansiyal yağlarla da karıştırılarak uygulama yapılabilir.

Jojoba yağının diğer faydalarını

  • Yüz temizliğinde oldukça etkilidir ve göz makyajınızı cildinizi tahriş etmeden silebilirsiniz.
  • İç ve dış iltihabında iltihap kurutucu özelliği vardır.
  • Nemsiz kalan cilt yüzeylerinin nemlenmesini sağlar ve soyulup dökülen ciltlerden arındırır.
  • Jojojba yağı ciltteki aknelerden arındırır ve tam bir sorun kaynağıdır.
  • Diş ve diş eti sağlığında bir nevi hekim görevi görmektedir.
  • Eklem iltihaplarında, romatizma ağrılarında ve kireçlenme sorunlarını giderir.
  • Ciltteki selülitte oluşumunu engeller.
  • Cildi şıklaştırır ve elastikiyeti artırır.
  • Ellerde ve ayaklarda oluşan egzamalardan arındırır.
  • Jojojba yağı göz hastalığı çekenlerde ise tedavi süresini hızlandırır.
  • Seyrek kaş ve kirpikleri pamuk yardımı ile şıklaştırır.

Bu sebeplerden dolayı uzman doktorlarımızın hamile bayanlara en çok tavsiye ettiği yağlardan biridir jojoba yağı. Çünkü anne adaylarının karın bölgelerinde olan yırtıkları giderir ve cildin ferahlığını sağlar. Ciltteki kaşıntıları giderir ve rahatlık sağlar. Jojoba yağı birçok dudak kremleri ve rujlarda da kullanılmaktadır çünkü dudaktaki çatlağı önler ve yumuşatır.

Son Güncelleme : 18.07.2018 07:42:47

Jojoba Yağının Cilde Faydaları Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Jojoba Yağının Cilde Faydaları"
İyi günler ben jojoba yağının faydalarını çok duydum. Benim hamileliklerimde karın bölgesinde çatlaklar oluştu. Acaba bu çatlaklar jojoba çilt kreminin bir faydası olabilir mi? Bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum herkese şimdiden teşekkürler.
Hale . 08.09.2018 21:33:21
CEVAP YAZ
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları
Göğüs Yağları, Göğüslere oluşan yağlar genellikle erkekleri ilgilendiren ve erkeklerde daha çok sorun haline gelen bir konudur. Bayanlarda bu sorun yağların belirgin hale gelmemesinden dolayı biraz daha az sorun olarak kabul edilmektedir. Bu bölgedek...
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Yılan yağı saça nasıl uygulanır? Saçlar için oldukça faydalı olan yılan yağının kullanımı da son derece kolaydır. Kullanımına geçmeden önce yılan yağı, saçların ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayacak niteliktedir. İçerisinde yüksek oran...
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Mavi Anemon Çiçeği Yağı, Mavi anemon çiçeği dünyada özellikle kuzey yarım kürede yetişme göstermektedir. İskoçya başta olmak üzere; Japonya da, Brezilya da gibi sıcaklığı düşük olan bölgelerde sıkça rastlanmaktadır. Bu bitki genellikle ılıman iklim b...
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kandaki yağ oranı nasıl düşürülür, kanadaki yağ oranı, her insanın kanında bulunan ve hücre zarları ile bazı hormonların yapımında kullanılan bir maddedir. Kandaki yağ oranını, vücut kendi ürettiği gibi dışarıdan alınan besinlerle de yükselebilir. Me...
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar, Günümüzde kadınların en şikayetçi oldukları çıkmayan kurumuş yağ lekeleridir. Sırf bu yüzden çocukların dışarıda oynamaları yasak hale gelmiştir. Fakat TV de verdikleri reklamlarda genelde belli markalarla kurumuş yağ ...
Keratin Yağı
Keratin Yağı
Keratin Yağı, Keratin aslında vücudumuzda bazı yerlerimizde bulunan bir proteinin adıdır. Keratin yağı en çok saçlarda olmak üzere tırnaklar ve dişlerde kullanılmaktadır. Keratin yağını herhangi bir sarraftan kolaylıkla ve oldukça ucuz bir fiyata bul...
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı, Hamilelikte genellikle kullanılan badem yağı cilt bakımı ve onarımı için kullanılır. Birçok bayanın baş belası olan hamilelik çatlakları günümüzde hep sıkıntı olmuştur hatta çoğu genç kız çatlaklara hazır olmadığı iç...
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Çilek Yağının Cilde Faydaları, Nefis, sulu ve ağızları sulandıran tadının yanında çileğin sağlık yönünden de faydaları vardır. Çilek yağı genelde ilaç ve kozmetikte çok fazla derecede kullanılmaktadır. Çileğin tadı ve güzelliği, lezzeti ile göz nuru ...
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Alabalık yağının faydaları, Alabalık her balıktan farklı olarak omega 3 olarak çok zengin bir balıktır. Alabalık veya alabalık yağı çocukların ve gelişme çağındaki kişilerin tüketmeleri gereken önemli bir besindir. Ayrıca bütün insanlarda beyin ve ha...
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır, Keten tohumu çiğnenerek de yenilebilir fakat sert olması nedeniyle tam öğütülmediği için sindirilmeden vücuttan atılabilir. Fakat keten tohumunu öğüterek toz haline getirilerek suyla karıştırılarak tüketilebilir. ...
Ayı Yağı
Ayı Yağı
Ayı Yağı, günümüzde kullanım alanı pek bulunmamaktadır. Bu yağın kullanımı genellikle eski zamanlarda çok yoğundur. İnsanlar bu yağı genellikle deri yoluyla kullanırdı. Fakat yinede ağız yoluyla tüketenlerde vardır. Dinimiz yönünden bu hayvanın eti y...
Gaz Yağı
Gaz Yağı
Gaz Yağı, Gaz yağını hepimiz duymuşuzdur. Bu yağ eskilerde çok daha fazla miktarda kullanılmaktaydı. Yanıcı bir yağ olan gaz yağı petrol rafinelerinde petrolden sonra elde edilen bir yakıt türüdür. Benzin kadar yanıcı etkisi olmasa bile bu yağda yan...

 

Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Keratin Yağı
Hamilelikte Badem Yağı Kullanımı
Çilek Yağının Cilde Faydaları
Alabalık Yağının Faydaları
Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır
Ayı Yağı
Gaz Yağı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Katran Yağı Faydaları
Gres Yağı
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Kudret Narı Yağı
20 50 Motor Yağı
Acı Biber Yağı
Gliserin Yağı
Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır
Tatlı Elma Yağı
Kekik Yağı Nasıl Yapılır
Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Aloe Vera Yağı
Badem Yağı Sakal
Aynısefa Yağı
Zayıflama Yağları
Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır
Kabak Çekirdeği Yağı
Popüler İçerik
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı
Yılan Yağı Sakal Çıkarır Mı, Kişilerde oluşmakta olan sakal çıkmama sorunu kişiler için oldukça can sıkıcı bir durum olmaktadır. Her gün sakal tıraşı ...
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları
Katran Yağı Faydaları, Günümüzde çok fazla duyduğumuz ve birçok insanın kullandığı ve bir o kadarda faydası bulunan katran yağı, birçok faydası ile bi...
Gres Yağı
Gres Yağı
Gres Yağı, makine parçalarında ve dişlilerde kullanılmakta olan bir yağ türüdür. Bu yağ eskilerden beri araç motorlarında, yük taşıma araçlarında, tra...
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı Elma Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır
Acı elma yağı bebeklerde nasıl kullanılır, Biz anne babalar, bebeğimiz olacağını öğrendiğimiz zaman çok heyecanlanırız, dünyalar bizim olur. Her şeyim...
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı
Kudret Narı Yağı, Kudret narı botanik bir meyve olarak bilinmektedir. Bu meyve bir çok farklı isme sahiptir. Bu isimlerden bazıları ise: Papara, acayi...
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı
20 50 Motor Yağı, Motor yağlarının üzerinde yazan 0-30, 0-40, 5-40, 10-40, 15-40, 5-50, 10-50, 15-50, 20-50, 10-60 gibi değerler yağın sıcak veya soğu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Göğüs Yağları
Yılan Yağı Saça Nasıl Uygulanır
Mavi Anemon Çiçeği Yağı
Kandaki Yağ Oranı Nasıl Düşürülür
Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018