Argan Yağı Faydaları Nelerdir?
24 Haziran 2024

Argan Yağı Faydaları Nelerdir?

Argan Yağı Faydaları

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz ve her geçen gün yeni bir faydası ile gündeme gelen argan yağı, inanılmaz faydaları olan yağ çeşitlerinden biridir. Argan yağı, ülkemizde yetişmeyen bir ağaçtan elde edilmektedir. Bu ağaç sadece Fas'ta yetişir ve bu nedenle bazı yerlerde Fas yağı olarak da adlandırılır. Fas bölgesinde argan yağı elde edilen ağaca "hayat ağacı" adı verilmiştir. Adının hayat ağacı olmasının nedeni, birçok sağlık sorununa iyi gelmesidir.

Argan Yağının İçeriği ve Özellikleri

Temel yağ asitleri bakımından oldukça zengin olan argan yağı, iyi bir antioksidandır ve E vitamini deposudur. Serbest radikallerle savaşma konusunda etkili olan argan yağı, özellikle cilt ve vücut sağlığına fayda sağlamaktadır. Nemlendirici özelliği ile cilt bakımı rahatlıkla yapılabilir. Cildin elastikiyetini artırır ve kuru yapıdan koruyup canlılık, parlaklık verir. Cilt sağlığının dışında damar sertliği sorununa ve kolesterole de iyi geldiği bilinmektedir. Aynı zamanda argan yağı, ülkemizde genellikle kadınların güzellik yağı olarak tercih edilir. Oldukça kıymetli olan bu yağ, kişilerin vücut bakımını adeta tepeden tırnağa sağlayabilecek niteliktedir.

Argan Yağının Faydaları Nelerdir?

Cilt Bakımı ve İyileştirme:

Cildin ihtiyacı olan mineral ve vitaminleri karşılayan argan yağı, iyi bir besleyicidir. Aktif bileşenlerden triterpenoidlerin ciltte koruma ve önleyici potansiyeli oldukça yüksektir. İçerisinde bulunan bazı bileşenler sayesinde argan yağı, ciltteki yaraların iyileşmesinde ve korunmasında inanılmaz fayda sağlar. Yaralardaki mikropları öldürür ve zamanında daha çabuk iyileşme göstererek olası iltihap sorununun da giderilmesini sağlar. Cildin yaşlanmasını geciktirir ve nemli kalmasında fayda sağlar. Cildin her zaman nemli kalması, kişilerde cilt kırışıklığı ve çatlağı gibi sorunların oluşmasını önler. Argan yağının sıkılaştırıcı etkisi çok fazladır ve bu nedenle sarkmaları önlemiş olur.

Saç Bakımı:

Saç derisine masaj eşliğinde argan yağı kullanılması, saç diplerinin güçlenmesinde fayda sağlar. Bu da saç dökülmelerini en aza indirir ve saç derisinin sağlıklı olmasını sağlar. Saçı onarır ve olası dökülme sorunu varsa dindirir. Aynı zamanda saçların mat görünümünden arındırıp daha parlak olmasını sağlar. Bu da saçların ihtiyacı olan nemi karşılaması ve gerekli olan mineraller ile vitaminlerin verilmesi ile gerçekleşir. Argan yağında saçın ihtiyacı olan tüm mineral ve vitaminler mevcuttur. Tek başına da saç bakımını sağlayacak güçte bir yağ çeşididir.

Kalp ve Damar Hastalıkları:

Argan yağı, kalp ve damar hastalıklarına karşı iyi gelmektedir. Sadece cilt bakımı olarak temin edilen argan yağı, yemeklerde de kullanılabilir. Böylelikle argan yağının sayısız faydasından iyi bir şekilde yararlanmış olursunuz. Ancak bu hususta şunu da belirtmek gerekir; eğer yemek gıdası olarak tercih edeceğiniz argan yağı tamamen yenilebilir özellikte olmalıdır. Bunun için de argan yağını alırken gıdalarda kullanıp kullanamayacağınızı sormanız gerekir.

Tırnak Sağlığı:

Günümüzde pek çok kişinin ortak sıkıntısı olan tırnak kırılmaları, mineral ve vitamin eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Tırnak bakımı için tercih edeceğiniz argan yağı, tırnakların güçlenmesine fayda sağlayacaktır ve çabucak kırılmalarının önüne geçecektir. Bir pamuk ile her gün tırnaklarınızın diplerinden üst bölgesine doğru süreceğiniz argan yağı, tırnaklarınızın daha sağlıklı olmasında fayda sağlayacaktır.

Argan Yağı Kullanımı

Argan yağını öncelikle hangi bölgeniz için kullanacaksanız, o bölgenin temizliğinden emin olmalısınız. Eğer yüz bölgeniz için argan yağını tercih ediyorsanız, bir pamuğun üzerine birkaç damla argan yağı damlatıp yüzünüze sürebilirsiniz. Pamuk tercih etmiyorsanız, parmak uçlarınıza argan yağı damlatıp cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Vücut için argan yağı kullanmak istiyorsanız, göğüs, karın veya selülit olan bölgelere banyonun ardından vücut hafif ıslakken, parmak uçlarınıza argan yağı döküp masaj yapabilirsiniz. Eğer saç bakımında kullanmak istiyorsanız, bunun için de önce saç diplerinize argan yağı sürüp masaj yapabilir ve ardından da saç uçlarının bakımını sağlamalısınız. Saç bakımı, tırnak bakımı ve vücut bakımı, kişilerin ihtiyacı olan tüm güzelliği sağlayacak nitelikte olan argan yağı, Faslı kadınların güzellik iksiridir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tümer

31 Mayıs 2024 Cuma

Birçok kişiden argan yağının saçlarda çok büyük faydalarının olduğunu duydum. İlk başta pek inanmıyordum ama sonrasında çok faydalı olduğunu öğrendim. Zaten markette şamppuanlar üzerinde bile argan yağı özlü gbi ibarele gördüm. Peki argan yağını saça nasıl uygulayabilirim ve ne kadar bir süre bekletmeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Tümer,

Argan yağı saçlar için gerçekten çok faydalı olabilir. İşte adım adım nasıl uygulayabileceğin:

1. İlk olarak, saçlarını hafif nemli hale getir.
2. Bir miktar argan yağını avucuna dök ve ellerinle yağı biraz ısıt.
3. Saç diplerinden uçlara doğru yağı uygulamaya başla. Saç diplerine masaj yaparak yağı yedir.
4. Uygulama sonrasında 30 dakika ila 1 saat kadar beklet. Daha derinlemesine bir etki için yağı gece boyunca saçlarda bırakabilirsin.
5. Bekletme süresi sonunda saçlarını şampuanla iyice yıka ve durula.

Bu adımları haftada 1-2 kez uygulayarak saçlarında fark yaratabilirsin. Umarım bu bilgiler işine yarar. Sevgiler!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çay Ağacı Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çay Ağacı Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Göbek Yağı Aldırma Nedir ve Nasıl Yapılır?

Göbek Yağı Aldırma Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bölgesel Yağ Aldırma Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bölgesel Yağ Aldırma Nedir ve Nasıl Yapılır?

Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır?

Badem Yağı Yüze Nasıl Uygulanır?

Yağ Bitkileri Hangileridir?

Yağ Bitkileri Hangileridir?

Güncel

Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır?

Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır?

Güncel

Köpek Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Köpek Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Çuha Çiçeği Yağı Faydaları Nelerdir?

Çuha Çiçeği Yağı Faydaları Nelerdir?